Edgars Kupčs

Edgars Kupčs

Latvijas Radio Ziņu dienesta producents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kampaņā aicinās aizņemties atbildīgāk
Kampaņā aicinās aizņemties atbildīgāk
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs atklāj izglītojošu kampaņu “Atbildīga aizņemšanās – redzi parādam cauri!”. Dati rāda, ka tieši augustā tā dēvētos nebanku kredītus ņem visvairāk. Un kampaņas mērķis ir vērst iedzīvotāju uzmanību uz atbildīgu aizņemšanos un veicināt sabiedrības finanšu pratību.
JKP neatsakās no neapliekamā minimuma un minimālās algas celšanas; premjera partija aicina uz taupīb...
JKP neatsakās no neapliekamā minimuma un minimālās algas celšanas; premjera partija aicina uz taupību
500 eiro neapliekamais minimums un 500 eiro minimālā alga jau nākamajā gadā. Par savas partijas programmā ierakstītajiem skaitļiem arī pirmdien, 5. augustā, notikušajā koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejā uzstāja Jaunā konservatīvā partija (JKP). Partiju izteiktos piedāvājumus par izmaiņām nodokļu sistēmā naudas izteiksmē nedēļas laikā pārvērtīs Finanšu ministrija (FM). Premjera partija "Jaunā Vienotība" gan runā par lielāku taupību.
Kuģis ar kokmateriālu kravu uz sēkļa divreiz uzskrējis vadības kļūdu dēļ; kapteiņiem alkohola pārbau...
Kuģis ar kokmateriālu kravu uz sēkļa divreiz uzskrējis vadības kļūdu dēļ; kapteiņiem alkohola pārbaudes neveic
Nedēļas nogalē Rīgas jūras līcī uz sēkļa divreiz uzskrējušais Antigvas un Barbudas valsts piederības kravas kuģis "Hadeland", kas no Latvijas izveda kokmateriālus iereibuša kapteiņa vadībā, negadījumos nav cietis. To Latvijas Radio apliecināja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja jūras negadījumu izmeklētājs Aigars Krastiņš.
Ceļu uzturētājam aizdomas par konkurences ierobežošanu Rīgas domes ielu apsaimniekošanas iepirkumā
Ceļu uzturētājam aizdomas par konkurences ierobežošanu Rīgas domes ielu apsaimniekošanas iepirkumā
Nākamās nedēļas sākumā Iepirkumu uzraudzības birojs skatīs uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" sūdzību par Rīgas domes iepirkumu, kurā galvaspilsēta meklē ielu apsaimniekotāju nākamajiem pieciem gadiem. Tas ir uzņēmējiem iekārojams līgums, jo ir garantēta piecu gadu sadarbība, turklāt vairāk nekā 120 miljonu eiro vērtībā. Taču "Latvijas autoceļu uzturētājs" uzskata, ka Rīga šajā konkursā nav rīkojusies godīgi.
Palielinās Burova izredzes kļūt par Rīgas mēru
(papildināts)
Palielinās Burova izredzes kļūt par Rīgas mēru (papildināts)
Lai gan par konkrētu vairākuma atbalstu vēl nerunā, Rīgas mēra pienākumu pildītājs Oļegs Burovs no “Gods kalpot Rīgai” nu jau ir visai drošs, ka kļūs par nākamo domes vadītāju. Pašlaik tiekot saskaņots koalīcijas līgums, ko publiskot sola Rīgas svētku pirmās dienas rītā 16. augustā. Tikmēr cerības uz Rīgas atslēgām neatmet arī opozīcija.
Rīgas domes opozīcija rosina skatīt jautājumu par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā
(papildināts)
Rīgas domes opozīcija rosina skatīt jautājumu par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā (papildināts)
Rīgas domes "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis un Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītāja vietnieks Valters Bergs ir vērsušies pie priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Oļega Burova ("Gods kalpot Rīgai") ar aicinājumu sasaukt apvienoto komiteju sēdi, lai diskutētu par Konkurences padomes paustajām bažām saistībā ar atkritumu apsaimniekošanas monopola izveidi un konkurences kropļošanu Rīgā.
Daļa Latvijas Radio 2 darbinieku ceļ trauksmi par iespējamu radiostacijas bojāeju
(papildināts)
Daļa Latvijas Radio 2 darbinieku ceļ trauksmi par iespējamu radiostacijas bojāeju (papildināts)
Latvijas Radio valdes nevēlēšanās saskatīt un risināt ieilgušo satura krīzi Latvijas Radio 2 (LR2) var beigties ar Eiropas mērogā unikālas radiostacijas bojāeju, uzskata daļa radiostacijas darbinieku. Tajā pašā laikā LR2 galvenais redaktors šo formulējumu uzskata par pārspīlētu. Viņš atzīst, ka algas ir pārāk zemas un naudas satura attīstībai nav, tomēr ar esošo naudu paveikts labs darbs un LR2 joprojām ir spēcīgs kanāls. Arī LR valdes locekle atzīst, ka algas LR2 ir vienas no viszemākajām un norāda, ka pieprasīta papildu nauda visu Radio darbinieku algām.
Valsts kontrole: NEPLP nesteidzas novērst trūkumus sabiedriskā pasūtījuma pārvaldībā
Valsts kontrole: NEPLP nesteidzas novērst trūkumus sabiedriskā pasūtījuma pārvaldībā
Valsts kontroles ziņojumā par sabiedriskā pasūtījuma atbilstību sabiedrības interesēm pērnajā oktobrī revidenti Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) veltīja skarbus vārdus. Piemēram, to, ka padomes lēmumi ir balstīti šauru interešu lokā un nepietiekamās zināšanās. Tagad, vairāk nekā pusgadu pēc revīzijas, Valsts kontrolei bija jāsniedz Saeimai ziņojums, kā tad medijus uzraugošajai padomei sokas ar ieteikumu ieviešanu, un secināts, ka NEPLP ar to nesteidzas.  
Kompānijām aizdomas, ka LDz 35 miljonu eiro iepirkumu sagatavojis vienam pretendentam
Kompānijām aizdomas, ka LDz 35 miljonu eiro iepirkumu sagatavojis vienam pretendentam
Uz Iepirkumu uzraudzības biroja sūdzību galda nonācis vērienīgs "Latvijas dzelzceļa" (LDz) iepirkums teju 36 miljonu eiro vērtībā, kurā meklē Daugavpils šķirošanas stacijas būvnieku. Uzvarētājam būtu jāizveido infrastruktūra, lai katru dienu apkalpotu vairākus tūkstošus vilcienu vagonu. Tomēr divas vietējās kompānijas iepirkumu ir apstrīdējušas, būdamas pārliecinātas, ka tas ir speciāli sagatavots vienam uzņēmumam un par vairākiem miljoniem eiro sadārdzina konkursu.
Sadārdzinātajā Rīgas atkritumu biznesā spieķus liek ministrija; Konkurences padome vēl meklē iejaukš...
Sadārdzinātajā Rīgas atkritumu biznesā spieķus liek ministrija; Konkurences padome vēl meklē iejaukšanās rīkus
Bažas par Rīgas jauno atkritumu konkursu nu sāk apstiprināties praksē – liela daļa iedzīvotāju, saņēmuši jaunā atkritumu apsaimniekotāja cenu piedāvājumu, konstatē, ka tas ir par vismaz 40% dārgāks. Uzņēmējs gan skaidro, ka jaunas mašīnas un šķirošanas vietas prasa milzīgus ieguldījumus. Tikmēr nozares ministrija iebilst jau pašlaik, bet Konkurences padome vēl meklē iejaukšanās rīkus nākamo 20 gadu monopolā.
Darbu sāk speciāls pašvaldību reformas zvanu centrs
Darbu sāk speciāls pašvaldību reformas zvanu centrs
PIrmdien, 22. jūlijā, darbu sāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izveidotais zvanu centrs, kur iedzīvotāji, zvanot pa tālruni 68 80 69 99, var noskaidrot atbildes uz jautājumiem saistībā ar ministrijas īstenoto vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu.
Vangažos pēc gada dīkstāves grib atjaunot naftas pārstrādi; iedzīvotāji ceļ trauksmi
(papildināts)
Vangažos pēc gada dīkstāves grib atjaunot naftas pārstrādi; iedzīvotāji ceļ trauksmi (papildināts)
Vangažos gadu pēc tam, kad ciematā bankrotēja naftas pārstrādes uzņēmums, tā vietā ir uzradies cits. Tāpēc ciemata iedzīvotāji ir atkal sacēlušies trauksmei, jo nav atrisināta neviena no ielaistajām vides problēmām – ar indīgām vielām lielos apjomos piesārņotā uzņēmuma teritorija un cilvēku veselībai kaitīgās smakas, attīrot naftas produktus.
Pašvaldības reformā grib apriņķus un vairāk naudas no valsts; ministrija reformu turpina
(papildināt...
Pašvaldības reformā grib apriņķus un vairāk naudas no valsts; ministrija reformu turpina (papildināts)
Pašvaldības ir izstrādājušas alternatīvu piedāvājumu teritoriālajai reformai, mudinot to virzīt uz decentralizāciju, tostarp piedāvā veidot apriņķus, ļaut pašvaldībām brīvprātīgu apvienošanos un vairāk naudas no valsts. Piedāvājumu izstrādājuši trīs Latvijas zinātnieki, kas jau iepriekš sadarbojušies ar pašvaldību organizācijām vai ir to algoti.
LU rektora vēlēšanās konstatē pārkāpumus; rosinās par Muižnieku lemt valdībai
(papildināts)
LU rektora vēlēšanās konstatē pārkāpumus; rosinās par Muižnieku lemt valdībai (papildināts)
Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) konstatējis pārkāpumus Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanās. Tomēr izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija), kura neatbalsta pirms pusotra mēneša pārvēlētā Indriķa Muižnieka apstiprināšanu LU rektora amatā, šī jautājuma skatīšanu atstās valdības ziņā.
