Lietuvā noslēdzas «kāpostgeita» jeb «Neiešu uz lielveikalu!» akcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceturtdiena, 12.maijs, ir pēdējā Lietuvas lielveikalu boikota diena. Sociālajos tīklos protesta akciju "Neiešu uz lielveikalu!" atbalstījuši 100 000 cilvēku, reaģējot uz nesamērīgām augļu un dārzeņu cenām, kas valstī izraisīja tā saukto puķkāpostu skandālu.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji kopš otrdienas publicēja foto, kuros redzams, ka pircēju skaits veikalos tiešām sarucis. Arī tirdzniecības tīklu pārstāvji atzīst, ka apgrozījums bijis mazāks, taču to nesaista tikai ar protesta akciju.

Tiek norādīts, ka veikalu apmeklējumu arī citās dienās ietekmē dažādi faktori, piemēram, laika apstākļi vai "Eirovīzijas" konkursa norise, kad cilvēki paliek mājās.

Boikota dalībnieki tikmēr norāda, ka daudzi veikali tieši šajās dienās īstenojuši lielu atlaižu akcijas, iespējams, lai ietekmētu klientu plūsmu.

Lietuvas premjers Aļģirds Butkevičs boikota ideju neatbalstīja, taču sacīja, ka mazumtirgotājiem vajadzētu sev pajautāt, vai viņu apetīte nav pārāk liela.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz to, ka puķkāposti nav pats nepieciešamākais produkts, tieši ar kāpostiem sākās protestu vilnis sociālajos medijos. Dažu dienu laikā par vienu pirkumu, ko "Facebook" atainoja viena lietuviete, uzzināja visa valsts. Par ''kāpostgeitu'' runāja arī valsts pirmās personas, ieskatot premjeru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti