Igaunijā «Swedbank» sola paplašināties un turpināt cīņu pret naudas atmazgāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zviedrijas “Swedbank” padomes priekšsēdētājs Jērans Pēšons viesojās Igaunijā, kur runāja par naudas atmazgāšanas skandālu un par to, kas ir ticis darīts, lai šīs problēmas atstātu pagātnē. Viņš arī paziņoja, ka banka Igaunijā ne tikai plāno palikt, bet pat paplašināties.

Pēšona vizītes galvenais mērķis ir runāt par gada sākumā banku skārušo naudas atmazgāšanas skandālu.

Pēšons ticies ar Igaunijas premjeru Jiri Ratasu, kā arī Igaunijas bankas prezidentu, finanšu ministru un finanšu uzraugu. “Swedbank” padomes priekšsēdētājs atzina, ka skandāls ir nodarījis nopietnu kaitējumu bankas reputācijai, jo daudzu cilvēku prātos banka saistās tieši ar šo notikumu.

Tāpēc “Swedbank” pārskatīs miljoniem veikto operāciju, kas plūdušas caur bankas kontiem no 2005. līdz 2007.gadam, lai noskaidrotu, kāpēc naudas atmazgāšana notikusi. “Mēs veltām daudz resursu un laika, lai šo problēmu risinātu, un darām to pēc iespējas caurskatāmāk. Strādājam kopā ar Zviedrijas un Igaunijas varasiestādēm,” norādīja Pēšons.

Notikušas pārkārtošanās arī bankas iekšienē. Iekšējās izmeklēšanas rezultātā Igaunijas  “Swedbank” filiālē darbu pameta iepriekšējais vadītājs, finanšu direktors un privāto klientu apkalpošanas vadītāja. “Mēs sākām no organizācijas paša augšgala. Un cerams – tas sūtīs signālu pārējiem, ka tagad šeit ir jauna ēra un atmosfēra,” sacīja bankas padomes vadītājs.

Pēšons no 1996. līdz 2006.gadam bija Zviedrijas premjerministrs. Bankas padomes priekšsēdētāju viņš ieņem tikai nesen un paudis apņēmību labot situāciju.

“Swedbank” Igaunijā plāno ne tikai palikt, bet arī paplašināties, jo tas bankai ir svarīgs tirgus.

KONTEKSTS:

Skandāls izcēlās pēc tam, kad Zviedrijas sabiedriskā televīzija ziņoja par to, ka starp “Danske Bank” un “Swedbank” Baltijas struktūrvienībām no 2007. līdz 2015.gadam sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 3,7 miljardus eiro. Aptuveni 50 klientu bijušas ārzonas kompānijas vai klienti, kas nenodarbojas ar reālu uzņēmējdarbību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti