Dzīve & stils / Virtuve
Ašā ledus kafija. Vienkārši un atvēsinoši!
Ašā ledus kafija. Vienkārši un atvēsinoši!
Vasarā tik iecienīto ledus kafiju ātri var pagatavot arī no iepriekš sasaldētas kafijas. Atliek saldētavā ledus trauciņos sasaldēt kafiju, pieliet pienu un pēc izvēles – kādu saldinātāju. Īsts vasaras dzēriens gatavs!
Kā atrast svaigas austeres. Populārākie mīti un ieteikumi
Kā atrast svaigas austeres. Populārākie mīti un ieteikumi
Nevajadzētu baidīties iegādāties vai baudīt austeres tepat Rīgā, jo uz Latviju tiek nogādāta kvalitatīvākā produkcija, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" uzsvēra pavārs Renārs Purmalis. Iegādājoties austeres veikalā, tām jābūt aizvērtām un smagām, ūdens nedrīkst būt izlijis. Austeres nedrīkst pārdot, turot tās akvārijā. 
Svaigie grila salāti jeb salsa – viena recepte, divi ēdieni
Svaigie grila salāti jeb salsa – viena recepte, divi ēdieni
Tomātu, gurķu un avokado salsai jeb salātiem piemīt lieliska svaiga garša, kas piestāv vasaras grilēšanas sezonai. Izmēģini tos pagatavot pēc pavāra Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci".
Lapu salāti un spināti ar biezpienu. Divas receptes no pagātnes
Lapu salāti un spināti ar biezpienu. Divas receptes no pagātnes
Pienākot vasarai un siltam laikam, arvien vairāk vietas uz mūsu pusdienu galda tiek atvēlēti dažādiem zaļumiem, kurus var gan iegādāties, gan saplūkt pašu dārzā. Receptes aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevuma "Zeltene" numuriem.
«Lustīgā Blumīzera» asais tartars
«Lustīgā Blumīzera» asais tartars
Saldenieka un grupas “Lustīgais Blūmīzeris” dziedātāja Mārtiņa Bergmaņa tartara versija ir ļoti pikanta, bet neiedomājami garda. Viņš stingri piekodina gaļu nemalt, bet rūpīgi sagriezt mazos gabaliņos, jo tad tā ēdot brīnišķīgi šņirkst starp zobiem.
Gaspačo jeb aukstā tomātu zupa «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Gaspačo jeb aukstā tomātu zupa «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Aukstā un aromātiskā tomātu zupa, ko Sandra Icaka gatavo savā piemājas saimniecībā “Padegas”, spirdzina ne tikai karstā vasaras dienā. To var baudīt visa gada garumā, ja saimniecībā sagatavoti tomātu sulas krājumi. Tiesa, var izlīdzēties arī ar veikalos nopērkamo.
Vai zini, ka rasols 19. gadsimtā bija muižnieku ēdiens?
Vai zini, ka rasols 19. gadsimtā bija muižnieku ēdiens?
Tēlaini saka, ka ēdienam piemīt unikāls spēks un spējas kopīgā maltītē pie galda apvienot un satuvināt atšķirīgus cilvēkus no dažādām vietām un pasaules malām. Mūsdienu pētījumi liecina, ka maltītes pagatavošana kopā ar ģimeni pat uzlabo attiecības, bet ar smaidu var teikt, ka latviešiem ir viens ēdiens, kas "velk uz kašķi". Tas ir rasols.
Marinē bietes aukstajai zupai pats! Sanāks lētāk un veselīgāk
Marinē bietes aukstajai zupai pats! Sanāks lētāk un veselīgāk
Aukstā zupa ir viens no iecienītākajiem un piemērotākajiem ēdieniem sutīgam laikam. Tā ir atspirdzinoša, viegla un ātri pagatavojama. Aukstās zupas galveno sastāvdaļu – marinētas bietes – var iegādāties veikalā, bet var arī pagatavot pats – tad sagatave vienmēr būs mājās pieejama. Turklāt paša marinētas bietes var būt arī ekonomiskāka un veselīgāka izvēle, jo rūpnieciski gatavotām parasti pievieno lielāku sāls un cukura daudzumu nekā mājas apstākļos. Piedāvājam marinēt bietes pēc bloga "Absolūts ēd" autores un dārzeņu audzētājas Ilzes Lipskas receptes.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd