Nadežda Kalaus

Nadežda Kalaus

Latvijas Televīzija

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Dubaijas policijai jauni luksusa auto
Dubaijas policijai jauni luksusa auto

Luksusa dzīvokļi, luksusa viesnīcas un tagad arī luksusa policijas auto -  likumsargu spēkratu parku Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā   papildināja ekskluzīvie sporta un apvidus auto.

Kanādā noķerts zilais omārs
Kanādā noķerts zilais omārs

Neparasts ķēriens Keipbretonas salā Kanādā. Divu zvejnieku tīklos nonākuši reti sastopami zilie omāri.

ES mudina pasaules bagātākās valstis vairāk iesaistīties bēgļu krīzes risināšanā
(papildināts)
ES mudina pasaules bagātākās valstis vairāk iesaistīties bēgļu krīzes risināšanā (papildināts)

Eiropas Savienība (ES) prasa lielāku pasaules bagātāko valstu iesaisti bēgļu krīzes risināšanā. Par to pirms G7 valstu jeb tā sauktā lielā septītnieka samita Japānā paziņoja Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Savukārt Eiropas Komisijas (EK) vadītājs Žans Klods Junkers aicināja Turcijas vadību pārtraukt draudēt Briselei, jo tas nedošot nekādu rezultātu.

Savčenko atgriežas Ukrainā un pateicas visiem par atbalstu
(papildināts)
Savčenko atgriežas Ukrainā un pateicas visiem par atbalstu (papildināts)

Trešdien, 25.maijā, Kijevā atgriezusies Ukrainas armijas lidotāja Nadežda Savčenko, kuru Krievija atdeva, pretī saņemot divus Ukrainā sagūstītos karavīrus Jevgeņiju Jerofejevu un Aleksandru Aleksandrovu. Ieradusies lidostā, Savčenko pateicās visiem par atbalstu un emocionāli paziņoja, ka ik sekundi ir gatava mirt par to, lai "mēs dzīvotu tā, kā vēlamies dzīvot".

Van der Bellens: Uzvara Austrijas vēlēšanās novērš Eiropas krīzi
Van der Bellens: Uzvara Austrijas vēlēšanās novērš Eiropas krīzi

Kreisi noskaņotā politiķa uzvara Austrijas prezidenta vēlēšanās novērš Eiropas krīzi un grauj galēji labējo spēku panākumus. Tā paziņojis jaunievēlētais Austrijas valsts galva Aleksandrs van der Bellens, norādot, ka radikālo spēku popularitāti Eiropā nevajadzētu pārspīlēt.

Šveicē atklās pasaulē garāko tuneli
Šveicē atklās pasaulē garāko tuneli

Pasaules garākais Gotarda bāzes tunelis, kas Šveices Alpos tika būvēts teju 20 gadus, tiks atklāts jau jūnija sākumā. Tas ne tikai uzlabos satiksmes plūsmu, bet arī pasargās kalnus no bojājumiem.

Briselē protesti pret taupību
Briselē protesti pret taupību

Līdz pat 60 000 cilvēku otrdien, 24.maijā, pulcējās Briseles centrā, lai protestētu pret Beļģijas centriski labējās valdības sociālo un ekonomikas politiku.

Protestu dēļ Francijas DUS beidzas degviela
Protestu dēļ Francijas DUS beidzas degviela

Francijā degvielas uzpildes stacijās (DUS) trūkst degvielas. To izraisījuši darbinieku protesti, kas notiek valsts naftas pārstrādes rūpnīcās un degvielas krātuvēs.

Ukraina atdod Itālijai nolaupītās gleznas
(papildināts)
Ukraina atdod Itālijai nolaupītās gleznas (papildināts)

Ukrainas prezidents Petro Porošenko svinīgi atdevis Itālijā nolaupītās gleznas, kas tika atrastas Ukrainas teritorijā. Mākslas darbi aptuveni 16 miljonu eiro vērtībā pagājušā gada novembrī tika nolaupīti no muzeja Veronā.  

Pieaug patvēruma meklētāju plūsma uz Itāliju
Pieaug patvēruma meklētāju plūsma uz Itāliju

To patvēruma meklētāju skaits, kas no Turcijas vēlējās nokļūt Grieķijā, ir sarucis, taču viņi tagad ir gatavi doties garākā un bīstamākā ceļojumā pa Vidusjūru uz Itāliju.

Lietuvā atklāta sīriešu bēgļa gleznu izstāde
Lietuvā atklāta sīriešu bēgļa gleznu izstāde

Sīriešu mākslinieks un bēglis Kara Majds atvēris savu pirmo izstādi jaunajās mājās kaimiņvalstī Lietuvā, kur viņš tika pārvietots šogad martā saskaņā ar Eiropas Savienības programmu.  

Polijas valdība apsūdz priekšgājējus izšķērdībā
Polijas valdība apsūdz priekšgājējus izšķērdībā

Polijas konservatīvā valdība apsūdzējusi iepriekšējo liberālo valdību valsts līdzekļu izšķērdēšanā un paziņojusi par izmeklēšanu saistībā ar finanšu skandālu, kas izcēlies iepriekšējās valdības laikā.

Sprādzienos Irākas galvaspilsētā dzīvību zaudē 93 cilvēki
(papildināts)
Sprādzienos Irākas galvaspilsētā dzīvību zaudē 93 cilvēki (papildināts)

Trīs sprādzienos Irākas galvaspilsētā Bagdādē trešdien, 11.maijā, gājuši bojā 93 cilvēki. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daīš" jeb tā sauktā "Islāma valsts", kas līdzīgus uzbrukumus rīkojis arī iepriekš. Šie terora akti notikuši laikā, kad Irākā turpinās arī politiskā krīze.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd