Dzīve & stils / Virtuve
Nevajadzētu baidīties iegādāties vai baudīt austeres tepat Rīgā, jo uz Latviju tiek nogādāta kvalitatīvākā produkcija, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" uzsvēra pavārs Renārs Purmalis. Iegādājoties austeres veikalā, tām jābūt aizvērtām un smagām, ūdens nedrīkst būt izlijis. Austeres nedrīkst pārdot, turot tās akvārijā.
Tēlaini saka, ka ēdienam piemīt unikāls spēks un spējas kopīgā maltītē pie galda apvienot un satuvināt atšķirīgus cilvēkus no dažādām vietām un pasaules malām. Mūsdienu pētījumi liecina, ka maltītes pagatavošana kopā ar ģimeni pat uzlabo attiecības, bet ar smaidu var teikt, ka latviešiem ir viens ēdiens, kas "velk uz kašķi". Tas ir rasols.
Aukstā zupa ir viens no iecienītākajiem un piemērotākajiem ēdieniem sutīgam laikam. Tā ir atspirdzinoša, viegla un ātri pagatavojama. Aukstās zupas galveno sastāvdaļu – marinētas bietes – var iegādāties veikalā, bet var arī pagatavot pats – tad sagatave vienmēr būs mājās pieejama. Turklāt paša marinētas bietes var būt arī ekonomiskāka un veselīgāka izvēle, jo rūpnieciski gatavotām parasti pievieno lielāku sāls un cukura daudzumu nekā mājas apstākļos. Piedāvājam marinēt bietes pēc bloga "Absolūts ēd" autores un dārzeņu audzētājas Ilzes Lipskas receptes.