Ārpus ētera / Komiksi
Karikatūrista skats: Jaunie vilcieni
Karikatūrista skats: Jaunie vilcieni
Lai gan pēdējais solītais termiņš, kad Latvijā sāks kursēt jaunie "Škoda" elektrovilcieni, bija šī gada rudens, jaunais satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") šonedēļ atzina, ka, visticamāk, pasažieri ar tiem varēs braukt tikai nākamgad.
Karikatūrista skats: Lemberga ietekme atgriežas
Karikatūrista skats: Lemberga ietekme atgriežas
Līdz ar jaunās Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") valdības apstiprināšanu saistībā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidoto koalīciju publiskajā telpā aktualizējās jautājums par ZZS politiķa un ASV sankcijām pakļautā Aivara Lemberga ietekmes atgriešanos. 
Cūku komikss: Kultūras politikas politika
Cūku komikss: Kultūras politikas politika
Ar hronisku finanšu trūkumu apveltītais kultūras ministra krēsls partijām, šķiet, nav pārāk iekārojams, kā arī paši nozares līderi šobrīd neraujas pamest iesāktos darbus un iegrimt politiskajā scēnā. Ar kultūru nesaistītā Gunāra Kūtra kā potenciāla kandidāta iespējama izvirzīšana no ZZS nepatīkamo situāciju izgaismojusi vēl vairāk.
Cūku komikss: Septembra uzdevumi
Cūku komikss: Septembra uzdevumi
Lai kā arī negribētos noslēgt vasaru, ir pienācis septembris. Katram no mums ir jāatgriežas rudenīgajā realitātē un jāsastopas ar ikgadējiem septembra izaicinājumiem.
Nedēļas karikatūra: Militāristi norāda uz Latvijas dzelzceļa infrastruktūras trūkumiem
Nedēļas karikatūra: Militāristi norāda uz Latvijas dzelzceļa infrastruktūras trūkumiem
Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā no aizsardzības nozares skatupunkta ir redzami būtiski trūkumi – nesavienojamība ar Rietumeiropu būtiski palēnina militāro mobilitāti Baltijas reģionā, jo ir nepieciešami loģistikas centri, kuros notiek kravu pārkraušana uz cita platuma sliežu vilcieniem, vai arī uz cita veida sauszemes transportlīdzekļiem, norādīts Aizsardzības ministrijas sagatavotajā Latvijas nacionālajā militārās mobilitātes plānā.
Cūku komikss: Luga «Jaunais direktors»
Cūku komikss: Luga «Jaunais direktors»
Kamēr teātri vasarā atpūtās un gatavojās nākamajai sezonai, skatītāji tomēr nepalika pavisam bešā un varēja sekot līdzi Latvijas Nacionālā teātra drāmai vairākos cēlienos. Amatā stājās jaunais teātra direktors Māris Vītols, bet teātri pameta mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs ar komandu. Tam sekoja spekulācijas un solījumi par teātra nākotni un diskusijas par kļūdām un problēmām teātra nozarē. Nu jaunā sezona ir sākusies, uz teātra skatuvēm atgriežas godalgotas izrādes un top jauni iestudējumi, bet lugas "Jaunais direktors" priekškars vēl nenolaižas – dažas nedēļas pēc sezonas atklāšanas teātra direktors sasauca preses konferenci, lai dalītos ar savu redzējumu par teātra attīstību un izgaismotu "skeletus" no paša dosjē, radot jautājumus, cik rūpīgi konkursa komisija vērtējusi viņa reputāciju.
Cūku komikss: Apartamenti ar nāves smaku
Cūku komikss: Apartamenti ar nāves smaku
Mariupole reiz bija plaukstoša Ukrainas ostas pilsēta, kas pēc Krievijas karaspēka iebrukuma ir pārvērtusies par masu kapu. Karadarbības laikā pilsētā tika nogalināti tūkstošiem civiliedzīvotāju; lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju bija spiesti doties bēgļu gaitās. Tas viss nemulsina daudzus Krievijas iedzīvotājus, kas interesējas par iespēju nopirkt īpašumu Mariupoles un citu okupēto Ukrainas pilsētu teritorijā. Okupācijas varas atbalstītāji vēsta, ka jau sen sapņojuši par dzīvi pie jūras.
Karikatūrista skats: Reģionālās slimnīcas pēc reformas
Karikatūrista skats: Reģionālās slimnīcas pēc reformas
Veicot reformas slimnīcu tīklā, plānots pārtraukt grūtnieču un dzemdību palīdzību Dobeles un apkārtnes slimnīcā un Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, novirzot pacientes attiecīgi uz Jelgavas pilsētas un Rēzeknes slimnīcu grūtniecības un dzemdību nodaļām, teikts Veselības ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par slimnīcu tīkla izmaiņām, kuru sākts saskaņot ar sociālajiem partneriem, bet kura izskatīšana valdībā plānota vēlāk šovasar.
Karikatūrista skats: Pārtikas cenu kāpums
Karikatūrista skats: Pārtikas cenu kāpums
Lai gan energoresursi kļūst lētāki, pārtikas cenu pieaugums Latvijā nav apstājies. Dažas Eiropas Savienības valstis mēģina ar dažādiem līdzekļiem apturēt pārtikas cenu kāpumu, bet Latvijas ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) neatbalsta mākslīgu iejaukšanos tirgū, norādot, ka lielu pienesumu cenu mazināšanā var sniegt tieši pircējs.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd