Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Militārie eksperti: Ukraina uzsākusi pretuzbrukuma operācijas vairākos frontes sektoros
(papildināts...
Militārie eksperti: Ukraina uzsākusi pretuzbrukuma operācijas vairākos frontes sektoros (papildināts)
Militārie analītiķi uzskata, ka jau vairākas dienas frontē Ukrainas austrumos valsts aizstāvji ar dažādām sekmēm īsteno ofensīvu. ASV domnīcas "Kara izpētes institūts" eksperti spriež, ka ir sācies Ukrainas pretuzbrukums vismaz trīs frontes sektoros Doneckas un Zaporižjas apgabalos, lai atspiestu Krievijas karaspēku un atkarotu okupētās teritorijas.
ASV ģenerālis: F-16 iznīcinātāji nebūs Ukrainas maģiskais ierocis
ASV ģenerālis: F-16 iznīcinātāji nebūs Ukrainas maģiskais ierocis
Ukraina nonākusi soli tuvāk tam, lai piepildītu vienu vajadzību, ko valsts gaida jau no pirmajām kara dienām – F-16 iznīcinātāju iegūšanu. Pēc ASV dotās zaļās gaismas šo lidaparātu eksportam Nīderlande varētu būt no pirmajām, kas tos nodotu Kijivai. Tomēr ar lēmumu vēl nogaida. Taču ir skaidrs, ka tas palīdzētu izlīdzināt asimetriju starp Ukrainas un Krievijas gaisa spēku spējām.
Ukraina: Krievijas uzbrukumi Bahmutā mazinājušies
Ukraina: Krievijas uzbrukumi Bahmutā mazinājušies
Krievijas spēku uzbrukumi Bahmutā būtiski mazinājušies, bet aktivizējušies citviet – pie Kupjanskas un Svatoves. Šādas ziņas par situāciju frontē vēsta Ukrainas armijas ģenerālštābs.
Krievijā Pleskavas un Tveras apgabalos notikuši dronu triecieni
(papildināts)
Krievijā Pleskavas un Tveras apgabalos notikuši dronu triecieni (papildināts)
Vairāki Krievijas apgabali pakļauti intensīviem dronu uzbrukumiem – Tveras apgabalā apšaudīta naftas uzņēmuma "Transņeft" ēka, kamēr Pleskavas apgabalā uzbrukumā cietusi naftas pārstrādes rūpnīca. Uzbrukumi turpinās arī Belgorodā, kur ar droniem apšaudītas Iekšlietu ministrijas struktūras.
Kosovā izcēlušās serbu un policijas sadursmes
Kosovā izcēlušās serbu un policijas sadursmes
Kosovas ziemeļos izcēlušās sadursmes starp serbiem un vietējo policiju. Reaģējot uz notikušo, Serbijas prezidents pieprasījis savas valsts armijas vienības nosūtīt tuvāk Kosovas robežai.
Rietumu eksperti reidu Belgorodas apgabalā uzskata par prelūdiju Ukrainas pretuzbrukumam
(papildināt...
Rietumu eksperti reidu Belgorodas apgabalā uzskata par prelūdiju Ukrainas pretuzbrukumam (papildināts)
Pēdējās dienās lielāka uzmanība ir pievērstam nevis tam, kas notiek frontē Ukrainā, bet notikumiem Belgorodas apgabalā Krievijā, kur vairākās apdzīvotajās vietās iegāja Ukrainas pusē karojoši paramilitāri grupējumi. Eksperti norāda, ka šī ir plašākā un ilgstošākā diversijas operācija Krievijas teritorijā kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā.
Analītiķi: Bahmutas ieņemšana Krievijai neko daudz nedod
Analītiķi: Bahmutas ieņemšana Krievijai neko daudz nedod
Krievija apgalvo, ka ir ieņēmusi Ukrainas pilsētu Bahmutu, savukārt Ukraina vēsta, ka cīņas par pilsētu turpinās. Lai kāds arī būtu šo kauju iznākums, analītiķi secina, ka Krievija šajā cīņā daudz vairāk zaudējusi, nekā ieguvusi.
Turcijas opozīcija apsūdz Krieviju par iejaukšanos vēlēšanu cīņā
Turcijas opozīcija apsūdz Krieviju par iejaukšanos vēlēšanu cīņā
Turcijas opozīcijas izvirzītais prezidenta amata kandidāts Kemals Kiličdaroglu apsūdzējis Krieviju par dezinformācijas izplatīšanu pirms svētdien gaidāmajām Turcijas parlamenta un prezidenta vēlēšanām. Opozīcijas līderis apgalvo, ka Maskava par viņu izplatījusi nomelnojošus un safabricētus materiālus, lai ietekmētu vēlēšanu iznākumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd