Viesnīcā Japānā viesu apkalpošanai rada hologrammas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Roboti un hologrammas “pārņēmuši” kādu viesnīcu Japānā. “Henna Hotel” Tokijā ir jaunākā augsto tehnoloģiju viesnīca, kurā viesus sagaida nevis īsti, bet virtuāli administratori.

Tokijas viesnīcā apmeklētājus sagaida nevis dzīvi cilvēki, bet virtuāli darbinieki. Tā ir jau 14. viesnīca šajā viesnīcu ķēdē, kura zināma ar administratoriem – hologrammām. Turklāt tās nav atveidotas pēc cilvēkiem, bet gan dinozauriem, nindzjām un citiem japāņu multfilmu tēliem.

Katra hologramma programmēta ar spēju sarunāties četrās dažādās valodās – angļu, ķīniešu, japāņu un korejiešu. Administratoru galds ir ekipēts ar sensoru, kas ļauj saprast, kad tuvojas cilvēks. Tam ir arī kameras, kas ļauj virtuālajiem administratoriem nolasīt viesu emocijas un attiecīgi reaģēt.

Viesnīcu apmeklētāji apbrīnojot augsto tehnoloģiju, savukārt darbiniekiem tas atbrīvo rokas citiem svarīgākiem darbiem. Viesnīcas vadītājs norāda, ka tāpēc viņa uzņēmumā nav nepieciešami tik daudz darbinieki kā citās viesnīcās. 

Tikpat modernas tur ir arī istabiņas – tajās ierīkota planšete, ar kuru var kontrolēt istabas gaismas un pat redzēt, cik daudz cilvēku ir pirmajā stāvā esošajā restorānā, lai zinātu labāko laiku, kad doties vakariņot. Tāpat planšetē ir informācija ar tuvējām tūristu apskates vietām.

Šī viesnīca bija pirmā, kura sāka darboties, izmantojot tikai robotus. Starp citu, tas ir arī veids, kā cīnīties ar Japānas zemās demogrāfijas rādītāju sekām, kas daudzām kompānijām rada grūtības darbinieku atrašanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti