Ārpus ētera / Komiksi
Karikatūrista skats: Lēciens pāri Jāņu ugunskuram
Karikatūrista skats: Lēciens pāri Jāņu ugunskuram
Jāņu ugunskurs ir neatņemama svētku sastāvdaļa, kas simbolizē sauli. To parasti ierīko kalna galā. Ticējumi vēsta, ka uguns apspīdētie cilvēki un apkārtne saņem īpašu svētību, veselību un spēku. Jāņu ugunskuru parasti aizdedzina līdz ar pēdējiem saules stariem,  uguni ugunskurā uztur līdz pat saullēktam.
Cūku komikss: Jāņu nakts botānika
Cūku komikss: Jāņu nakts botānika
Jau tūlīt dosimies svinēt Jāņus. Lai arī notikums šķietami lustīgs, tomēr ik gadu to pavada dažādi riski – traumas gan svinētājiem, gan dabai, tāpēc pirms svētkiem veicamo darbu sarakstā der iekļaut zināšanu atsvaidzināšanu par aizsargājamiem augiem. To, vai pamatlietas apgūtas un šo uzdevumu no saraksta var izsvītrot kā izdarītu, var pārbaudīt arī testā. Tikmēr mediķi mudina parūpēties arī par sevi un apkārtējiem, pirms svinībām atsvaidzinot savas zināšanas par pirmās palīdzības sniegšanu, bet policija uzstāj – neļaujiet sēsties pie stūres dzērušiem, jo vieglāk ir apguldīt, nekā apbedīt! Lai jestri Jāņi!
Karikatūrista skats: ECB paaugstina procentlikmi
Karikatūrista skats: ECB paaugstina procentlikmi
Eiropas Centrālā banka kārtējo reizi paaugstinājusi procenta likmes aizdevumiem. Bankas padomes sēdē galveno bāzes procenta likmi palielināja par 25 bāzes punktiem līdz 4 procentiem. Līdzīgi palielinātas arī noguldījumu un aizdevumu iespējas. Procentu likmes palielinātas astoto sanāksmi pēc kārtas, un tā galvenais iemesls ir vēlme samazināt inflāciju. Tā joprojām ir pārāk augsta, lai gan daži cenu rādītāji liecina par pirmajām samazināšanās pazīmēm. Bankas vadītāja Kristīne Lagarda uzsvēra, ka likmju palielināšana turpināsies, ja nebūs būtisku izmaiņu.
Cūku komikss: Dramatiskie teātra papuki
Cūku komikss: Dramatiskie teātra papuki
Latvijas teātra pasauli šonedēļ satricinājis skandāls, kas dramatiskā vēriena ziņā neatpaliek no "Skroderdienas Silmačos" kaislībām. Jaunā Rīgas teātra (JRT) vadītājs Alvis Hermanis publiski apsūdzējis konkurējošā Dailes teātra vadību jauno JRT aktieru "brutālā pārpirkšanā" un piedraudējis ar tiesu darbiem. Teātra dzīves vērotāji gan norāda, ka Hermaņa satraukums drīzāk skaidrojams ar viņa iedomātās varenības sašūpošanos.
Karikatūrista skats: Koalīcijas kapteiņa Kariņa varonīgā cīņa
Karikatūrista skats: Koalīcijas kapteiņa Kariņa varonīgā cīņa
Valsts prezidenta vēlēšanas ir krietni sašūpojušas valdošās koalīcijas kuģi, jo apstiprinājušās aizdomas, ka premjera Krišjāņa Kariņa vadītā "Jaunā Vienotība" savus līdzšinējos partnerus labprāt atstātu aiz borta. Kariņš reiz jau savas pirmās valdības laikā izteicās, ka koalīcijas pamatos esot iebūvētas plaisas. Tomēr viņa pirmā valdība nostrādāja visu Saeimas pilnvaru termiņu. Tā vien šķiet, ka Kariņa otrajai valdībai būs daudz īsāks mūžs. Tikmēr jau izskanējušas runas par alternatīvu koalīcijas modeli ar ZZS un "Progresīvajiem", kurā premjera lomu uzņemtos līdzšinējais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.
Cūku komikss: Politisko orģiju kulminācija
Cūku komikss: Politisko orģiju kulminācija
Saeima ievēlējusi nākamo Latvijas Valsts prezidentu. Tas būs līdzšinējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kuru amatam virzīja koalīcijas partija "Jaunā Vienotība". Rinkēvičs jau tuvākajā laikā noliks "Jaunās Vienotības" biedra karti un turpinās pildīt ārlietu ministra pienākumus līdz kļūšanai par Valsts prezidentu 8. jūlijā. Tikmēr premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") paziņojis, ka pēc vēlēšanām, kurās esošā koalīcija nespēja vienoties par vienu prezidenta amata kandidātu, iniciēs sarunas par koalīcijas paplašināšanu.
Karikatūrista skats: Jaunais hokeja maestro – Harijs Vītoliņš
Karikatūrista skats: Jaunais hokeja maestro – Harijs Vītoliņš
Nedēļas centrālais notikums, protams, bija pasaules čempionāts  hokejā un Latvijas valstsvienības vēsturiski veiksmīgākā dalība tajā. Sociālajos medijos raisījās pārdomas, ka valstsvienības galvenais treneris izskatā ļoti līdzinoties komponistam Raimondam Paulam. Mūsu jaunais hokeja maestro – Harijs Vītoliņš.
Cūku komikss: Prezidenta vēlēšanu kaismes tradīcijas ASV un Latvijā
Cūku komikss: Prezidenta vēlēšanu kaismes tradīcijas ASV un Latvijā
ASV līdz prezidenta vēlēšanām vēl atlicis gandrīz pusotrs gads, bet pamazām uzņem apgriezienus priekšvēlēšanu maratons, kura laikā amata pretendentiem jāpiedalās neskaitāmos mītiņos un debatēs, mēģinot pārliecināt vēlētājus par savu piemērotību prezidenta amatam. Latvijas prezidentam ir citas funkcijas, un arī atlases posms ir daudz īsāks, turklāt nemaz nav zināms, vai kāds no trim pašlaik izvirzītajiem kandidātiem patiešām būs nākamais Valsts prezidents.
Cūku komikss: Ērtā, slinkā naudiņa
Cūku komikss: Ērtā, slinkā naudiņa
Valsts kontroles veiktā revīzija, kas izvērtēja ministriju un centrālo valsts iestāžu finanšu izlietojumu, atklājusi trūkumus finansējuma plānošanā. Atsevišķas ministrijas pieprasījušas finansējumu konkrētiem mērķiem, bet nereti izmantojušas citu lietu finansēšanai. Pārbaudot finansējumu par kopumā 150 miljoniem eiro, secināts, ka trešdaļa no šīs summas netika izmantota prasītajam mērķim.
Karikatūrista skats: Letiņš un trīs sacensības vienlaikus
Karikatūrista skats: Letiņš un trīs sacensības vienlaikus
Šonedēļ, kad sākušās sacensības hokejā, Eirovīzijas dziesmu izpildīšanā, un arī cīņā par prezidenta amatu ir jauni, negaidīti pavērsieni, jādomā, vai ar vienu tālrādi būs pietiekami, lai izsekotu visam notiekošajam!
Cūku komikss: Neparedzamā matemātika
Cūku komikss: Neparedzamā matemātika
Gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr: tā varētu raksturot Latvijas līdzdalību Eirovīzijas dziesmu konkursā, kur grupai "Sudden Lights" neizdevās pārvarēt pusfināla barjeru un Latvija jau sesto reizi pēc kārtas palika ārpus lielā fināla. Tikmēr balsu skaitīšanas matemātika uzņem apgriezienus Valsts prezidenta vēlēšanās, kur šonedēļ kārtis sajauca tagadējā Rīgas pils saimnieka Egila Levita lēmums tomēr nekandidēt uz otro termiņu. Pašlaik viņa vietu tīko ieņemt trīs kandidāti: Uldis Pīlēns, Elīna Pinto un Edgars Rinkēvičs.
Cūku komikss: Pavasara nakts terors
Cūku komikss: Pavasara nakts terors
Maija sākumam neraksturīgi aukstais laiks sagādājis lielus pārdzīvojumus Latvijas dārzkopjiem, jo pavasara salnas var nodarīt lielu postu augļu kokiem, ogulājiem un krāšņumaugiem. Dārzkopji ir gatavi arī nakts stundās iesaistīties cīņā pret postošo salnu. Par laimi, jau nākamnedēļ laiks kļūs siltāks un gaisa temperatūra varētu pārsniegt +20 grādu.
Cūku komikss: Skolotāju streika ietekme bērnu un bezbērnu variantā
Cūku komikss: Skolotāju streika ietekme bērnu un bezbērnu variantā
Latvijas izglītības darbinieku arodbiedrība šonedēļ rīkoja trīs dienas ilgu streiku, pieprasot valdībai pildīt solījumus par atalgojuma palielināšanu. Valdība galu galā atrada vairāk nekā četrus miljonus eiro, lai izpildītu pedagogu prasības. Daudzi bērni tikmēr priecājās, ka nav jāiet uz skolu, savukārt viņu vecākiem tas sagādāja problēmas, jo bija jādomā, kā nodarbināt bērnus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd