Edgars Kupčs

Edgars Kupčs

Latvijas Radio Ziņu dienesta producents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pirmie pie EP vēlēšanu urnām dodas ieslodzītie
Pirmie pie EP vēlēšanu urnām dodas ieslodzītie
Latvijā trešdien sākas iepriekšējā balsošana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Iespēja balsot iepriekš būs jebkurā iecirknī noteiktā laikā. Savukārt jau trešdienas rītā iespēja balsot iepriekš bija ieslodzījuma vietās. Turklāt līdz šim vēlēšanām pieteikušies vairāk nekā puse balsstiesīgo - 1357.
Bāriņtiesa zēna aizmiršanu psihoneiroloģiskajā slimnīcā attaisno ar normatīvu trūkumu
Bāriņtiesa zēna aizmiršanu psihoneiroloģiskajā slimnīcā attaisno ar normatīvu trūkumu
Pēc Rīgas domes opozīcijas pieprasījuma Sociālo jautājumu komitejas deputāti aiz slēgtām durvīm otrdien, 21. maijā, iztaujā bāriņtiesas vadību par gadījumu, kad kāds mazs zēns uz deviņiem gadiem tika aizmirsts psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži". Rīgas bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs arvien uzskata, ka bāriņtiesa par tādu situāciju nav atbildīga. Vaina esot bijusi normatīvu trūkumā, kā arī psihiatru rīcībā, ja reiz viņi lēmuši puisi tik ilgi atstāt slimnīcā.
«Latvijas dzelzceļa» padome nesteidz lemt par valdes locekļu atstādināšanu
(papildināts)
«Latvijas dzelzceļa» padome nesteidz lemt par valdes locekļu atstādināšanu (papildināts)
Lai gan satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) izteicis neuzticībai trim “Latvijas dzelzceļa” (LDz) valdes locekļiem, uzņēmuma padome valdes darbu vēl vērtē. Turklāt nav zināms, kad padome būs pārliecinājusies, vai ministra kritika “Latvijas dzelzceļa” valdei bijusi pamatota. Turklāt padome norāda uz spiediena izdarīšanu.
Šogad slimnīcā nonākuši 20 maratonisti – mazāk nekā pērn
Šogad slimnīcā nonākuši 20 maratonisti – mazāk nekā pērn
Šodienas maratonā, kurā piedalījās teju 40 tūkstoši skrējēju no 82 valstīm, uz ārstniecības iestādēm mediķi nogādājuši 20 dalībniekus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša skaidro, ka maratona dalībniekiem mediķu palīdzība bijusi nepieciešama lielākoties pārkaršanas dēļ, kā arī vieglu traumu gadījumos.
Pašvaldības rezolūcijā aicina valdību nodrošināt naudu aizņēmumiem fondu projektu īstenošanai
Pašvaldības rezolūcijā aicina valdību nodrošināt naudu aizņēmumiem fondu projektu īstenošanai
Latvijas Pašvaldību savienība aicinās valdību nodrošināt pašvaldībām ilgtspējīgas attīstības vajadzībām atbilstošus aizņēmumu resursus Eiropas Savienības fondu un pārējo ārvalstu līdzfinansēto projektu īstenošanai. Tā teikts Latvijas Pašvaldību savienības šajā nedēļas nogalē notikušajā kongresā pieņemtajā rezolūcijā par pašvaldību finanšu stabilitāti.
Prokurors LTV vadītāja konkursa nolikumā un kandidātu atlasē konstatē nepilnības
(papildināts)
Prokurors LTV vadītāja konkursa nolikumā un kandidātu atlasē konstatē nepilnības (papildināts)
Par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš no amata pēc tam atteicās, formāli atbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma prasībām jautājumā par piecus gadus ilgu profesionālo pieredzi uzņēmumu vadībā, konstatēts prokuratūras pārbaudē. Vienlaikus prokurors konkursa nolikumā un kandidātu atlasē konstatējis vairākas nepilnības, informēja prokuratūrā.
Žurnālistu asociācija par NEPLP un kritisko situāciju mediju vidē sūdzēsies EBU
Žurnālistu asociācija par NEPLP un kritisko situāciju mediju vidē sūdzēsies EBU
Kamēr pār Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) turpina gāzties kritikas vilnis par nepamatotu mediju brīvības ierobežošanu un politiķi domā, kā tādā situācijā rīkoties, pats mediju uzraugs mainījis darba stilu. Padome sākusi pastiprināti kontrolēt Krievijas TV kanālus, jo par vājo uzraudzību saņēma politiķu kritiku. Tāpat uzraugs atlicis paša sākto lietvedību par TV3 sižetu, kurā tika kritizēta padome. Tikmēr gan padome, gan žurnālisti par kritisko situāciju mediju vidē nākamnedēļ plāno ziņot Eiropas Raidorganizāciju apvienībai jeb EBU.
Rīgas dome balso pret nodibinājuma «Riga.lv» likvidēšanu
(papildināts)
Rīgas dome balso pret nodibinājuma «Riga.lv» likvidēšanu (papildināts)
Pretēji opozīcijas aicinājumiem steidzami likvidēt pašvaldības nodibinājumu “Riga.lv”, kā arī steidzami izvērtēt nodibinājuma ''Rīgas Tūrisma attīstības birojs'' lietderību Rīgas domes deputātu vairākums opozīcijas priekšlikumu neatbalstīja. Vairākums domnieku uzskatīja, ka šis jautājums ir rūpīgi jāapsver līdz oktobra beigām.
Valsts kontrole pēta pašvaldību tēriņus pirms teritoriālās reformas
(papildināts)
Valsts kontrole pēta pašvaldību tēriņus pirms teritoriālās reformas (papildināts)
Otrdien, 14. maijā, valdība deva zaļo gaismu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) sākt konsultācijas ar pašvaldībām un to iedzīvotājiem saistībā ar teritoriālo reformu, kas iecerēta pēc diviem gadiem. Tā paredz, ka pašreizējo 119 pašvaldību vietā varētu palikt vien 35. Plānotās sarunas ar domniekiem un citiem iedzīvotājiem jau nosauktas par vērienīgāko sabiedrisko apspriešanu. Tikmēr vairums mēru jau līdz šim ir asi kritizējuši iecerēto reformu.
Rīgas pagaidu mērs Valsts kontroles ziņojumu nodēvē par sacerējumu
(papildināts)
Rīgas pagaidu mērs Valsts kontroles ziņojumu nodēvē par sacerējumu (papildināts)
Valsts kontroles ziņojums par Rīgas pašvaldībā veikto revīziju ir sacerējums, kas vairāk noderēs interneta portāliem, bet, lai izdarītu secinājumus un pieņemtu lēmumus, vajag noskaidrot konkrētas lietas, preses brīfingā teica Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"). Savukārt Valsts kontroliere Elita Krūmiņa aicināja domes vadības skaidrojumus uztvert kritiski, jo situācijas nopietnību pamato sāktais kriminālprocess.
Rīgas domes vadība nākamnedēļ cer atvērt Deglava tiltu visai satiksmei
Rīgas domes vadība nākamnedēļ cer atvērt Deglava tiltu visai satiksmei
Nākamajā pirmdienā visu veidu satiksmei Rīgā varētu atvērt Deglava tiltu, kas bažās par drošību tika slēgts 25. aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra rīkojuma. Pēc nedēļas, izvērtējis visus dokumentus, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) gan atļāva tur atjaunot sabiedriskā un operatīvā transporta kustību, tādējādi mazinot sastrēgumus šajā Rīgas daļā. Pirms remontējamo tiltu atvērt visai satiksmei, bija jānostiprina tilta kolonnas.
Valsts kontrolei aizdomas par 21 miljona eiro izšķērdēšanu «riga.lv» un Rīgas Tūrisma birojā
(papild...
Valsts kontrolei aizdomas par 21 miljona eiro izšķērdēšanu «riga.lv» un Rīgas Tūrisma birojā (papildināts)
Dāsnas pašvaldības budžeta dotācijas, apšaubāmas ziedošanas shēmas, neizprotamas darbības ar preču zīmēm, iespējami fiktīvi darbinieki, neskaidri finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai un nepamatoti tēriņi dažādu izdevumu apmaksai. Šādi secinājumi izriet no Valsts kontroles veiktās revīzijas Rīgas pašvaldībā, kur konstatēti trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos.
No 15.maija telefonzvani uz Eiropas valstīm kļūs lētāki
No 15.maija telefonzvani uz Eiropas valstīm kļūs lētāki
No trešdienas, 15.maija, starptautisko telefonsarunu tarifi Eiropas Ekonomiskajā zonā vairs nedrīkstēs pārsniegt 19 centu par sarunas minūti un sešus centus par nosūtīto īsziņu. Šādi tarifu griesti zvaniem uz citām Eiropas valstīm līdz šim netika noteikti.
Pēc izteiktās neuzticības LDz vadība par ministru sūdzas KNAB
(papildināts)
Pēc izteiktās neuzticības LDz vadība par ministru sūdzas KNAB (papildināts)
Samilzis strīds starp satiksmes ministru Tāli Linkaitu (Jaunā konservatīvā partija) un valstij piederošā uzņēmuma “Latvijas dzelzceļš” (LDz) valdes locekļiem. “Latvijas dzelzceļa” vadība lūdz pārbaudīt, vai ministrs nav jāsauc pie kriminālatbildības par kaitniecību. Viņuprāt, ar apgalvojumiem par iespējamu korupciju uzņēmumā Linkaits vēlējies samazināt “Latvijas dzelzceļa” vērtību, lai to vēlāk privatizētu. Ministrs pārmetumus noraida un uzstāj, ka uzticību zaudējušajiem valdes locekļiem amati jāatstāj.
Pašvaldību reforma - mēri iebilst, bet iedzīvotāju domas dalās
Pašvaldību reforma - mēri iebilst, bet iedzīvotāju domas dalās
Nākamajā nedēļā - otrdien, 14. maijā, - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce («Attīstībai/Par!») ir ieplānojis kolēģus valdībā iepazīstināt ar jauno administratīvi teritoriālo iedalījumu. Tad arī Ministru kabinets lems, vai reformas piedāvājums kļūs par visas valdības sarunu pozīciju diskusijās ar pašvaldībām. Runāties ar 119 vietvaru vadītājiem un iedzīvotājiem plānots nākamos četrus mēnešus, bet lielākā daļa mēru jau tagad ir sakrustojuši rokas aizsardzības pozā, sakot, ka ir tikai pavirši uzzīmēta jaunā Latvijas pašvaldību karte, bet tādu ideju īstenošana mūsu reģionus teju vai vedīs iznīcībā. Ko piedāvā ministrs, kāpēc vēl pirms sarunām ir sabozušies mēri un ko par reformu saka paši iedzīvotāji?
RD opozīcija: Valsts kontroles revīzija apstiprinot, ka domes nodibinājumi kalpo kā «Saskaņas» barot...
RD opozīcija: Valsts kontroles revīzija apstiprinot, ka domes nodibinājumi kalpo kā «Saskaņas» barotnes
Rīgas domes opozicionāru rīcībā nonākušais Valsts kontroles revīzijas ziņojums par Rīgas domes nodibinājumu finansēšanu atklājot virkni pārkāpumu – līdzīgi kā korupcijas skandālā ierautās «Rīgas satiksmes» konsultantu gadījumā ir dāsni algoti domes vadībai pietuvināti cilvēki, kam pienākumu strādāt īsti nav bijis. Tāpat atklājoties, ka par budžeta naudu dotētas «Saskaņai» pietuvinātas organizācijas. Tādēļ domes opozīcija ārkārtas sēdē prasīs likvidēt nodibinājumu «riga.lv» un izvērtēt citu lietderību.
Līdz ar atkritumu svēršanu jūrmalnieki kļuvuši par aktīviem šķirotājiem
Līdz ar atkritumu svēršanu jūrmalnieki kļuvuši par aktīviem šķirotājiem
Nu jau vairāk nekā gadu Jūrmalā iedzīvotāji maksā nevis par izvedamo atkritumu tilpumu, bet gan masu. Tādai kārtībai ir savi plusi un mīnusi, jo jānorēķinās ir tikai par radītajiem gružiem, bet neaizslēdzamā konteinerā savus mēslus var ielikt kaimiņš. Dome uzskata, ka jaunā kārtība ir attaisnojusies. Savukārt atkritumu izvešanas kompānijai gan sākotnējais optimisms iet mazumā, jo svēršana rada būtiskas izmaksas.
NEPLP sola otrdien iesniegt prokuratūrai skaidrojumu par LTV valdes konkursu
NEPLP sola otrdien iesniegt prokuratūrai skaidrojumu par LTV valdes konkursu
Otrdien, 30. aprīlī, Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja Ivonna Plaude tiksies ar Ģenerālprokuratūras prokuroru lietā, kas sākta pēc asociācijas iesnieguma saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīcībā, izvēloties Latvijas Televīzijas vadību. Žurnālistu asociācija mediju uzrauga rīcību lūgusi izvērtēt arī Tiesībsarga birojam. Tikmēr pati padome līdz šim trīs nedēļas nav steigusies atbildēt uz prokuratūras jautājumiem un sola to izdarīt otrdien.
Kukuļņemšanā apsūdzētā Stabiņa atzīst vainu un lūdz vienošanos par sodu
(papildināts)
Kukuļņemšanā apsūdzētā Stabiņa atzīst vainu un lūdz vienošanos par sodu (papildināts)
Kukuļņemšanā apsūdzētā Ārija Stabiņa pēc ilgstošas izvairīšanās no varasiestādēm beidzot stājusies tiesas priekšā. Vainu sev inkriminētajos noziegumos Stabiņa pilnībā atzīst un par izciešamo sodu ar prokuratūru vēlas slēgt vienošanos. Valsts apsūdzības virzītājs prasīs Stabiņai reālu brīvības atņemšanu, un viņas aizstāvība neizslēdz iespēju, ka varētu piekrist cietumsodam.
Konkurences padome pārbaudīs vērienīgo Rīgas atkritumu konkursu kā apvienošanās darījumu
Konkurences padome pārbaudīs vērienīgo Rīgas atkritumu konkursu kā apvienošanās darījumu
Būtiski vairāk šķirošanas iespēju un laukumi, kur dalītos atkritumus nogādāt pašam, stabila izvešanas cena un jauns gružu transports bez dublēšanās – tie ir rīdzinieku ieguvumi, ko sola vēl nebijis Rīgas domes atkritumu apsaimniekotāja meklējumu konkurss. Tajā vēl dažus mēnešus vērtēs divu pretendentu finanšu piedāvājumus. Un uzvarētājs tiktu pie katra uzņēmēja gribēta kumosa – garantēts 20 gadu bizness ar vairāk nekā 500 miljonu eiro apgrozījumu. Un šie divi aspekti ir galvenie iemesli, kādēļ Konkurences padome ir meklējusi un arī atradusi veidu, kas varētu Rīgas ieceri apturēt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd