Dzīve & stils / Virtuve
Pagatavo rāmen zupu pusstundā! Vienkārša mājas versija
Pagatavo rāmen zupu pusstundā! Vienkārša mājas versija
Populārās japāņu rāmen zupas pamatā ir viens no četru veidu buljoniem, kura pagatavošana ierasti ir ļoti garš un visai sarežģīts process, taču, nepretendējot uz autentisku garšu, bet vienkārši labu pieredzi, arī pašam ir iespējams pagatavot rāmen zupu, turklāt iekļaujoties pusstundā. Kā to izdarīt, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Žāvēti augļi zupās, salātos un sautējumos. Atklāj jaunas garšas!
Žāvēti augļi zupās, salātos un sautējumos. Atklāj jaunas garšas!
Laikā, kad svaigas ogas un augļi nav sezonas produkti, tos var aizstāt, eksperimentējot ar dažādiem žāvētiem augļiem, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” ieteica pavārs Ritvars Toms Logins. Rozīnes, dateles un aprikozes var iekļaut gan saldos, gan sāļos ēdienos.
Ķīmiķis: Medus ir viens no viltotākajiem produktiem pasaulē
Ķīmiķis: Medus ir viens no viltotākajiem produktiem pasaulē
Mūsdienās medus ir viens no visvairāk viltotajiem pārtikas produktiem veikalu plauktos, Latvijas Radio raidījumā “Zināmais nezināmajā” apstiprināja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes Analītiskās ķīmijas katedras zinātniskais asistents Krišs Dāvids Labsvārds.
Dobeles kūku Kristīnes gardais braunijs. Nevar neizdoties!
Dobeles kūku Kristīnes gardais braunijs. Nevar neizdoties!
Svētku laiks ir īstais mirklis parosīties virtuvē un sarūpēt kaut ko saldu, spēcinošu un neticami garšīgu. Kūku Kristīne jeb Kristīne Eglīte no Dobeles  kūku cepšanas mākslā ielauzījusies pavisam nesen, taču, ko tu talantīgam padarīsi – viņas kūkas ir debešķīgas! Viņa ir cieši pārliecināta, ka ir jāiet līdzi laikam un jāļaujas gardiem eksperimentiem virtuvē, pat ja ģimenei nākas pārēsties saldos meklējumu rezultātus. Savos eksperimentos viņa ir atklājusi izcilu braunija pamatnes recepti, ar ko labprāt arī dalās.     
Ziemassvētku saldumu izlase – kūkas uz kociņa, bezglutēna cepumi, brokastu pārslu eglītes un šokolād...
Ziemassvētku saldumu izlase – kūkas uz kociņa, bezglutēna cepumi, brokastu pārslu eglītes un šokolādes kūka
Ziemassvētki nav iedomājama bez deserta – ja apnikuši parastie saldēdieni, šajos svētkos izvēlies kādu no neparastās izlases, ko piedāvā raidījuma “Virtuve bez kāposta” vadītāja Nansija Garkalne, vlogeris Niklāvs Mičulis un jūtūberis Armands Jaunzems. Jautrā un nedaudz haotiskā trijotne zina, kā pagatavot kūkas uz kociņa jeb keikpopus, brokastu pārslu eglītes, bezglutēna cepumus un šokolādes kūku. Izvēlies, kurš būs tavs svētku deserts, vai gatavo visus!
Idejas svētku mielastam – 22 «Īsto latvju saimnieču» receptes
Idejas svētku mielastam – 22 «Īsto latvju saimnieču» receptes
No klasiskajām liellopa gaļa irbītēm līdz trusim timiāna marinādē un kazas krēmsiera desertam – tik dažādas Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieču receptes esam sarūpējuši iedvesmai svētku mielastam.  Atliek vien sastādīt ēdienkarti un ķerties pie darba!
«Zutiņu» saimnieces zirņu mērcēšanas padoms
«Zutiņu» saimnieces zirņu mērcēšanas padoms
Mērcēšanas laikā zirņi ne tikai kļūst mīkstāki, bet tajos arī sāk rasties virkne vērtīgu vielu, kas maina garšu, atklāja zemnieku saimniecības “Zutiņi” saimniece Rūta Beirote.
Gruzijas gardums – gaļas pīrāgs kubdari
Gruzijas gardums – gaļas pīrāgs kubdari
Kubdari ir Svanetijas populārākais ēdiens. Cūkgaļas un liellopu gaļas maisījuma vietā var izmantot arī kazas gaļu vai tikai liellopu gaļu. Ja gaļas sagriešana mazos gabaliņos liekas pārāk grūta, var nopirkt malto gaļu. Kubdari ir daudz recepšu. Var izmēģināt pievienot dažādas garšvielas, garšīgi būs tik un tā. Kubdari ir visgaršīgākais, ja to ēd, nupat izņemtu no krāsns.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd