Ārpus ētera / Komiksi
Karikatūrista skats: Pāris aliņi
Karikatūrista skats: Pāris aliņi
Šogad Latvijā pieaudzis negadījumu skaits ar dzērājšoferiem. Policija aicina nesēsties pie stūres reibumā un Jāņu brīvdienās sola masveida pārbaudes uz ceļiem.
Cūku komiksi: Ar praidu pret naidu
Cūku komiksi: Ar praidu pret naidu
Pēc četru gadu pārtraukuma Rīgā šogad notiek praids. Centrālais pasākums – gājiens – norisināsies 18. jūnijā kā daļa no Kijivas praida. Šī gada devīze – līdz mēs visi būsim brīvi. Latvijā pirmais LGBT kustības rīkotais praids notika 2005. gadā. Pēc 2018. gada Rīgā notiekošā Baltijas praida, kad gājiena dalībnieku virzienā tika mesta dūmu svece un izkliegti dažādi naidīgi saukļi, policija vērtēja, ka sabiedrības attieksme pret notikumu tomēr uzlabojas. Pirms četriem gadiem gājienā devās 8000 cilvēku.
Karikatūrista skats: Minimālās algas direktīva
Karikatūrista skats: Minimālās algas direktīva
Eiropas Savienības parlaments un to dalībvalstu pārstāvji ir panākuši politisko vienošanos par minimālās algas direktīvu, kas veicināšot katras dalībvalsts darbinieku sociālo aizsardzību.  Direktīva nenoteiks vienotu minimālās algas apmēru valstu blokā. Tā paredz, ka valstīm būs jāievieš skaidri minimālās algas noteikšanas kritēriji, jāizveido sistēma tās pārvaldībai, būs jāveic regulāras minimālās algas indeksācijas, jāapņemas veidot konsultatīvās struktūras ar sociālajiem partneriem, jāveicina koplīgumu slēgšana, kā arī informācijas apkopošana un analīze par atalgojuma jautājumiem. 
Cūku komikss: Bērna kopšanas «atvaļinājums»
Cūku komikss: Bērna kopšanas «atvaļinājums»
2. augustā visā Eiropā, arī Latvijā, jāstājas spēkā jaunai direktīvai, kas paredz, ka divu mēnešu garš bērna kopšanas atvaļinājums pienākas tētim, tas ir noteikti jāizmanto, neizmantošanas gadījumā valsts pabalsts tiks zaudēts. Šos divus bērnu kopšanas mēnešus nevar nodot otram vecākam. Direktīva paredz, ka bērnu kopšanas atvaļinājumu var izmantot līdz bērna 8 gadu vecumam. Saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datiem 2021. gadā vecāka pabalstu saņēma ap 20 000 cilvēku mēnesī, gandrīz 17 000 sieviešu un 3500 vīriešu, no kuriem vairāk nekā 2000 turpināja strādāt.
Karikatūrista skats: Putina sargeņģeļi
Karikatūrista skats: Putina sargeņģeļi
Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kancleram Olafam Šolcam pagājušonedēļ bijusi 80 minūšu telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurā abi Rietumu līderi aicinājuši viņu atcelt Odesas ostas blokādi un sākt "nopietnas tiešas sarunas" ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
Cūku komikss: Skaņu efekti
Cūku komikss: Skaņu efekti
Pirmdienas, 30. maija, pēcpusdienā, Rīgā un citviet iedzīvotājus satrauca sprādzieniem līdzīgi trokšņi. Tos izraisīja Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas lidmašīnas, kas veica treniņlidojumu no Lietuvas uz Igauniju. Aizsardzības ministrijā pastāstīja, ka sprādzienam līdzīgais troksnis rodas, kad lidmašīna pāriet uz virsskaņas ātrumu. Treniņlidojums noticis vairāk nekā desmit kilometru augstumā.
Cūku komikss: Lielā talka
Cūku komikss: Lielā talka
Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi jaunu likumprojektu, ar kuru uzdotu par pienākumu nojaukt padomju un nacistisko režīmu slavinošus objektus līdz 15. novembrim. Kopumā Latvijā ir ap 300 pieminekļu, piemiņas plākšņu un memoriālo objektu, kas veltīti padomju okupācijas režīmam un armijai. Bet ko iesākt ar pieminekļiem pēc to demontāžas? Latvijas Mākslinieku savienība gatava tos noglabāt savā krājumā. Tos apkopot vienuviet aicina uzņēmējs Meinards Mētelis, kurš savos īpašumos izveidojis gan padomju laika liecību krātuvi, gan Ļeņina pieminekļu parku. Savukārt iedzīvotāji savākuši vairāk nekā 260 000 eiro Uzvaras parka pieminekļa būvgružu izvešanai.
Komikss par suneni Urgu, kura nozvejoja kurmi
Komikss par suneni Urgu, kura nozvejoja kurmi
Gārnis pamana, ka Urga makšķerē viņa iecienītajā zivju vietā, un nolemj rīkoties. Viņš pastāsta Urgai, ka Skrundā zem zemes atrodamas nekustīgas zivis, daudz vecākas un lēnākas nekā šeit.
Karikatūrista skats: NATO dārznieks Erdogans
Karikatūrista skats: NATO dārznieks Erdogans
NATO dalībvalsts Turcija nevērtē pozitīvi Somijas un Zviedrijas pievienošanos aliansei, piektdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, apsūdzot Skandināvijas valstis par atbalstu kurdu kaujiniekiem.
Cūku komikss: Šīs vasaras modes tendences
Cūku komikss: Šīs vasaras modes tendences
Maijs jau pāri pusei, bet gaisa temperatūra pat dienas vidū mēdz būt zem 10 grādu atzīmes. Šis ir trešais gads pēc kārtas, kad aprīļa un maija vidējā temperatūra ir zem klimatiskās normas, turklāt šajā pavasarī nav bijis neviens izteikti silts periods. Šogad tikai vienu dienu daļā Latvijas ir bijuši 20 grādi. Pašreizējās laika prognozēs galu aukstumam vēl neredz. Iespējams, ka tas turpināsies pat jūnijā. Pat Toms Bricis vaicā –  vai vispār būs vasara?
«Cūku komikss»: Fiksie Eirovīzijas komentāri
«Cūku komikss»: Fiksie Eirovīzijas komentāri
Eirovīzija ir noslēgusies, Ukrainas uzvaru svin visā pasaulē (pie dziesmas “Stefania” jaunā videoklipa notraucot ne vienu vien dusmu asaru), un dīvāna eksperti ar jaunu sparu gatavo ieteikumus, ko Latvijai uz konkursu sūtīt nākamgad, lai lauztu "Eirovīzijas lāstu". Sestdienas šovam līdzi sekoja arī “Cūku komiksi”, vakaru iemūžinot fiksos komentāros.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd