Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ņujorkas štats aizliedz aromatizētās e-cigaretes
Ņujorkas štats aizliedz aromatizētās e-cigaretes
Ņujorka kļuvusi par otro ASV štatu, kas aizliegusi aromatizētās elektroniskās cigaretes jeb veipus. Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz vairākiem ar veipošanu saistītiem nāves gadījumiem.
Spānijā novembrī rīkos parlamenta ārkārtas vēlēšanas
(papildināts)
Spānijā novembrī rīkos parlamenta ārkārtas vēlēšanas (papildināts)
Spānijā notiks vēl vienas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas – tā tikai pusgadu pēc iepriekšējām paziņojis Spānijas premjers Pedro Sančess. Spānijai tās būs ceturtās parlamenta vēlēšanās četru gadu laikā. Sančesa sociālisti uzvarēja aprīļa vēlēšanās, taču tā arī nav spējuši vienoties ar citām partijām par koalīcijas izveidošanu. Nav garantēts, ka jaunas vēlēšanas atrisinās politisko strupceļu.
Džonsons sola ievērot bezvienošanās «Brexit» bloķējošo likumu un reizē izstāties no ES 31.oktobrī
(p...
Džonsons sola ievērot bezvienošanās «Brexit» bloķējošo likumu un reizē izstāties no ES 31.oktobrī (papildināts)
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņojis, ka ievēros likumu, taču nodrošinās valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) līdz oktobra beigām neatkarīgi no tā, vai būs panākta vienošanās. Līdz ar to viņš nonācis pretrunās ar parlamenta pieņemto likumu, kas bloķē bezvienošanās “Brexit”. Tikmēr tiesa šonedēļ varētu paziņot, vai viņa lēmums apturēt parlamenta darbu bijis likumīgs
Izraēlā parlamenta vēlēšanās Netanjahu cīnās par palikšanu pie varas
(papildināts)
Izraēlā parlamenta vēlēšanās Netanjahu cīnās par palikšanu pie varas (papildināts)
Otrdien, 17. septembrī, Izraēlā notiks parlamenta vēlēšanas. Amatu jau piekto termiņu pēc kārtas centīsies saglabāt līdzšinējais premjerministrs Benjamins Netanjahu, tomēr aptaujas liecina, ka ievērojams atbalsts ir arī viņa sāncensim Benijam Gancam. Tādēļ ir grūti prognozēt, kā balsos seši miljoni Izraēlas balsstiesīgo. Pirms vēlēšanām Netanjahu izpelnījies kritiku par solījumiem anektēt Jordānas ieleju.  
Eiropas tieslietu komisāra kandidātu tur aizdomās par korupciju
Eiropas tieslietu komisāra kandidātu tur aizdomās par korupciju
Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss, kuru nākamā Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena izraudzījusies tieslietu komisāra amatam, tiek turēts aizdomās par korupciju un naudas atmazgāšanu. Beļģijas policija veic sākotnējo izmeklēšanu, kurā jānoskaidro, vai ir pamats izvirzīt apsūdzības.

Par iespējamiem ministra pārkāpumiem liecības sniedzis kāds bijušais slepeno dienestu aģents. Aizdomas ir saistītas ar Reindersa vadītās ministrijas veiktajiem publiskajiem iepirkumiem.
Igaunijā mudinās cilvēkus pārcelties uz laukiem
Igaunijā mudinās cilvēkus pārcelties uz laukiem
Lai mudinātu cilvēkus pārcelties uz dzīvi laukos, Igaunijas lauku lietu ministrs Marts Jerviks plāno novirzīt 100 miljonus eiro Lauku attīstības fondam. Saskaņā ar plānu fonds par 50 miljoniem eiro iepirktu zemi, ko iznomāt vai pārdot iedzīvotājiem, bet vēl 50 miljonus eiro izdotu aizdevumos.  
ASV arvien pieprasītākas kļūst ložu necaurlaidīgas mugursomas
ASV arvien pieprasītākas kļūst ložu necaurlaidīgas mugursomas
Laikā, kad skolēni atgriežas skolas solos, ASV veikalu plauktos arvien biežāk sāk parādīties ložu necaurlaidīgas mugursomas. Kompānijas, kas tās ražo, apgalvo, ka atbild uz satrauktu vecāku pieprasījumu, kamēr kritiķi uzskata, ka ražotāji izmanto traģēdiju savai peļņai. Un traģēdijas netrūkst - pagājušajā mēnesī ar vienas dienas starpību ASV piedzīvoja divas masu apšaudes, kurās kopā bojā gāja 32 cilvēki. Augusts ir bijis visnāvējošākais mēnesis ASV šogad - kopumā apšaudēs gājuši bojā 94 cilvēki.
Francijā radīts vīna skeneris
Francijā radīts vīna skeneris
Katrs nevar būt someljē un spēt atšķirt kabarnē vīnu no kjanti. Bet tas nemaz nav nepieciešams! Francūži radījuši īpašu vīna skeneri, kas iepērkoties ļauj ātri un viegli noteikt vīna veidu.
Francija noraida iespēju atlikt «Brexit»
Francija noraida iespēju atlikt «Brexit»
Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), kas paredzēta 31. oktobrī, nevar atlikt. Tā paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.
Krievija un Ukraina apmainās ar gūstekņiem
(papildināts)
Krievija un Ukraina apmainās ar gūstekņiem (papildināts)
Krievija un Ukraina sestdien, 7. septembrī, veikušas ilgi gaidīto gūstekņu apmaiņu. Katra no valstīm atbrīvojusi 35 personas. Atbrīvoto Ukrainas pilsoņu vidū ir režisors Oļegs Sencovs, kā arī 24 ukraiņu jūrnieki, kurus Krievija pagājušā gada novembrī sagūstīja Kerčas šaurumā. Savukārt visai pretrunīgus viedokļus izsaucis Ukrainas lēmums izdot Krievijai Vladimiru Cemahu, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā Ukrainas austrumos.
«Brexit» atstās iespaidu arī uz dzīvniekiem
«Brexit» atstās iespaidu arī uz dzīvniekiem
Suņi, kaķi un pat tādi dzīvnieki kā seski šķērso robežas viscaur Eiropā, pateicoties Eiropas Savienības 2000. gadā ieviestajai dzīvnieku pasu shēmai. Tagad, kad pieaug bezvienošanās "Brexit" iespējamība, apdraudētas arī dzīvnieku tiesības brīvi ceļot.
Vētras «Dorians» upuru skaits pieaug līdz 20
Vētras «Dorians» upuru skaits pieaug līdz 20
Viesuļvētra “Dorians”, kas plosījās Bahamu salās un tagad sasniegusi ASV piekrasti, prasījusi vismaz 20 cilvēku dzīvību. Taču upuru skaits vēl var augt, jo glābēji tikai tagad sāk piekļūt daudzām stihijas skartajām vietām.
Zvērestu devusi jaunā Itālijas valdība
Zvērestu devusi jaunā Itālijas valdība
Itālijā ir jauna valdība. Tā sastāv no populistiskās "Pieczvaigžņu kustības", kreisi centriskās Demokrātiskās partijas, kā arī nelielās partijas “Brīvi un līdztiesīgi”.
Britu parlaments noraida ārkārtas vēlēšanas
Britu parlaments noraida ārkārtas vēlēšanas
Britu parlaments noraidījis britu premjera Borisa Džonsona plānu pirms “Brexit” termiņa sarīkot ārkārtas vēlēšanas. Tas nozīmē, ka šobrīd reālākais scenārijs ir “Brexit” atlikšana. To jau atbalstījusi britu parlamenta apakšpalāta, un likumprojekts nodots izskatīšanai augšpalātā.
5G tehnoloģiju izmanto arī lauksaimniecībā
5G tehnoloģiju izmanto arī lauksaimniecībā
Jauno 5G tehnoloģiju priekšrocības varētu izmantot arī nozarēs, kuras neuzskatām par īpaši modernām. Lielbritānijā testē, kā 5G var palīdzēt lauksaimniecībā. Konkrēti – govju ganāmpulka uzturēšanā.
Lielbritānijas parlaments centīsies bloķēt bezvienošanās «Brexit»
(papildināts)
Lielbritānijas parlaments centīsies bloķēt bezvienošanās «Brexit» (papildināts)
Lielbritānijas parlamentā trešdien gaidāms balsojums par likumprojektu, kas bloķēs tā dēvēto bezvienošanās "Brexit". Tas kļuva iespējams pēc opozīcijas partiju un vairāku valdošās Konservatīvās partijas deputātu otrdienas balsojuma. Šāds lēmums tiek uzskatīts par triecienu premjerministra Borisa Džonsona valdībai. Pats Džonsons uzskata, ka viņa valdībai ir atņemta nopietna ietekmes svira sarunās ar Briseli, un sola izsludināt ārkārtas vēlēšanas.  
Britu parlamenta deputāti mēģinās novērst bezvienošanās «Brexit»
(papildināts)
Britu parlamenta deputāti mēģinās novērst bezvienošanās «Brexit» (papildināts)
Pēc vasaras brīvdienām otrdien, 3. septembrī, Lielbritānijas parlamenta deputāti atgriežas Vestminsterā, lai dažu dienu laikā mēģinātu novērst iespēju, ka Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) izstājas bez vienošanās. Parlamentam šī būs ļoti svarīga nedēļa. Valstij draud politiskais haoss pēc tam, kad premjers Boriss Džonsons nolēma apturēt parlamenta darbu uz aptuveni mēnesi, tieši pirms izstāšanās no ES. Viņš paudis gatavību bezvienošanās "Brexit", bet viņa Konservatīvās partijas deputāti brīdināti par izslēgšanu, ja balsos pret valdību. Nav izslēgta arī ārkārtas vēlēšanu izsludināšana.
Vācijas vietējās vēlēšanās uzvar konservatīvie un sociāldemokrāti; pozīcijas nostiprina arī eiroskep...
Vācijas vietējās vēlēšanās uzvar konservatīvie un sociāldemokrāti; pozīcijas nostiprina arī eiroskeptiķi (papildināts)
Vācijā par galēji labējo uzskatītā partija „Alternatīva Vācijai” ievērojami nostiprinājusi savas pozīcijas divās Vācijas austrumu federālajās zemēs Saksijā un Brandenburgā. Svētdien, 1.septembrī, notikušajās vēlēšanās pret imigrāciju stingri noskaņotie eirospektiķi abās kļuva par otro lielāko politisko spēku. Tomēr pirmo vietu joprojām saglabāja vadošie politiskie spēki – Saksijā kristīgie demokrāti, bet Brandenburgā – sociāldemokrāti. Abas partijas gan zaudējušas popularitāti un uzrādīja sliktākus rezultātus nekā iepriekšējās vēlēšanās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd