Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
ASV piemēro sankcijas Turcijai par tās militāro operāciju Sīrijā
(papildināts)
ASV piemēro sankcijas Turcijai par tās militāro operāciju Sīrijā (papildināts)
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) un Eiropas Savienības dalībvalstu līderi asi kritizē Turciju par tās militāro operāciju Sīrijā. Oficiālā Vašingtona arī piemēroja sankcijas un ierobežos ekonomisko sadarbību ar oficiālo Ankaru, kā arī dubultojusi muitas tarifus turku tēraudam, kamēr Ankara turpina plašus uzbrukumus kurdu pozīcijām Sīrijas ziemeļos.  
Ukrainā protestos iziet tūkstošiem cilvēku
(papildināts)
Ukrainā protestos iziet tūkstošiem cilvēku (papildināts)
Vairākos desmitos Ukrainas pilsētu svētdien notika plašas protesta akcijas ar saukli „Apturēsim kapitulāciju!”. To galvenais mērķis ir izteikt neapmierinātību ar varas iestāžu lēmumu piekrist tā dēvētajai „Šteinmaiera formulai”. Kijevā vien ielās izgāja aptuveni 10 tūkstoši cilvēku. Demonstranti izvirzījuši valsts varai savas prasības un sola rīkot jaunus protestus, ja tās netiks izpildītas.
ASV un Ziemeļkoreja atsāk sarunas
ASV un Ziemeļkoreja atsāk sarunas
ASV un Ziemeļkorejas amatpersonas ieradušās Stokholmā, lai atsāktu strupceļā nonākušās sarunas par Phenjanas kodolprogrammu. Sarunās piedalās ASV īpašais sūtnis Ziemeļkorejā Stīvens Bīgans un viņa Ziemeļkorejas kolēģis Kims Mjondžils.

Eksperti uzskata, ka šīs amatpersonu sarunas varētu ievadīt vēl vienu ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samitu. Pēdējā abu valstu līderu tikšanās gan beidzās bez rezultāta. Kopš tā laika nekāds  progress nav panākts, taču abas puses bija paudušas vēlmi sarunas atsākt. Vien dažas dienas pirms šīs tikšanās Ziemeļkoreja izmēģināja jaunas raķetes, bet ASV izvairījās izmēģinājumus kritizēt.
Džonsons atzīst, ka tomēr var nākties lūgt «Brexit» pagarinājumu
(papildināts)
Džonsons atzīst, ka tomēr var nākties lūgt «Brexit» pagarinājumu (papildināts)
Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons apņēmies lūgt Eiropas Savienībai (ES) "Brexit" pagarinājumu, ja līdz 19. oktobrim netiek panākta "Brexit" vienošanās. Par to liecina valdības dokumenti, kas iesniegti Skotijas Augstākajai tiesai. Taču komentētāji brīdina, ka arī šādi valdības solījumu nebūt nenovērš iespēju, ka Lielbritānija izstāsies no ES jau 31. oktobrī.
Astronauti pavada nedēļu pazemes alā Slovēnijā
Astronauti pavada nedēļu pazemes alā Slovēnijā
Seši astronauti no piecām dažādām kosmosa aģentūrām nedēļu dzīvo tumsā pazemes alā Slovēnijā. Tur gan viņi neveic tiešos darba pienākumus, bet tādā veidā attīsta komandas garu. 
Britu valdība publisko jauno «Brexit» piedāvājumu
(papildināts)
Britu valdība publisko jauno «Brexit» piedāvājumu (papildināts)
Lielbritānijas valdība beidzot publiskojusi jauno “Brexit” piedāvājumu, ko tā iesniegusi Briselei. Tajā iekļauts kompromisa variants sāpīgajā Īrijas robežas jautājumā. Pēc jaunā plāna Ziemeļīrija paliktu Eiropas vienotajā preču tirgū, bet izstātos no muitas savienības. 
Vācijas valdībā aizkavējas klimata sarunas
Vācijas valdībā aizkavējas klimata sarunas
Kaut arī trešdien Vācijas valdībā bija paredzēts apstiprināt klimata aizsardzības plānu, valdība līdz nākamajai nedēļai diskusijas par plāna galīgajām detaļām tomēr atlikusi. Vienai no koalīcijas partijām par plānu radušās šaubas.

Plānam, kas paredz līdz 2023. gadam klimata aizsardzībai veltīt 54 miljardus eiro, koalīcijas partneri piekrita pēc ilgām diskusijām. Daudzi vadošo industriju pārstāvji plānu kritizējuši, jo tas ietekmēs biznesu, kamēr Vācijas iedzīvotāji uzskata, ka plāns nav pietiekami efektīvs cīņai ar klimata pārmaiņām.
Mediji: Britu premjers piedāvā uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas izveidot buferzonu
(papildināts)
Mediji: Britu premjers piedāvā uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas izveidot buferzonu (papildināts)
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons piedāvā uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas izveidot buferzonu. Īpašos centros būtu iespējams veikt muitas procedūras, neatjaunojot reālu stingro robežu. Šādu informāciju, atsaucoties uz neoficiāliem britu valdības dokumentiem, publiskojuši Īrijas mediji. Šīs ziņas izraisījušas satraukumu Īrijas politiskajās aprindās, taču britu premjerministrs šo informāciju nosaucis par nepatiesu.
Ziemeļkoreja atsāks sarunas ar ASV
Ziemeļkoreja atsāks sarunas ar ASV
Ziemeļkoreja un ASV vienojušās atsākt strupceļā nonākušās sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammu. Pirmā tikšanās gaidāma jau nākamās nedēļas laikā.
Honkongā protestos iesaistās ielu mākslinieki
Honkongā protestos iesaistās ielu mākslinieki
Honkongā jau mēnešiem ilgi turpinās pret valdību vērstie protesti. Tagad tajos sākuši iesaistīties arī ielu mākslinieki. Politiskos vēstījumus viņi pauž ar grafiti, par savu audeklu izmantojot ielas un ēkas.
Krievijas lācis-robežpārkāpējs gaida vīzu
Krievijas lācis-robežpārkāpējs gaida vīzu
Krievijas brūnais lācis Proša, kurš šīs vasaras sākumā šķērsoja Igaunijas-Krievijas robežu, pārbiedējot vietējos iedzīvotājus Valgā, joprojām atrodas Tallinas zoodārzā. Jau vairāk nekā mēnesi tas gaida, kamēr Krievijā tiks noformēti viņa uzņemšanai vajadzīgie dokumenti.
Maskavas tiesa aktierim Ustinovam piespriesto reālo cietumsodu nomaina pret nosacītu
Maskavas tiesa aktierim Ustinovam piespriesto reālo cietumsodu nomaina pret nosacītu
Krievijā tiesa pirmdien, 30. septembrī, mīkstinājusi aktierim Pāvelam Ustinovam piespriesto sodu, trīs ar pusi gadus cietumā kolonijā nomainot pret vienu gadu nosacīta cietumsoda. Ustinova lieta izpelnījusies plašu ievērību – viņu apsūdz par dalību opozīcijas mītiņā un vardarbību pret policiju, ko pats aktieris kategoriski noraida. Spriedums mīkstināts pēc plašas solidaritātes kampaņas, kurā iesaistījās arī Krievijas slavenības. Pats Ustinovs gan paziņoja, ka pārsūdzēs arī šo spriedumu.
Austrijā koalīcijas izveide solās būt grūta un var ievilkties
Austrijā koalīcijas izveide solās būt grūta un var ievilkties
Pēc svētdien, 29.septembrī, notikušajām Austrija parlamenta apakšpalātas pirmstermiņa vēlēšanām, kurās uzvarējusi ekskanclera Sebastiana Kurca vadītā konservatīvā Tautas partija, koalīcijas izveide solās būt grūta un var ievilkties pat mēnešiem ilgi.
Kanādas premjera Trudo «melnā seja»: Robeža starp karikatūru un rasismu
Kanādas premjera Trudo «melnā seja»: Robeža starp karikatūru un rasismu
Kanādas premjerministrs Džastins Trudo nonācis kritikas krustugunīs - atklājies, ka viņš jaunībā nokrāsojis seju melnu, lai ballītē atveidotu Aladinu. Melnā seja jeb “blackface” ir kultūrvēsturisks fenomens, kuru reiz arī Trudo nosaucis par rasisma izpausmi. Tagad nācies pašam par to pazemīgi atvainoties.
ASV atbalsta trūcīgus mājdzīvnieku īpašniekus
ASV atbalsta trūcīgus mājdzīvnieku īpašniekus
ASV radīta atbalsta programma trūcīgiem mājdzīvnieku īpašniekiem. Lai mājdzīvnieki paliktu pie saimnieka, nevis finansiālu problēmu dēļ nonāktu patversmē, programma saimniekiem piedāvā dzīvnieku bezmaksas medicīnisko palīdzību, pārtiku un citas mīļuļiem vajadzīgās lietas.
Ņujorkas štats aizliedz aromatizētās e-cigaretes
Ņujorkas štats aizliedz aromatizētās e-cigaretes
Ņujorka kļuvusi par otro ASV štatu, kas aizliegusi aromatizētās elektroniskās cigaretes jeb veipus. Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz vairākiem ar veipošanu saistītiem nāves gadījumiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd