Toms Pastors

LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Atklāj Stounhendžas akmeņu izcelsmi
Atklāj Stounhendžas akmeņu izcelsmi
Jau atkal slavenie britu zinātnieki var lepoties, ka noskaidrojuši ko iepriekš nezināmu – šoreiz viņiem bijis pa spēkam atklāt, no kurienes nākuši milzīgie Stounhendžas akmeņi. Analizējot to sastāvu, atrasta konkrēta vieta, kur atrodas faktiski identiski akmeņu dvīņu brāļi.
Baltkrievija apsūdz krievu algotņus un Lukašenko kritiķus nemieru plānošanā
(papildināts)
Baltkrievija apsūdz krievu algotņus un Lukašenko kritiķus nemieru plānošanā (papildināts)
Baltkrievijas izmeklētāji apsūdzējuši Krievijas algotņus un divus prezidenta Aleksandra Lukašenko kritiķus masu nemieru plānošanā pirms prezidenta vēlēšanām. Tiek norādīts, ka vēl 200 personas atrodas Baltkrievijas teritorijā un notiekot to meklēšana. Tikmēr Krievija noliegusi, ka Baltkrievijā aizturētie Krievijas pilsoņi būtu iesaistīti kādās pretlikumīgās darbībās vai ka viņiem būtu bijuši plāni destabilizēt situāciju.
Vācijas ekonomika piedzīvojusi līdz šim vērienīgāko kritumu
Vācijas ekonomika piedzīvojusi līdz šim vērienīgāko kritumu
Eiropas Savienības lielākā ekonomika Vācija piedzīvojusi līdz šim vērienīgāko ekonomikas kritumu. Gada otrajā ceturksnī valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) samazinājies par 10,1%, kas ir sliktākais rādītājs kopš šo datu apkopošanas sākšanas pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.
Tramps pieļauj ASV prezidenta vēlēšanu atlikšanu
Tramps pieļauj ASV prezidenta vēlēšanu atlikšanu
ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien pieļāvis novembrī gaidāmo vēlēšanu atlikšanu Covid-19 pandēmijas un iespējamās "krāpšanās" dēļ. Tas noprotams no viņa ierakstiem sociālajā tīklā "Twitter".
Baltkrievijā aizturēti 33 «Vagner» algotņi
(papildināts)
Baltkrievijā aizturēti 33 «Vagner» algotņi (papildināts)
Baltkrievijā arestēti vairāk nekā 30 kaujinieki, kas varētu būt saistīti ar Krievijas privāto militāro grupējumu "Vagner". Tā ziņo Baltkrievijas varasiestādes, apgalvojot, ka vīrieši gatavojuši provokācijas pirms nākamnedēļ gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Tikmēr Baltkrievijas demokrātiskā opozīcija pauž bažas, ka aresti domāti, lai pastiprinātu represijas pret Lukašenko pretiniekiem un nodrošinātu viņam kārtējo uzvaru vēlēšanās.
PVO brīdina par Covid-19 izplatību jauniešu vidū
PVO brīdina par Covid-19 izplatību jauniešu vidū
Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu Eiropā visvairāk veicina jaunieši. Tā uzsvērusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), aicinot valdības mēģināt vairāk uzrunāt jaunāko sabiedrības daļu. Vairākas Eiropas valstis ieviesušas jaunus ierobežojumus saistībā ar jauniem uzliesmojumiem, bet pašlaik visstraujāk situācija pasliktinās Rumānijā.
Spānija asi kritizē Lielbritāniju par pārāk stingriem ceļošanas ierobežojumiem
Spānija asi kritizē Lielbritāniju par pārāk stingriem ceļošanas ierobežojumiem
Spānija asi kritizējusi Lielbritāniju pārāk stingru ceļošanas ierobežojumu noteikšanā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu vairākās Spānijas daļās. Spānijas premjerministrs lēmumu noteikt karantīnu viņa valsti apmeklējošajiem britiem nosaucis par netaisnīgu un saistījis to ar sarunām par Lielbritānijas turpmākajām attiecībām ar visu Eiropas Savienību. Tikmēr rekomendācijas ceļošanas ierobežošanai uz Spāniju atjaunojusi arī Vācija, kas vienlaikus pauž satraukumu par jaunu Covid-19 uzliesmojumu arī savā valstī.
Ķīna liek slēgt ASV konsulātu Čendu
Ķīna liek slēgt ASV konsulātu Čendu
Padziļinās diplomātiskais saspīlējums starp Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un Ķīnu. Pekina piektdien pieprasījusi ASV slēgt vienu no diplomātiskajām pārstāvniecībām Ķīnā. Tā ir reakcija uz ASV prasību Ķīnai slēgt konsulātu Hjūstonā. Eļļu ugunij pielējis ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kurš mudinājis pārējo pasauli piespiest komunistisko Ķīnu mainīties.
Ķīna uz Marsu nosūta robotu - pašgājēju
Ķīna uz Marsu nosūta robotu - pašgājēju
No Hainaņas kosmodroma veiksmīgi palaista nesējraķete, kas nogādās Ķīnas robotu pašgājēju uz Marsu. Robots “Tiaņ-veņ-1” uz Sarkanās planētas meklēs iespējamās dzīvības pēdas un veiks citus pētījumus. Ķīnas misija sākta laikā, kad interese par Marsa izpēti pieaug arī daudzās citās valstīs.
Tramps: Covid-19 krīze ASV «kļūs ļaunāka, pirms tā kļūs labāka»
(papildināts)
Tramps: Covid-19 krīze ASV «kļūs ļaunāka, pirms tā kļūs labāka» (papildināts)
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Donalds Tramps šonedēļ atsācis televīzijas preses konferences par Covid-19 pandēmiju. Pirmajā preses konferencē kopš aprīļa beigām viņš paziņoja, ka koronavīrusa krīze ASV, domājams, „kļūs ļaunāka, pirms tā kļūs labāka”. Lai gan iepriekš Baltā nama saimnieks izsmējis sejas masku valkāšanu, tagad viņš aicinājis amerikāņus tās valkāt, lai palīdzētu novērst ļoti lipīgā vīrusa izplatīšanos. Tiek norādīts, ka preses konferenču atsākšana ir mēģinājums uzlabot savu tēlu vēlētāju acīs.
ASV pieaug spriedze nemieru epicentrā Portlendā
ASV pieaug spriedze nemieru epicentrā Portlendā
ASV pieaug saspīlējums starp federālajām varasiestādēm un nemieru pārņemto Portlendas pilsētu. Portlendas mērs pieprasījis no pilsētas izvest federālo aģentūru spēkus, kas tika iesūtīti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pavēles kārtības nodrošināšanai. Tikmēr Oregonas štata amatpersonas pret federālo valdību vērsušās tiesā.
Bristolē noņem melnādaino tiesību aktīvistei veltītu statuju
Bristolē noņem melnādaino tiesību aktīvistei veltītu statuju
Lielbritānijas pilsētas Bristoles centrā noņemts piemineklis melnādaino tiesību aktīvistei, kurš tika uzsliets 17. gadsimta filantropa, taču reizē arī vergu tirgoņa Edvarda Kolstona vietā. Pilsētas amatpersonas skaidrojušas, ka tas darīts, jo pieminekļa izvietošana nebija saskaņota ar pilsētas domi.
Floridā policisti aiztur dusmīgu ķenguru
Floridā policisti aiztur dusmīgu ķenguru
ASV policistiem Fortloterdeilā Floridas štatā nācies atbildēt uz kādu ļoti neparastu zvanu. Tajā likumsargi lūgti aizturēt brīvībā nokļuvušu, agresīvu ķenguru.
ASV slaveni aktieri sociālā kampaņā aicina valkāt maskas
ASV slaveni aktieri sociālā kampaņā aicina valkāt maskas
ASV Ņujorkas štata gubernators pieaicinājis slaveno aktieri Morganu Frīmenu, lai speciālā sociālās reklāmas rullītī aicinātu ņujorkiešus valkāt sejas maskas. Kampaņa sākta, lai palīdzētu ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību.
ANO lūdz 10 miljardus nabadzības apkarošanai
ANO lūdz 10 miljardus nabadzības apkarošanai
Apvienoto Nāciju organizācija (ANO) aicinājusi donorvalstis ziedot vairāk nekā desmit miljardus dolāru, lai palīdzētu pasaules nabadzīgākajām valstīm cīņā ar Covid-19, kā arī pandēmijas ekonomiskajām sekām. Tā ir lielākā summa, ko ANO līdz šim lūgusi no dalībvalstīm.
ASV diennaktī konstatē vairāk nekā 68 000 jaunu Covid-19 gadījumu
ASV diennaktī konstatē vairāk nekā 68 000 jaunu Covid-19 gadījumu
Ņemot vērā Covid-19 izplatību, pasaulē reģistrēti vairāki antirekordi. ASV pēdējās diennakts laikā reģistrēti vairāk nekā 68 tūkstoši jaunu inficēšanās gadījumu, kas ir līdz šim lielākais pieaugums vienā dienā. Tā liecina Džonsa Hopkinsa Universitātes publicētie dati.
Maskavā protestos pret konstitūcijas izmaiņām vairāk nekā 140 aizturēto
(papildināts)
Maskavā protestos pret konstitūcijas izmaiņām vairāk nekā 140 aizturēto (papildināts)
Protestējot pret izmaiņām konstitūcijā, Maskavā ielās izgāja simtiem cilvēku. Iedzīvotāji iebilst pret izmaiņām, kas ļautu prezidentam Vladimiram Putinam kandidēt uz vēl diviem termiņiem, tā paliekot pie varas līdz 2036.gadam. Protesta laikā sanākušie vāca parakstus par referenduma rezultātu anulēšanu. Aizturēti vairāk nekā simts cilvēku.
Eifeļa torņa platforma atkal atvērta apmeklētājiem
Eifeļa torņa platforma atkal atvērta apmeklētājiem
Francijas galvaspilsētas Parīzes apmeklētājiem atkal būs iespēja uzbraukt slavenā  Eifeļa torņa pēdējā stāvā. Nokļūšana tajā gan būs lēnāka nekā parasti, ņemot vērā sociālās distancēšanās prasības torņa liftos un apmeklētāju skaita ierobežojumu līdz 250 cilvēkiem.
ASV galvenais infektologs aizstāvas pret Trampa kritiku
ASV galvenais infektologs aizstāvas pret Trampa kritiku
ASV galvenais infektologs Entonijs Fauči atbildējis uz izteikto Baltā nama kritiku par savu darbību. Pret viņu vērstās apsūdzības Fauči nosaucis par dīvainām un nepamatotām.

Intervijā žurnālam “The Atlantic” viņš uzsvēris, ka mēģinājumi apšaubīt viņa profesionalitāti grauj tikai Donalda Trampa administrācijas reputāciju.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd