Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Kāzu virtuve

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Pilna mute jūras velšu

Nogaršo ar Pieci. Vai Tev kabaci nevajag?

Deviņas idejas, kā pagatavot kabačus un cukīni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kabacī ir ārkārtīgi daudz C vitamīna, folijskābes un karotīna, savukārt cukīni satur daudz magnija un kālija, tāpēc šos dārzeņus ir vērts iekļaut ikdienas uzturā. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ar deviņiem veidiem, kā pagatavot kabačus un cukīni, dalījās pavārs Renārs Purmalis. 

Krāsnī cepts kabacis

Viens no visvienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot kabaci, ir pārgriežot to uz pusēm, bagātīgi pārberot ar zaļumiem, garšvielām un sieru un liekot krāsnī. Kabacis jācep apmēram pusstundu vai līdz ir gatavs un siers ir izkusis. Šādas kabača laiviņas ir labs veģetārs pamatēdiens.

Cukīni nūdeles

Šai receptei nepieciešams dārzeņu mizotājs, ar kura palīdzību iespējams izveidot nūdeles. Cukīni samizo nūdelēs, sakarsētā pannā tās pavisam aši apcep. Nūdeles pasniedz kopā ar bazilika pesto, apgrauzdētiem Indijas riekstiem, svaigiem tomātiem un garnē ar svaigu bazilika lapu. 

Piedeva pastai

Cukīni nomizo un sagriež gabaliņos. Uzvāra rīsu nūdeles vai parastos makaronus. Uz pannas apcep sīpolu, ķiploku, pievieno nūdeles vai pastu un gabaliņos sagriezto cukīni. Ēdienu var papildināt arī ar ceptu vistas fileju vai kādu mērci. 

Kabaču pankūkas ar sieru

Sarīvē kabačus, tiem klāt pievieno miltus, sāli, piparus, sieru un cep no vienas un otras puses sakarsētā pannā, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Pankūku masai var pievienot arī bekonu vai sīpolus, taču tie pirms tam obligāti jāapcep. 

Grilēts cukīni

Grilējot kabačus vai cukīni, marināde jāpievieno pēc tam, citādi tā piedegs pie grila restēm. Svaigos, zaļos cukīni sagriež ripās un apgrilē. Tad ievieto karstumizturīgā katlā, ko vēl nedaudz silda uz grila. Pielej klāt sojas mērci, šķipsniņu sāls un nedaudz sakapāta čili pipara. 

Kabaču lazanja

Kabačus var izmantot dažādos ēdienos, tostarp lazanjā. Lazanja jāgatavo pēc savas iemīļotākās receptes, bet makaronu plāksnes vienkārši jānomaina pret plāni sagrieztām kabača plāksnītēm. 

Cukīni un halumi siera frittata

Frittata ir no olām gatavots itāļu ēdiens, kas atgādina omleti. To var papildināt ar cukīni. Cukīni sagriež gabaliņos, apcep uz pannas. Tad liek cepamtraukā, pielej sakultu olu un pa virsu uzber halumi (halloumi) sieru. Visu krāsnī apcep, līdz olas izcepušās. 

Sacepums ar kabačiem un burkāniem

Burkānus nedaudz novāra, līdz tie ir apmēram pa pusei gatavi, sagriež gabaliņos. Ber karstumizturīgā cepamtraukā kopā ar gabaliņos sagrieztiem kabačiem, pievieno garšvielas, sieru, vienu ēdamkaroti majonēzes. Pa virsu uzber rīvētu parmezāna sieru un rīvmaizi. Cep krāsnī apmēram pusstundu. 

Cukīni rullīši ar kazas sieru

Cukīni sagriež loksnēs, tās no abām pusēm apcep uz grila vai pannas, līdz kļuvušas mīkstas un lokanas. Uz tām kārto kazas sieru un veido nelielus rullīšus, ko rotā ar zaļumiem un pasniedz kā uzkodu. Rullīšus var papildināt arī ar marinētu vai grilētu papriku, saulē kaltētiem tomātiem. 

Par kabačiem un cukīni

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti