Ārpus ētera / Komiksi
Cūku komikss: Paradokss jeb Lieldienu šausmas
Cūku komikss: Paradokss jeb Lieldienu šausmas
Gada laikā katrs Latvijas iedzīvotājs apēd vidēji 210 olu, bet olu patēriņš strauji aug Lieldienās, kad risinās olu kaujas. Sociālo tīklu laikmetā ir divtik svarīgi parādīt, ka tavas olas ir ne vien skaistākās, bet arī stiprākās. Tikai pēc kaujas ir jauna problēma: jāizdomā, ko iesākt ar sasisto olu kaudzi.
Cūku komikss: Helmanis kā Ogres muzeja mūza
Cūku komikss: Helmanis kā Ogres muzeja mūza
Ogrē pēdējā laikā samilzis konflikts starp Ogres novada galvu Egilu Helmani (Nacionālā apvienība) un Ogres Vēstures un mākslas muzeju, kura vadība kritusi Helmaņa nežēlastībā. Muzeja vadītāja Evija Smiltniece paziņoja, ka grasās aiziet no amata, bet tagad nolēmusi palikt un cīnīties par muzeju.
Cūku komikss: Krievijas un Ķīnas attiecības
Cūku komikss: Krievijas un Ķīnas attiecības
Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins šonedēļ viesojās Maskavā, kur Krievijas prezidents Vladimirs Putins augstā viesa priekšā bija izritinājis sarkano paklāju. Ķīna jau labu laiku var noskatīties uz Krieviju ar pārākuma apziņu, jo tās ekonomika ir daudz spēcīgāka nekā Krievijai. Putins no Sji centās izlūgties atbalstu karam pret Ukrainu, bet Ķīnas līderis atturējās no konkrētiem solījumiem. Politikas analītiķi spriež, ka karš Ukrainā ir Ķīnas interesēs, jo vājina gan Krieviju, gan Rietumus.
Karikatūrista skats: Bankas un to rekordpeļņa
Karikatūrista skats: Bankas un to rekordpeļņa
Iespējams, arī Latvijā daļu komercbanku peļņas varētu novirzīt valsts aizsardzības vajadzībām līdzīgi, kā tas plānots Lietuvā, ieviešot jaunu pagaidu nodokli banku peļņai. Finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") šonedēļ informēja, ka paredzējis nākamnedēļ par šo ideju koalīcijā rosināt diskusiju.
Cūku komikss: Kirilicas cietokšņi
Cūku komikss: Kirilicas cietokšņi
Rēzeknes pilsētas pašvaldība piešķir papildu finansējumu krievu valodas un literatūras fakultatīvām nodarbībām mazākumtautību skolās. Šajā mācību pusgadā tam paredzēts atvēlēt ap 21 000 eiro. Tas tiek darīts pēc skolēnu vecāku lūguma. Rēzeknes domes opozīcijas deputāti kritizē šo praksi un uzskata, ka mazākumtautību skolās papildu finansējumu vajadzētu piešķirt nevis krievu, bet gan latviešu valodas mācīšanai.
Cūku komikss: Budžeta nakts
Cūku komikss: Budžeta nakts
"23 stundas un 56 minūtes!" ceturtdienas rītā lepni paziņoja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ("Apvienotais saraksts") brīdi pirms ilgākās budžeta pieņemšanas sēdes Saeimas vēsturē noslēgšanas. Lai gan rīta pusē deputāti viens pēc otra tribīnē kāpa nokaunējušies, jo neko jau nav sanācis šādi pierādīt, tomēr rekords tika sasniegts un budžets pieņemts. Tas stāsies spēkā 1. aprīlī.
Atklātne no Krievijas: Putina sveiciens 8. martā
Atklātne no Krievijas: Putina sveiciens 8. martā
Pārdomās par Starptautisko sieviešu dienu, kas jau otro gadu tiek atzīmēta Krievijas izvērstā kara pret Ukrainu ēnā, dalās Latvijas izcelsmes Krievijā dzīvojošs mākslinieks un grāmatu ilustrators Igors Stepanovs.
Cūku komikss: VID laimes rats
Cūku komikss: VID laimes rats
Jau par tradīciju daudzu Latvijas iedzīvotāju mājās ir kļuvusi 1. marta sagaidīšana, jo tieši pusnaktī pie nodokļu maksātājiem nonāk iespēja iegriezt Valsts ieņēmumu dienesta "laimes ratu". Lai gan nodokļu maksāšana kā tāda prieku sagādā vien retajam, tomēr šajā dienā tauta traucas iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai noskaidrotu, vai ir laimējuši "VID loterijā".
Karikatūrista skats: Ašeradens–dzirnavnieks
Karikatūrista skats: Ašeradens–dzirnavnieks
Ar pašreizējo nodokļu līmeni visām valsts vajadzībām nepietiek, šādu viedokli intervijā žurnālam "Ir" paudis finanšu ministrs Arvils Ašeradens "Jaunā Vienotība". Viņš atgādināja, ka koalīcijas partijas ir vienojušās nodokļus pārskatīt reizi četros gados, un tagad partijas ķērušās klāt pie šī darba. "Ir jātiek skaidrībā, kāds nodokļu līmenis mums ir nepieciešams, lai nodrošinātu valsts funkcijas," teicis ministrs.
Cūku komikss: 365 dienas
Cūku komikss: 365 dienas
Pārskatot "Cūku komiksus", kas tapuši precīza gada griezumā, mani pārņēma ļoti dīvainas sajūtas. Ievērojama daļa no tiem ir veltīti Ukrainas kara tematikai.
Cūku komikss: Cietoksnis vai «raičiks»
Cūku komikss: Cietoksnis vai «raičiks»
Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra vēlas atteikties no Daugavpils cietokšņa kompleksa izpētes, saglabāšanas un iekļaušanas aktīvā tūrisma apritē. Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vadītājas pienākumu izpildītāja Jeļena Aferonoka, komentējot lēmumu atbrīvot no amata cietokšņa pārvaldnieku un viņa vietnieku atteica: "Cietoksnis ir mikrorajons, tāds kā arī pārējie. Tad jau uz katru mikrorajonu vajag savu apsaimniekotāju."

Vairāk

Svarīgākais šobrīd