Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Levits saņem apsveikumus; ārvalstu mediji izceļ viņa ES Tiesas tiesneša pieredzi
Levits saņem apsveikumus; ārvalstu mediji izceļ viņa ES Tiesas tiesneša pieredzi
Egilu Levitu ar ievēlēšanu apsveikušas Latvijas kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas prezidentes, paužot cerību uz drīzu sadarbību. Arī lietuvieši pirms dažām dienām ievēlēja jaunu prezidentu – Gitanu Nausēdu. Abi ar Levitu prezidenta amatā stāsies gandrīz vienlaikus. Vienlaikus ārvalstu medijos izcelts, ka jaunais Latvijas prezidents ir jurists un Eiropas Savienības (ES)Tiesas tiesnesis.  
Kariņš būs Eiropas Tautas partijas sarunvedējs
Kariņš būs Eiropas Tautas partijas sarunvedējs
Centriski labējā Eiropas Tautas partija izraudzījusies Latvijas premjeru Krišjāni Kariņu un Horvātijas premjeru Andreju Plenkoviču kā savus galvenos sarunvedējus diskusijās par kandidātiem uz Eiropas Savienības augstākajiem amatiem, vēsta interneta medijs “Politico”.  
Politologi par iespējamo EP mandātu sadalījumu: lielu pārsteigumu nav
Politologi par iespējamo EP mandātu sadalījumu: lielu pārsteigumu nav
Neoficiālie vēlēšanu rezultāti rāda, ka šajās vēlēšanās varētu uzvarēt „Jaunā Vienotība”. Tāpat Eiropas Parlamenta (EP) jaunajā sasaukumā vietas varētu iegūt „Saskaņa”, „Attīstībai/Par!”, nacionālā apvienība (NA) „Visu Latvijai/ Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un Latvijas Krievu savienība (LKS). Politologi, vērtējot neoficiālos rezultātus, lielus pārsteigumus nesaskata.
Rumānija turpina izaicināt likuma varu, tauta turpina protestēt
Rumānija turpina izaicināt likuma varu, tauta turpina protestēt
Rumānijā reizē ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām gaidāms arī valsts prezidenta izsludinātais tautas balsojums par uzticību valdībai cīņā ar korupciju. Eiropas Savienības prezidējošā valsts Rumānija jau vairākkārt brīdināta no Briseles puses - ja valdība centīsies vājināt korupcijas apkarošanu, tiks ierosināta sankciju procedūra. Kritika izskan ne tikai Briselē, bet arī no pašu iedzīvotājiem.  
Izjūkot valdošajai koalīcijai, Austrijā nosaka ārkārtas vēlēšanas
(papildināts)
Izjūkot valdošajai koalīcijai, Austrijā nosaka ārkārtas vēlēšanas (papildināts)
Austrijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks šī gada septembrī. Par to paziņojis Austrijas prezidents Aleksandrs van der Bellens pēc tam, kad vakar izjuka valstī valdošā koalīcija. Kā norāda politikas komentētāji, korupcijas skandāls, kas skāris labējās Brīvības partijas līderi Hansu Kristiānu Štrahi, nākotnē var atstāt iespaidu arī uz citām galēji labējām partijām Eiropā.
Pētniece Kažoka: Jaunieši ES vērtē vispozitīvāk, bet EP vēlēšanās balso viskūtrāk
Pētniece Kažoka: Jaunieši ES vērtē vispozitīvāk, bet EP vēlēšanās balso viskūtrāk
Kaut arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ir vienīgās vēlēšanas, kurās mums ir iespēja ietekmēt politiku Eiropas līmenī, pirms pieciem gadiem balsot devās vien 30% Latvijas balsstiesīgo. Turklāt jauniešu vidū rādītāji ir vēl sliktāki – vien 17%. "Providus" pētniece Iveta Kažoka iezīmē paradoksu – jaunieši ir tā sabiedrības grupa, kas Eiropas Savienību vērtē vispozitīvāk, bet Eiropas vēlēšanās balso viskūtrāk.
Austrijā pēc korupcijas skandāla atkāpjas vicekanclers Štrahe
Austrijā pēc korupcijas skandāla atkāpjas vicekanclers Štrahe
Austrijā no amata atkāpies vicekanclers un galēji labējās Brīvības partijas līderis Haincs Kristians Štrahe. Viņš iesaistīts iespējamā korupcijas skandālā. Pats Štrahe paziņojis, ka ir kļuvis par mērķtiecīga politiska uzbrukuma upuri, solot savu godu aizstāvēt tiesā. Tikmēr izskan ziņas, ka Austrijā varētu tikt sarīkotas ārkārtas parlamenta vēlēšanas. 
Lielbritānijā izgāžas konservatīvo un leiboristu «Brexit» sarunas
(papildināts)
Lielbritānijā izgāžas konservatīvo un leiboristu «Brexit» sarunas (papildināts)
Ar neveiksmi beigušās kārtējās “Brexit” sarunas – šoreiz starp abām galvenajām partijām britu parlamentā: Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas konservatīvajiem un opozīcijā esošajiem leiboristiem. Sarunu mērķis bija rast izeju no politiskā strupceļa, ko radīja nespēja vienoties par “Brexit” procesu. Leiboristu līderis neveiksmē vaino valdības nestabilitāti un vājumu, tikmēr Meja norāda uz pārāk lielo viedokļu atšķirību.
Piesārņojuma dēļ līdz 2021.gadam slēgta populāra Taizemes pludmale
Piesārņojuma dēļ līdz 2021.gadam slēgta populāra Taizemes pludmale
Par tūristu pieplūdumu sapņo katra valsts, taču pārāk liels tūristu skaits rada nelabvēlīgas sekas uz vidi. Vienā no Taizemes salu pludmalēm tūristu radītā piesārņojuma dēļ iznīcināta lielākā daļa koraļļu. Tāpēc amatpersonas lēmušas līdz 2021. gadam pludmali slēgt.
Venecuēlas valdība un opozīcija tiekas Norvēģijā
Venecuēlas valdība un opozīcija tiekas Norvēģijā
Venecuēlas valdības un opozīcijas pārstāvji atrodas Norvēģijā, lai meklētu risinājumus valsts politiskajai krīzei. Vietējie mediji ziņo, ka sarunas starp augsta ranga abu pušu amatpersonām Oslo ilgst jau vairākas dienas un varētu noslēgties šodien.
Malta EP vēlēšanu gaidās: balso no 16 gadiem, tradicionāli aktīvi, bet polarizēti vēlētāji
Malta EP vēlēšanu gaidās: balso no 16 gadiem, tradicionāli aktīvi, bet polarizēti vēlētāji
Malta tradicionāli ir valsts ar vienu no augstākajām aktivitātēm Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kaut dalība vēlēšanās valstī nav obligāta. Visur – gan medijos, gan uz ielas – dominē galvenokārt tikai abas galvenās partijas: centriski kreisie leiboristi un centriski labējie nacionālisti. Neviena trešā partija iepriekšējā EP nav iekļuvusi. Kritiķi uzskata, ka abu partiju prioritāte ir nevis laba politika, bet cīņa par palikšanu pie varas. Taču jaunā paaudze dod cerību par sistēmas maiņu.
Izmantojot «WhatsApp» drošības trūkumus, viedtālruņos instalēta spiegošanas programmatūra
(papildinā...
Izmantojot «WhatsApp» drošības trūkumus, viedtālruņos instalēta spiegošanas programmatūra (papildināts)
Vienai no pasaulē populārākajām saziņas lietotnēm "WhatsApp" bijuši drošības trūkumi, kas ļāvuši hakeriem viedtālruņos instalēt spiegošanas programmatūru, otrdien paziņoja "Facebook" piederošā kompānija "WhatsApp". Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novērošanas institūcijai "Cert.lv" Latvijā neviens tāds gadījums nav zināms, taču speciālisti aicina cilvēkus būt piesardzīgiem.
Slovākijā no rekordzemās vēlētāju aktivitātes varētu iegūt populisti
Slovākijā no rekordzemās vēlētāju aktivitātes varētu iegūt populisti
Slovākija ir valsts ar viszemāko vēlētāju aktivitāti katrās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās visā Eiropas Savienībā (ES). Pirms pieciem gadiem vēlēt aizgāja vien 13% balsstiesīgo, un arī šoreiz aktivitāte varētu būt līdzīga. Eksperti brīdina, ka šajā situācijā uzvarētāji var būt tieši eiroskeptiskie spēki, jo viņu kampaņa ir daudz skaļāka un viņi spēj mobilizēt arī jauniešus, kuriem iepriekš interese par vēlēšanām nav bijusi. Savukārt tie jaunieši, kas atbalsta Eiropas Savienību, bieži vien izvēlas palikt mājās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd