Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Somijā sabrucis gājēju pagaidu tilts
Somijā sabrucis gājēju pagaidu tilts
Somijas otrā lielākajā pilsētā Espo sabrucis gājēju pagaidu tilts. Krītot no vairāku metru augstuma, ievainoti vismaz 24 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija skolēni.
Kremlis atzīmē «Uzvaras dienu» baiļu un nedrošības gaisotnē
(papildināts)
Kremlis atzīmē «Uzvaras dienu» baiļu un nedrošības gaisotnē (papildināts)
Krievijas galvaspilsētā Maskavā otrdien notika tradicionālā militārā parāde un "Uzvaras dienas" svinības, taču šogad svinīgie pasākumi notiek pieklusinātā gaisotnē, jo Krievijā valdošais režīms pēc neveiksmēm Ukrainas frontē baidās par iespējamo Ukrainas atbildes reakciju un triecieniem pret Krievijas pilsētām.
Zelenskis: Ukrainā turpmāk 9. maijā atzīmēs Eiropas dienu
(papildināts)
Zelenskis: Ukrainā turpmāk 9. maijā atzīmēs Eiropas dienu (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ierosinājis turpmāk valstī 9. maiju atzīmēt kā Eiropas dienu, savukārt 8. maijs tiktu atzīmēts kā piemiņas diena uzvarai pār nacismu Otrajā pasaules karā. Līdzīga kārtība ir spēkā arī Latvijā un daudzās citās Eiropas valstīs, bet Krievijā par "Uzvaras dienu" ir pasludināts 9. maijs.
Izraēlā turpinās protesti pret tieslietu sistēmas reformu
Izraēlā turpinās protesti pret tieslietu sistēmas reformu
Izraēlā kārtējo nedēļas nogali turpinās protesti pret valdības iecerēto tiesu sistēmas reformu. Neraugoties uz to, ka jau iepriekš centienos nomierināt sabiedrības neapmierinātību uz laiku tika apturēta reformas pieņemšana, cilvēki turpina iziet ielās.
Ukraina: Krievijas militārpersonas sāk pamest Krimu
Ukraina: Krievijas militārpersonas sāk pamest Krimu
Uzbrukums Krievijas Melnās jūras flotes naftas bāzei Sevastopolē ir Ukrainas pretuzbrukuma gatavošanas elements, izteikusies Ukrainas Bruņoto spēku operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" pārstāve Natālija Gumeņuka.
Britu uzņēmēji cer uz labu peļņu no tūrisma Čārlza III kronēšanas laikā
Britu uzņēmēji cer uz labu peļņu no tūrisma Čārlza III kronēšanas laikā
Līdz Lielbritānijai nozīmīgajai dienai, kurā tiks kronēts britu monarhs Čārlzs III, palikusi vien nedēļa. Gaidāms, ka Londonu par godu karaliskajam notikumam apmeklēs simtiem tūkstošu tūristu no visas pasaules. Tam sparīgi gatavojas sarūkošās ekonomikas nogurdinātie britu uzņēmēji, kuri cer, ka šis viņiem būs ienesīgs laiks.
Igaunijā skandāls par Ukrainai vākto ziedojumu izlietojumu
Igaunijā skandāls par Ukrainai vākto ziedojumu izlietojumu
Igaunijā arvien plašumā vēršas skandāls saistībā ar nevalstisko organizāciju "Slava Ukrainai", kas vāc ziedojumus Ukrainas atbalstam. Pastāv aizdomas, ka organizācijas partneri Ukrainā no šīs sadarbības guvuši peļņu. "Slava Ukrainai" apgalvo, ka par to neko neesot zinājuši, bet viņu organizācijā patlaban notiek iekšējs audits.
Ukraina pretuzbrukumu varētu sākt maijā
Ukraina pretuzbrukumu varētu sākt maijā
Ukraina ilgi gaidīto pretuzbrukumu varētu sākt nākammēnes, un šī operācija varētu būt gaidāma valsts dienvidos – Azovas jūras piekrastē, netālu no okupētās Krimas pussalas.
Ukraina: Ziņas par pretuzbrukumu Hersonā ir pārsteidzīgas
Ukraina: Ziņas par pretuzbrukumu Hersonā ir pārsteidzīgas
Krievijas spēki pastiprinājuši uzbrukumus Hersonas apgabalā, pēc tam kad par ukraiņu pozīciju nostiprināšanos krievu kontrolētajā apgabala daļā paziņoja ASV domnīcas "Kara studiju institūts" analītiķi. Ukraina nosaukusi analītiķu paziņojumus par pārsteidzīgiem, kas tikai izraisījuši Ukrainai nevēlamu ienaidnieka aktivizēšanos.
ASV izlūkdienestu prognoze: karš Ukrainā var nonākt strupceļā
(papildināts)
ASV izlūkdienestu prognoze: karš Ukrainā var nonākt strupceļā (papildināts)
Krievijas uzsāktais karš Ukrainā nebeigsies šajā gadā un neviena no pusēm tajā negūs ievērojamus panākumus, liecina atklātībā nonākušie, iespējams, ASV izlūkdienestu slepenie ziņojumi. Dokumentos arī aplēsts iespējamais kritušo un ievainoto karavīru skaits gan Krievijas, gan Ukrainas pusē.
Masks nenožēlo «Twitter» iegādes darījumu
Masks nenožēlo «Twitter» iegādes darījumu
Pasaulē populārākās mikroblogošanas vietnes "Twitter" īpašnieks Īlons Masks sniedzis iepriekš neplānotu interviju BBC, kurā atskatījies uz aizvadīto pusgadu īpašnieka statusā.
Igaunijā asas debates par ieceri celt nodokļus; Latvijā atturīgi par sekošanu piemēram
(papildināts)
Igaunijā asas debates par ieceri celt nodokļus; Latvijā atturīgi par sekošanu piemēram (papildināts)
Dažādus viedokļus izsaukusi Igaunijas topošās valdības iecere tuvākajos gados palielināt nodokļus. Jaunā koalīcija uzsver, ka pakāpeniska nodokļu palielināšana palīdzēs uzlabot valsts ekonomikas stāvokli. Turpretī opozīcijas partijas brīdina, ka nodokļu palielināšana bremzēs valsts attīstību un mazinās iedzīvotāju labklājību. Tikmēr Latvijas nodokļu politikas īstenotāji un uzņēmēji atturīgi izsakās par tiešu sekošanu Igaunijas piemēram.
Nopludinātie ASV slepenie dokumenti atklāj Ukrainas vājās vietas
Nopludinātie ASV slepenie dokumenti atklāj Ukrainas vājās vietas
Nopludinātie militāros noslēpumus saturošie ASV Pentagona dokumenti, kas jau vairākas nedēļas cirkulē sociālajos tīklos, atklāj nozīmīgas detaļas Krievijas karā pret Ukrainu. Tie ietver informāciju par abu pušu spējām, vājajām vietām, kā arī par gaidāmo Ukrainas pavasara ofensīvu. Pavisam drūmu ainu tie iezīmē par novājinātajām Ukrainas gaisa aizsardzības spējām. Noplūde nopietni satraukusi Pentagona amatpersonas, kuras atzinušas – dokumenti šķiet autentiski.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd