Dzīve & stils / Virtuve
Populārās japāņu rāmen zupas pamatā ir viens no četru veidu buljoniem, kura pagatavošana ierasti ir ļoti garš un visai sarežģīts process, taču, nepretendējot uz autentisku garšu, bet vienkārši labu pieredzi, arī pašam ir iespējams pagatavot rāmen zupu, turklāt iekļaujoties pusstundā. Kā to izdarīt, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Svētku laiks ir īstais mirklis parosīties virtuvē un sarūpēt kaut ko saldu, spēcinošu un neticami garšīgu. Kūku Kristīne jeb Kristīne Eglīte no Dobeles kūku cepšanas mākslā ielauzījusies pavisam nesen, taču, ko tu talantīgam padarīsi – viņas kūkas ir debešķīgas! Viņa ir cieši pārliecināta, ka ir jāiet līdzi laikam un jāļaujas gardiem eksperimentiem virtuvē, pat ja ģimenei nākas pārēsties saldos meklējumu rezultātus. Savos eksperimentos viņa ir atklājusi izcilu braunija pamatnes recepti, ar ko labprāt arī dalās.
Ziemassvētki nav iedomājama bez deserta – ja apnikuši parastie saldēdieni, šajos svētkos izvēlies kādu no neparastās izlases, ko piedāvā raidījuma “Virtuve bez kāposta” vadītāja Nansija Garkalne, vlogeris Niklāvs Mičulis un jūtūberis Armands Jaunzems. Jautrā un nedaudz haotiskā trijotne zina, kā pagatavot kūkas uz kociņa jeb keikpopus, brokastu pārslu eglītes, bezglutēna cepumus un šokolādes kūku. Izvēlies, kurš būs tavs svētku deserts, vai gatavo visus!
Kubdari ir Svanetijas populārākais ēdiens. Cūkgaļas un liellopu gaļas maisījuma vietā var izmantot arī kazas gaļu vai tikai liellopu gaļu. Ja gaļas sagriešana mazos gabaliņos liekas pārāk grūta, var nopirkt malto gaļu. Kubdari ir daudz recepšu. Var izmēģināt pievienot dažādas garšvielas, garšīgi būs tik un tā. Kubdari ir visgaršīgākais, ja to ēd, nupat izņemtu no krāsns.