Latvijas Universitāte kukuļošanas lietā aizturēto Broku atstādina no amatiem
(papildināts)
Latvijas Universitāte kukuļošanas lietā aizturēto Broku atstādina no amatiem (papildināts)
Pirms pāris nedēļām par Rīgas mēra amata kandidāti minētā Nacionālās apvienības politiķe Baiba Broka kopš pirmdienas ir viena no trim aizturētajiem saistībā ar 20 000 eiro kukuļa pieņemšanu. Kukuļošana notikusi Latvijas Universitātē (LU), kur Broka ir rektora vietniece un Iepirkumu komisijas vadītāja.  LU uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi viņu no visiem amatiem.
Gerharda nostājas dēļ Lauku atbalsta dienestu rudenī pametīs tā vadītāja Vītola-Helviga
Gerharda nostājas dēļ Lauku atbalsta dienestu rudenī pametīs tā vadītāja Vītola-Helviga
Lauku atbalsta dienestā (LAD) ir vajadzīgas pārmaiņas, bet darba attiecības izbeigsim solīdi – tā ilggadējā dienesta vadītāja Anna Vītola-Helviga skaidro vienošanos ar Zemkopības ministrijas (ZM) politisko vadību par darba pamešanu. Solīdums izpaužas apstāklī, ka atlūgumu uzrakstījusi pati, turklāt no LAD viņai ļauts aiziet, kad beidzas otrais pilnvaru termiņš. Ministrijas vadība kā vienīgo iemeslu Vītolas-Helvigas promiešanai min viņas pašas iesniegumu.
Krievupē ieplūst neattīrīti notekūdeņi. Vai Garkalnes bērni plunčājas savās kakās?
Krievupē ieplūst neattīrīti notekūdeņi. Vai Garkalnes bērni plunčājas savās kakās?
Kāds Garkalnes iedzīvotājs pastaigā gar Krievupi ievērojis, ka tajā pa cauruli gāžas neattīrīti notekūdeņi, tāpēc nekavējoties ziņoja vides sargiem. Viņaprāt, dienesti rīkojās pārāk kūtri upītes pasargāšanā, bet cilvēki, kuri tur mēdz plunčāties, nav informēti, ka peldas paši savās fekālijās. Dienesti iedzīvotāju neinformēšanu attaisno ar avārijas mazo mērogu. Latvijas Radio devās uz Garkalnes novadu, lai skaidrotu situāciju.
Ne panaceja, ne sudraba lode. Eksperti vērtē, kā čeku loterija palīdzēs cīņā ar ēnu ekonomiku
Ne panaceja, ne sudraba lode. Eksperti vērtē, kā čeku loterija palīdzēs cīņā ar ēnu ekonomiku
Ar iespēju reģistrēt čekus, kvītis vai biļetes pirmdien, 1. jūlijā, startēja sen lolotā čeku loterija. Lai mudinātu iedzīvotājus tajā piedalīties, valsts ir apsolījusi dāsnus naudas laimestus, pretī cerot uz diviem labumiem mums visiem. Pirmkārt, ņemt čekus un uzreiz jau pateikt "nē" ēnu ekonomikai, bet, otrkārt, sniegt iespēju Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pārbaudīt, cik godīgi nodokļu maksātāji ir čeku izsniedzēji. Uzrunātie eksperti piesardzīgi optimistiski vērtē čeku loteriju un tās pienesumu cīņā ar ēnu ekonomiku.
Ar kārtējo kavēšanos trešdien sola izvēlēties «Rīgas satiksmes» padomes locekļus
Ar kārtējo kavēšanos trešdien sola izvēlēties «Rīgas satiksmes» padomes locekļus
Vairāk nekā mēnesi pēc paredzētās uzņēmuma “Rīgas satiksme” padomes iecelšanas trešdien, 3. jūlijā, Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks varētu būt izvērtējis konkursā startējušos pretendentus. Pašvaldības izšķiršanās kompānijā iecelt padomi kā vadības darba uzraugu sekoja pēc tam, kad pērnā gada nogalē gaismā nāca korupcijas skandāli un mainījās uzņēmuma valde. Padomes iecelšanas galvenais kavēklis, visticamāk, ir nesaskaņas pašā Rīgas vadībā.
Rīgas domnieki vienojas likvidēt «Riga.lv» un auditēt pašvaldības uzņēmumus
(papildināts)
Rīgas domnieki vienojas likvidēt «Riga.lv» un auditēt pašvaldības uzņēmumus (papildināts)
Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti pirmdien, 1. jūlijā, vienojās par divām tēmām, kuru tālāku virzību pat opozīcijas domnieki raksturoja kā pavasara vēsmas Rātsnamā. Proti, komiteja piekrita likvidēt nodibinājumu "Riga.lv", kurā Valsts kontrole atklājusi daļu no divās domes biedrībās izšķērdēta 21 miljona eiro. Tāpat deputāti konceptuāli vienojās, ka visos domes uzņēmumos tiks veikti neatkarīgi auditi, lai saprastu, vai arī tajos netiek izsaimniekota rīdzinieku nauda.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd