Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Azov» komandieri atgriezīsies frontē
«Azov» komandieri atgriezīsies frontē
"Azov" komandieri, kas kopā ar Ukrainas prezidentu no Turcijas atgriezušies mājās, gatavi atkal doties uz fronti. Par to sestdien, 8. jūlijā, Ļvivā paziņoja "Azov" komandieris Deniss Prokopenko.
Izraēla veikusi uzlidojumus Gazas joslai
Izraēla veikusi uzlidojumus Gazas joslai
Izraēla veikusi gaisa triecienus palestīniešu kontrolētajā Gazas joslā pēc tam, kad no nelielās teritorijas Izraēlas virzienā izšāva piecas raķetes, kuras pārtvēra pretgaisa aizsardzības sistēmas.
Francijā policists pakaļdzīšanās laikā nogalinājis pusaudzi; sākušies nemieri
(papildināts)
Francijā policists pakaļdzīšanās laikā nogalinājis pusaudzi; sākušies nemieri (papildināts)
Francijas policists 27. jūnijā nogalināja pusaudzi, kurš mēģināja aizbēgt no likumsargiem ar nomas automašīnu. Divi policisti apturēja kādu 17 gadus vecu jaunieti, jo viņš pārkāpa vairākus ceļu satiksmes noteikumus. Pēc tam puisis mēģināja ar automašīnu aizbēgt, un viens no policistiem viņa virzienā raidīja šāvienu. Tā rezultātā pusaudzis zaudēja dzīvību. 
Baltkrievijas kaimiņvalstis raizējas par vāgneriešu iespējamo pārcelšanos pie Lukašenko
Baltkrievijas kaimiņvalstis raizējas par vāgneriešu iespējamo pārcelšanos pie Lukašenko
Pēc Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko paziņojuma, ka Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins ieradies Baltkrievijā un šajā valstī varētu izveidot jaunu bāzi, Latvija un Lietuva aicinājušas NATO pastiprināt drošību uz austrumu robežas. Bažas par vāgneriešu iespējamo nostiprināšanos Baltkrievijā paudusi arī Polija.
Putins mēģina radīt iespaidu par savas varas nesatricināmību
Putins mēģina radīt iespaidu par savas varas nesatricināmību
Pēc nedēļas nogalē notikušā bruņotā dumpja, ko sarīkoja privātā militārā grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins, Krievijas prezidents Vladimirs Putins cenšas radīt iespaidu, ka Krievijas sabiedrība ir vienota un atbalsta savu līderi.
ASV: «Vāgneriešu» dumpis izgaismoja plaisas Putina autoritātē
(papildināts)
ASV: «Vāgneriešu» dumpis izgaismoja plaisas Putina autoritātē (papildināts)
Lai gan Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" sacelšanās mūžs bija īss, taču tas bija tiešs izaicinājums Putina varai un tas izgaismojis plaisas Putina autoritātē. Tā, reaģējot uz vakardienas notikumiem Krievijā, paudis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Kaut arī šobrīd šķietami krīze novērsta, notikušā atbalsis būs jūtamas vēl ilgu laiku.
«Vāgneriešu» dumpis Krievijā izčākstējis. Svarīgākais par kaimiņvalstī notikušo
(papildināts)
«Vāgneriešu» dumpis Krievijā izčākstējis. Svarīgākais par kaimiņvalstī notikušo (papildināts)
Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins piektdien paziņoja par nodomu gāzt Krievijas militāro vadību; viņa vadītās vienības iegājušas Krievijas dienvidu teritorijās, ieņemot svarīgākos objektus dienvidu pilsētā Rostovā pie Donas. "Vagner" vienības sestdien devās Krievijas galvaspilsētas Maskavas virzienā, taču sestdien vakarā Prigožins negaidīti paziņoja, ka viņa vienības pārtrauc karagājienu un atgriezīsies savās pozīcijās.
Ukrainas pretuzbrukuma progress lēnāks, nekā Rietumos cerēts
Ukrainas pretuzbrukuma progress lēnāks, nekā Rietumos cerēts
Ukrainas armija virzās uz priekšu valsts dienvidos, kā arī tai izdevies atvairīt ienaidnieka uzbrukumus austrumos – Kupjanskā un Limanā. Un tomēr progress ir lēnāks, nekā Rietumos cerēts, amerikāņu medijam CNN paudušas amatpersonas. Vienlaikus Rietumu amatpersonas norādījušas, ka pretuzbrukums ir sākuma fāzē un sabiedrotie optimismu nezaudē.
Putins: Pirmie kodolieroči piegādāti Baltkrievijā
Putins: Pirmie kodolieroči piegādāti Baltkrievijā
Pirmie Krievijas kodolieroči nogādāti Baltkrievijā, apstiprinājis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pēc viņa teiktā, visi Baltkrievijai paredzētie Krievijas ieroči tiks piegādāti līdz vasaras beigām.
Plūdi Hersonas apgabalā: daudziem evakuācija nozīmē arī glābiņu no Krievijas okupācijas
Plūdi Hersonas apgabalā: daudziem evakuācija nozīmē arī glābiņu no Krievijas okupācijas
Ūdens līmenis Hersonas apgabalā pēc Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas šodien turpina samazināties, taču reģionā gaidāmas lietavas, kas palēninās ūdens aizplūšanu. Joprojām turpinās arī cilvēku un dzīvnieku evakuācija. Daudziem tā nozīmē glābiņu ne tikai no katastrofas, bet arī no Krievijas okupācijas. Tiesa, to joprojām apdraud Krievijas īstenotās apšaudes. Tikmēr frontē turpinās Ukrainas pretuzbrukuma darbības, dažviet gūstot būtiskus panākumus. 
Kijivā ieradies Kanādas premjerministrs Džastins Trudo
(papildināts)
Kijivā ieradies Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (papildināts)
Kijivā iepriekš neizziņotā vizītē šodien ieradies Kanādas premjerministrs Džastins Trudo. Kopā ar premjeru Kijivā ieradusies arī Kanādas vicepremjerministre Kristija Frīlenda, kurai ir ukraiņu saknes. Ukrainai tik nozīmīgā laikā Kanāda apsolījusi Kijivai papildu 500 miljonu dolāru militāro palīdzību. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd