Nadežda Kalaus

Latvijas Televīzija

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Itālijas vidienē stipra zemestrīce
(papildināts)
Itālijas vidienē stipra zemestrīce (papildināts)

Itālijas centrālos rajonus satricinājusi 5,4 magnitūdu stipra zemestrīce, bet vēlāk tika ziņots par atkārtotiem pazemes grūdieniem, kas pārsniedz 6 magnitūdu atzīmi. Bojā gājušu cilvēku nav.

Itālija draud bloķēt ES budžetu
Itālija draud bloķēt ES budžetu

Eiropas Komisijas (EK) neapmierinātība ar Itālijas budžetu nākamajam gadam, saniknojusi premjeru Mateo Renci. Emocionālā runā valsts televīzijā viņš draudēja bloķēt Eiropas Savienības (ES) budžetu nākamajam gadam un uzsvēra, ka liela daļa Itālijas budžeta līdzekļu tiek tērēta tieši imigrantiem, kurus citas bloka dalībvalstis nevēlas uzņemt.

CO2 līmenis atmosfērā sasniedzis kritisku līmeni
CO2 līmenis atmosfērā sasniedzis kritisku līmeni

Ogļskābās gāzes saturs atmosfērā pirmo reizi novērojumu vēsturē sasniedzis kritisku atzīmi – 400 daļiņas uz miljonu. Tā paziņojusi Pasaules meteoroloģiskā organizācija.

Kalē «Džungļu»  evakuācija sākas mierīgi
Kalē «Džungļu» evakuācija sākas mierīgi

Francijas varas iestādes pirmdien, 24.oktobrī, sāka nojaukt par “Džungļiem” iesaukto nelegālo imigrantu nometni ostas pilsētā Kalē, un evakuācija sākās mierīgi. 

Kā iespējamo nākamo Lietuvas premjeru min bijušo iekšlietu ministru Sauļu Skverneli
(papildināts)
Kā iespējamo nākamo Lietuvas premjeru min bijušo iekšlietu ministru Sauļu Skverneli (papildināts)

Pēc nedēļas nogalē notikušajām Lietuvas Seima vēlēšanām kā premjera amata kandidāts tiek minēts bijušais iekšlietu ministrs Sauļus Skvernelis. Viņš pārstāv Zemnieku un Zaļo savienība, kas ir saņēmusi 54 vietas Lietuvas parlamentā. Šis ir lielākais deputātu skaits, ko viena partija ir spējusi iegūt kopš 1996.gada vēlēšanām. Kopumā Lietuvas Seimā ir 141 deputāts.

Žogs pret imigrantiem apdraud Horvātijas briežus
Žogs pret imigrantiem apdraud Horvātijas briežus

Simtiem kilometru garš žogs, kas pērn imigrantu plūsmas ierobežošanai uzcelts uz Ungārijas un Horvātijas robežas, ir apturējis ne tikai cilvēkus. Tas izjaucis dabisko izplatības areālu tūkstošiem briežu un citu savvaļas dzīvnieku.

Ilvess atmaksājis lauku mājai piešķirtos ES līdzekļus
Ilvess atmaksājis lauku mājai piešķirtos ES līdzekļus

Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess nupat atmaksājis Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūrai 19 tūkstošus eiro jeb 10% no viņam savulaik piešķirtā atbalsta tūrisma biznesa attīstībai.

Horvātijā pirmais sniegs
Horvātijā pirmais sniegs

Horvātijā uzsnidzis pirmais sniegs, un aukstumu gan šajā valstī, gan kaimiņos esošajā Bosnijā sola arī turpmākajās dienās. 

«Airbus» protestē pret Polijas atcelto helikopteru darījumu
«Airbus» protestē pret Polijas atcelto helikopteru darījumu

Francijā reģistrētā uzņēmuma "Airbus" militāro helikopteru vietā Polijas jaunā valdība devusi priekšroku ASV kompānijas ražotajiem helikopteriem "Black Hawk". Darījuma atcelšana izraisīja saspīlējumu Francijas un Polijas attiecībās.

ASV sākumskolas atsakās no mājasdarbiem
ASV sākumskolas atsakās no mājasdarbiem

Sākumskolu audzēkņiem tiek uzdots par daudz mājasdarbu, un tie laupa bērniem motivāciju mācīties. Pie šādas atziņas nonākusi virkne vecāku un skolotāju ASV. Tieši tāpēc dažas skolas sākušas pilnībā atteikties no mājasdarbu uzdošanas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd