Ārpus ētera / Komiksi
Karikatūrista skats: SPRK metodiku novērtētāji
Karikatūrista skats: SPRK metodiku novērtētāji
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 15. decembrī atzinusi AS "Gaso" dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojuma tarifus par metodikai atbilstošiem. Jaunie tarifi spēkā stāsies 2023. gada 1. janvārī un paredz izmaiņas visās lietotāju grupās mainīgajai un fiksētajai daļai, kā arī sezonālajam sadales tarifam. Tarifi būs spēkā tarifu periodam līdz 2023. gada 31. decembrim.
Cūku komikss: Kultūras ministra priekšnesums
Cūku komikss: Kultūras ministra priekšnesums
Vairāk nekā 400 kultūras nozares darbinieki atklātā vēstulē kritizēja kultūras ministra Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) balsojumu pret visu ģimeņu aizsardzību kā esošu pretrunā nozares definētajai iekļaujošajai politikai un aicināja strādāt atbilstoši Satversmē noteiktajām pamatvērtībām. Uz vēstuli ministrs atbildēja, uzstājoties no Saeimas tribīnes, un norādīja, ka to ir "godam veicis", kā arī uzsvēra: "Ikvienam demokrātiskas sabiedrības pārstāvim ir tiesības izteikties no pozīcijas "manuprāt" un tad, atrodot domubiedrus, apvienoties vēstulēs, organizācijās vai politiskos spēkos un tad jau kopā teikt "mūsuprāt". Arī Nacionālajai apvienībai ir tiesības uz jebkuru jautājumu vai tā iespējamo risinājumu skatīties no skatupunkta "mūsuprāt"."
Karikatūrista skats: Inflācija Latvijā
Karikatūrista skats: Inflācija Latvijā
Latvijā vidējais patēriņa cenu līmenis šā gada novembrī, salīdzinot ar 2021. gada novembri, palielinājās par 21,8%, tādējādi gada inflācijai saglabājoties tādā pašā līmenī kā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Mēneša laikā vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 1,1%.
Cūku komikss: Daugavpils krāniņi
Cūku komikss: Daugavpils krāniņi
Pēc Daugavpils pašvaldības spiediena Marka Rotko mākslas centrs no ekspozīcijas izņēma trīs igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa darbus, kuros viņš dažādos veidos interpretējis krustu. Situācija raisīja asas diskusijas sociālajos tīklos, bet VARAM un Kultūras ministrija apņēmās prasīt paskaidrojumu Daugavpils domei un atgādināja, ka cenzūrai demokrātiskā valstī nav vietas. Savukārt Daugavpils domes pārstāvis Aleksejs Vasiļjevs noliedza, ka šeit būtu notikusi cenzūra: "Nekādas cenzūras nebija un nebūs. Ja, piemēram, būtu cenzūra, tad neviens to izstādi neatvērtu."
Cūku komikss: Pelmeņu nakts kaislības
Cūku komikss: Pelmeņu nakts kaislības
"Brīnišķīga #spelmanunakts!""Baudījums!" "Dīvaina #SpēlmaņuNakts." "Pārmērīgi daudz insider joku." "Skatīties #Spēlmaņunakts bīstami. Nopirktas jau biļetes uz divām izrādēm." "Cik pretīga, omg, cik pretīga #SpēlmaņuNakts." Dramatiskais tviteris šogad "Spēlmaņu naktī" konkurēja ar dramatisko teātri. Vislielāko ažiotāžu sociālajos tīklos izraisījis žūrijas lēmums gada aktrises titulu piešķirt Čulpanai Hamatovai, piemetot jaunu pagali mūžsenās diskusijas "vai mākslu var nodalīt no politikas" ugunī.
Cūku komikss: Gripiņa nāk
Cūku komikss: Gripiņa nāk
Lai gan gripa nekur nebija pazudusi, pēdējos gados Covid-19 dēļ par to domājām mazāk. Ziema tuvojas, un Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina, ka laiks par sevi parūpēties un doties vakcinēties. Šogad valsts apmaksāta pote pret gripu pienākas ārstiem, senioriem, grūtniecēm, cilvēkiem ar hroniskām kaitēm, un no 21. novembra bezmaksas vakcīnas varēs saņemt arī cilvēki vecuma grupā virs 50 gadiem un bērni, kas nav sasnieguši pilngadību. Līdz šim gripas izplatība Latvija saglabājas zema, taču tā, visticamāk, tikai pieaugs.
Karikatūrista skats: Mazais Vova un raķetes
Karikatūrista skats: Mazais Vova un raķetes
17. novembra rītā, kara Ukrainā 267. dienā, Krievija veica kārtējos nāvējošos raķešu triecienus pa civilajiem objektiem Ukrainā. Vismaz četri cilvēki nogalināti Viļņanskas pilsētā Zaporižjas apgabalā, vismaz 23 cilvēki ievainoti Dnipro pilsētā un vairākās pilsētas daļās pārtrūkusi elektroapgāde. 
Karikatūrista skats: Koalīcija buksē
Karikatūrista skats: Koalīcija buksē
"Šobrīd mēs spolējam kā automašīna dubļos un netiekam uz priekšu," tā Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") šonedēļ tēlaini raksturoja koalīcijas partiju sarunu gaitu par valdības izveidi. 
Cūku komikss: Mīlas viesulis pret koalīciju
Cūku komikss: Mīlas viesulis pret koalīciju
Latviju pārņēmis ne tikai rudens nogurums, bet arī nogurums no koalīcijas sarunām. Pēc garām diskusijām, kurš būs pozīcijā un kurš opozīcijā, un nepatikas paušanas par ierādītajām vietām Saeimas sēžu zālē, nākamās koalīcijas partneri "Jaunā Vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība parakstījuši sadarbības memorandu, un "Jaunā vienotība" kolēģiem piedāvājusi atbildības jomu sadalījumu, bet "Apvienotais saraksts" iegrimis dziļās pārdomās, vai teikt – JĀ! – koalīcijas sarunu vedēja Krišjāņa Kariņa "bildinājumam".  
Cūku komikss: Saeimas rēgi
Cūku komikss: Saeimas rēgi
1. novembrī, uz pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā 14. Saeima. Nepilnu stundu pēc deputāta zvēresta došanas Nadežda Tretjakova no frakcijas "Stabilitātei!", uzrakstot iesniegumu Saeimas prezidijam, atteicās no deputātes pilnvarām. Savukārt nākamās koalīcijas partneri "Jaunā Vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība jau parakstījuši sadarbības memorandu un vienojušies par klimata un enerģētikas ministrijas izveidi.
Karikatūrista skats: Protests
Karikatūrista skats: Protests
Klimata un vides aktīvisti Eiropā turpina protesta akcijas, līmējot plaukstas pie luksusa auto vai gleznām muzejos. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd