Ārpus ētera / Komiksi
Karikatūrista skats: Protests
Karikatūrista skats: Protests
Klimata un vides aktīvisti Eiropā turpina protesta akcijas, līmējot plaukstas pie luksusa auto vai gleznām muzejos. 
Karikatūrista skats: Ķīnas prezidents
Karikatūrista skats: Ķīnas prezidents
Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins 23. oktobrī valdošās Komunistiskās partijas kongresā pārvēlēts uz trešo termiņu Komunistiskās partijas ģenerālsekretāra amatā.
Karikatūrista skats: VUGD aptur posteņu darbību
Karikatūrista skats: VUGD aptur posteņu darbību
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īslaicīgi līdz gada beigām apturēs 18 mazāk noslogoto posteņu darbību, tomēr iespēju robežās turpinās pildīt savas funkcijas, ceturtdien žurnālistiem paziņoja VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.
Cūku komikss: Negaidītie kārumnieki
Cūku komikss: Negaidītie kārumnieki
Cūcība ir gan mežā izgāzt sadzīves atkritumus, gan organiskos atkritumus no dārza: rudens lapas, lakstus, nopļauto zāli, neapēstos ābolus un citas rudens veltes. Tā mežā nokļūst nevēlamas dārza kultūras, rodot tur mājvietu invazīvām sugām (piemēram, Spānijas kailgliemežiem) un neraksturīgām slimībām. Arī priekšstats, ka dārza veltes būs našķis meža zvēriem un nesīs labumu, ir aplams. Šādā veidā cilvēki radina meža zvērus nākt pilsētā, ciemoties pagalmos un izstaigāt iekoptos dārziņus. Dārza atkritumus var pārstrādāt kompostā, taču ja tādas iespējas nav, jāsazinās ar pašvaldību, atkritumu apsaimniekotājiem vai jāvēršas pie vietējiem lauksaimniekiem vai mednieku organizācijām.
Karikatūrista skats: Daugavpils pieminekļa nedienas
Karikatūrista skats: Daugavpils pieminekļa nedienas
Šonedēļ lemjot par vairākiem finansējuma piešķiršanas jautājumiem no pašvaldības budžeta, Daugavpils dome lēma neatvēlēt 57 000 eiro divu padomju varu slavinošo pieminekļu demontāžai.
Cūku komikss: Varas zeķes stīvēšana
Cūku komikss: Varas zeķes stīvēšana
14. Saeimas vēlēšanās ievēlētie septiņi politiskie spēki ir kā septiņas krāsas varavīksnē, kas plāno apspīdēt Latviju turpmākos četrus gadus. "Jaunā Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienība, "Apvienotais saraksts",  Nacionālā apvienība, "Stabilitātei!", "Latvija pirmajā vietā" un "Progresīvie" nu zīmē sarkanās līnijas un, pārcilājot viens otra tīrās un netīrās veļas grozus, dala varu un izvietojumu koalīcijā un opozīcijā.
Karikatūrista skats: Miljardieris Masks un «sirēnis» Putins
Karikatūrista skats: Miljardieris Masks un «sirēnis» Putins
Miljardieris un uzņēmumu "Tesla Motors" un "SpaceX" vadītājs Īlons Masks šonedēļ ne tikai pārsteidza pasaules sabiedrību ar atkārtotu paziņojumu par  mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādi, bet arī ukraiņiem ļoti nepatīkamiem "čivinājumiem" un auditorijas aptaujām par Ukrainā  notiekošo karu. Šo ziņu stilistika un izvirzītās tēzes ļoti atgādina Krievijas propagandas naratīvus, tāpēc pieļauju, ka ASV miljardieris varētu būt iekļuvis kādas aizjūras sirēnas valgos.
Cūku komikss: Putins pasūta lielgabalu gaļu
Cūku komikss: Putins pasūta lielgabalu gaļu
Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, 21. septembrī, paziņoja par daļējas mobilizācijas izsludināšanu, lai iegūtu papildspēkus karam pret Ukrainu. Karadienestā plānots mobilizēt līdz pat 300 000 rezervistu. Ukrainas un rietumvalstu amatpersonas to raksturo kā izmisuma soli, jo Putinam nav izdevies sasniegt cerētos mērķus un Ukrainas armija devusies pretuzbrukumā. Krievija apgalvo, ka Ukrainā zaudējusi mazāk nekā 6000 karavīru, bet Ukraina vēsta, ka okupantu armijas zaudējumi ir vairāk nekā 55 000 karavīru.
Cūku komikss: Aizdomīgie tipi
Cūku komikss: Aizdomīgie tipi
Atlicis mazāk nekā mēnesis līdz 1. oktobrim, kad norisināsies 14. Saeimas vēlēšanas. Deputātu kandidāti parkos slej nojumes, dala skrejlapas pie lielveikaliem, aplīmē autobusus un izrotā ēku ugunsmūrus ar milzu portretiem. Kur vien vērs skatienu – tur kāds kandidāts. Lai neapjuktu politiķu parādē, sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un sabiedriskās politikas centrs "Providus" pirms vēlēšanām piedāvā "Partiju šķirotavu", kas ļauj izvērtēt partiju nostāju dažādos jautājumos un salīdzināt to ar tavu pozīciju, kā arī uzzināt, kā izskatītos taviem uzskatiem atbilstošs Ministru kabinets.
Karikatūrista skats: Sēņu maskēšanās
Karikatūrista skats: Sēņu maskēšanās
Šonedēļ, trešdien, 31. augustā, Latvijā iestājās meteoroloģiskais rudens. Līdz ar tā iestāšanos pastiprinājās arī nokrišņu daudzums, kas savukārt nevar neiepriecināt sēņotājus. 
Atklātne no Krievijas: Zinību diena
Atklātne no Krievijas: Zinību diena
Skolēni atgriežas mācību klasēs, bet Krievijas karš Ukrainā aizvien turpinās. Pārdomās par to dalās Latvijas izcelsmes Krievijā dzīvojošs mākslinieks un grāmatu ilustrators Igors Stepanovs.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd