Ārpus ētera / Komiksi
Cūku komikss: Piena gaidas
Cūku komikss: Piena gaidas
Piena tirgotāji lēš, ka pāris mēnešos iepirkuma cena samazinājusies pat par 40%. Cenas straujais kritums zemniekiem atkal liek strādāt krietni zem pašizmaksas. Lai parādītu attieksmi, ko veikalu ķēdes rāda pret Latvijas lauksaimniekiem un piena lopkopības sektoru, Latvijas piena ražotāji zemo iepirkuma cenu dēļ apsver lielveikalu boikotu.
Cūku komikss: LSM desmitgades svinības
Cūku komikss: LSM desmitgades svinības
Šodien atzīmējam portāla LSM.lv 10 gadu jubileju. Šo desmit gadu laikā esam nostiprinājušies vadošo ziņu portālu topā, par ko pateicamies mūsu lasītājiem, un arī turpmākajos gados gādāsim, lai viņus sasniegtu uzticamas, svarīgas un interesantas ziņas!
Cūku komikss: Trūkstošais puzles gabals no Vācijas
Cūku komikss: Trūkstošais puzles gabals no Vācijas
Ukraina un tās sabiedrotie aicina Vāciju pieņemt lēmumu par tanku piegādi Ukrainai, jo ukraiņiem šis bruņojums ir ļoti vajadzīgs, lai sekmīgāk cīnītos pret Krievijas iebrucējiem. Taču vācieši joprojām svārstās un nevar izlemt, vai sūtīt tankus uz Ukrainu. Arī sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka Vācijas sabiedrība šajā jautājumā ir ļoti sašķelta: puse atbalsta tanku piegādāšanu Ukrainai, bet puse ir pret, jo baidās, ka šāds solis saasinās konfliktu un nokaitinās Krieviju.
Karikatūrista skats: Algu jautājums
Karikatūrista skats: Algu jautājums
Neilgi pēc atalgojuma palielinājumu valsts amatpersonām arī Rīgas domē nolēmuši būtiski palielināt  sev atalgojumu. Piemēram, Rīgas mēra alga varētu pieaugt 1,7 reizes, vicemēru alga – 1,6 reizes, bet deputātu algām plānots pieaugums par vairāk nekā 600 eiro.   
Cūku komikss: Ledus parāde
Cūku komikss: Ledus parāde
Sals, kas sekoja atkusnim, veicināja vižņu veidošanos un iešanu visā Daugavas garumā. Lieli ledus sablīvējumi sākotnēji radās Pļaviņās, bet vēlāk situācija kļuva bīstama arī Jēkabpilī. Tā kā turpina nākt jauni vižņi un ledus parāda savu spēku, ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils turpina paaugstināties, bojājot pilsētas aizsargdambi. Pilsētā izsludināts sarkanais brīdinājums, plūdi gāž kokus, appludina mājas, cilvēki evakuējas un glābēji nemitīgi uzrauga situāciju.
Karikatūrista skats: Roberta Cinkusa piemiņai
Karikatūrista skats: Roberta Cinkusa piemiņai
Šis zīmējums ir veltījums izcilajam latviešu animatoram un karikatūristam Robertam Cinkusam, kurš diemžēl pāragri, neilgi pirms savas sešdesmit gadu jubilejas, devies mūžībā.
Cūku komikss: Kultūrstabilitāte Latvijā
Cūku komikss: Kultūrstabilitāte Latvijā
Vienā stāstā savijušies divi Latvijas lepnumi, ar ko parasti dižojas tautieši – kultūra un meži. Līdz ar plāniem izbeigt "Latvijas valsts mežu" īstenoto ziedošanas praksi apdraudēta vairāku Valsts kultūrkapitāla fonda programmu norise, tostarp tādu, kas saistītas ar kultūras nodrošinājumu reģionos, kā arī koru un tautas deju tradīcijas attīstību. Kultūras ministrs teic, ka premjers solījis palielināt kultūrkapitāla fonda budžetu, tomēr kultūras darbinieki bažījas, ka viss būs pašu rokās, un ceļ trauksmi.
Karikatūrista skats: Braukt dzērumā izmaksā dārgi
Karikatūrista skats: Braukt dzērumā izmaksā dārgi
Diemžēl, kā liecina pēdējo dienu notikumi, pat nesen pieņemtās izmaiņas Krimināllikumā, paredzot auto konfiskāciju un kriminālatbildību par auto vadīšanu reibumā virs 1,5 promilēm, neaptur dažus Latvijas pilsoņus turpināt vadīt spēkratus "kunga dūšā", kaut arī tas var izmaksāt ļoti dārgi pārgalvīgā autovadītāja budžetam.
Cūku komikss: Siltā sagaidīšana
Cūku komikss: Siltā sagaidīšana
Tikpat ātri kā kupenas nomainīja peļķes, tā paskrējusi nedēļa starp Ziemassvētkiem un Vecgada vakaru. Stāvot uz, iespējams, vēsturē siltākās gadumijas sliekšņa, vaicājam: ko nesīs 2023. gads? No tā, ko jau zinām, gribas izcelt pozitīvo: tēti varēs iet bērna kopšanas atvaļinājumā un kopā ar mammām saņemt lielākus pabalstus, minimālā alga pieaugs no 500 līdz 620 eiro mēnesī un sabiedriskā transporta biļetes Rīgā kļūs lētākas.
Atklātne no Krievijas: Laimīgu Jauno gadu!
Atklātne no Krievijas: Laimīgu Jauno gadu!
Pārdomās par gadumiju, ko sagaidām, Krievijai turpinot karu Ukrainā, dalās Latvijas izcelsmes Krievijā dzīvojošs mākslinieks un grāmatu ilustrators Igors Stepanovs.
Cūku komikss: Ja svētkos sašļūk šņukurs
Cūku komikss: Ja svētkos sašļūk šņukurs
Lai gan Ziemassvētki ir laiks, kurā vairāk domājam par labo, tomēr tas neizdzēš visas nebūšanas un cūcības, ar kurām saskaramies. Ir tikai normāli, ka arī svētkos sašļūk šņukurs, jo lietas ne vienmēr notiek, kā vēlamies. Šī ir atbalsta kartīte ikvienam, kam vajadzīgs viens draudzīgs uzmundrinājums, viens drusku sarains un raupjš apkampiens.
Karikatūrista skats: Egles Ziemassvētkos
Karikatūrista skats: Egles Ziemassvētkos
Ja jums pie mājas aug egles, varbūt apsveriet kādas citas alternatīvas nocirstas eglītes iegādei Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanai!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd