Dzīve & stils / Virtuve
Pašgatavots popkorns – idejas 5 dažādām garšām
Pašgatavots popkorns – idejas 5 dažādām garšām
Ēdot viena veida popkornu, kas ir salds vai sāļš, garšas kārpiņas pie tā pierod. Lai padarītu popkornu interesantu, to var pagatavot vismaz piecos dažādos veidos, pievienojot smiltsērkšķu, aveņu un biešu pulverus, sāli un pašu gatavotu karameli, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" stāstīja pavārs Renārs Purmalis.
Lauras Matildes vienkāršie siera našķi
Lauras Matildes vienkāršie siera našķi
Lauras Matildes Ikertes siera našķi ir vienkārši pagatavojama, taču izcili garda uzkoda. Turklāt nekādas stingrās receptes tai nav – galvenais ir siers, un ar pārējām sastāvdaļām var improvizēt atkarībā no iespējām un iedvesmas.
Ko iesākt ar Lieldienu olām? Lūk, četras receptes
Ko iesākt ar Lieldienu olām? Lūk, četras receptes
Ar pēcsvētku olu krājumiem gadu no gadu nākas cīnīties neatkarīgi no tā, cik prātīgs esat centies būt ar krāsoto olu skaitu, – tās vienmēr nebūs iespējams apēst. Piedāvājam četras receptes, kas nedaudz atvieglos dzīvi dienās pēc Lieldienām.
Rausis, jogurta deserts un grūbu salāti Lieldienu galdam
Rausis, jogurta deserts un grūbu salāti Lieldienu galdam
Klasisks rauga mīklas rausis, apaļš kā pavasara saule, jogurts ar dažādām sēkliņām un medu, kā arī tik latviskā produkta, grūbu, salāti būs lieliska ēdienu kombinācija Lieldienu galdam. Izmēģini!
Umami – kur slēpjas noslēpumainā pilnības garša
Umami – kur slēpjas noslēpumainā pilnības garša
Umami ir viena no piecām pamatgaršām, kuru par tādu zinātnieki atzina tikai pirms 40 gadiem. To savulaik atklāja japāņi. Tulkojumā umami nozīmē pilnīga, izteikta garša. Tā rada garšas piepildījumu, pastiprina siekalu izdalīšanos un smadzenēs veido savienojumus, kuri ļauj vairāk izbaudīt ēdienu. Kuros produktos jau dabiski ir umami un kā pastiprināt šo garšu, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” atklāja pavārs Ritvars Toms Logins.
Nātres, pieneņu lapas un upeņu pumpuri. Laiks pavasara garšām!
Nātres, pieneņu lapas un upeņu pumpuri. Laiks pavasara garšām!
Pavasarī daudz labāk zaļumus un svaigas garšas meklēt dabā pašam, nevis iegādāties produktus veikalā, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” uzsvēra pavārs Ritvars Toms Logins un ieteica izmēģināt, kā garšo upeņu un pīlādžu pumpuri, nātru un pieneņu nupat izaugušās mazās lapiņas un neaizmirst arī par pārbaudītām vērtībām – kļavu sulām. 
Ķirbju krēms, ko ēd murrādams. Recepte no Valmieras
Ķirbju krēms, ko ēd murrādams. Recepte no Valmieras
Šo ķirbju krēmu Valmieras žēlsirdības virtuvē ir iecienījuši gan darbinieki, gan klienti. Zupas virtuves pavārīte Ineta Heinberga gardi nosmej, ka varot murrādams ēst. Ļoti garšīgi esot baudīt šo ķirbju krēmu ar zemeņu mērcīti, pa virsu uzliekot putukrējuma picīti! Labu apetīti!
Četri ukraiņu ēdieni, kas ieņēmuši vietu Latvijas virtuvē
Četri ukraiņu ēdieni, kas ieņēmuši vietu Latvijas virtuvē
Ukraiņu virtuves ietekme uz Latvijas kulināriju patiesībā ir daudz lielāka, nekā varētu šķist. Daudzi it kā padomju laiku ēdieni patiesībā nāk no ukraiņu tradicionālās virtuves. Tādi, piemēram, ir aukstā gaļa, skābeņu zupa, kartupeļu pankūkas un speķis, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd