Ne viens vien hokeja līdzjutējs pirmdien palika neizpratnē, redzot, ka biļešu tirdzniecība uz atlikušajām čempionāta spēlēm tā arī nav uzsākta. Organizatori saka – pēc būtības biļetes esam gatavi tirgot kaut tūlīt, bet nevaram uzņemties šo risku, kamēr nav palaista valsts izstrādātā sertifikātu ģenerēšanas sistēma. Cikos tieši tiks uzsākta biļešu tirdzniecība, atbildes nav, nav arī skaidrības, cikos 1. jūnijā dabību uzsāks jaunā Covid-19 sertifikāta ģenerēšanas sistēma.
Autora ziņas
Sestdien preses konferencē Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, IIHF ģenerālsekretārs Hirsts Lihtners, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Aigars Kalvītis un rīkotāju komitejas vadītājs Edgars Buncis informēja par pasaules čempionāta biļešu cenām, kas ir gana augstas, kā arī norādīja, ka skatītāji, vismaz pagaidām, varēs būt tikai no Latvijas un zema riska valstīm.
Kādu brīdi sēdēju un nevarēju izdomāt, kā lai iesāk šo rakstu. Tad nolēmu, ka iedvesmai varbūt jāapēd kāds šokolādes gabaliņš, un te nu tas sākas... Jau kopš pirmās “Ralfs gatavo” sezonas zinājām, ka kādā no raidījumiem noteikti jābūt stāstam par šokolādi. Jo, pirmkārt, tā bērniem ļoti garšo un, otrkārt, tā vienmēr labi izskatās (un televīzijā tam ir liela nozīme). Diemžēl izrādījās, ka lielajās ražotnēs stingro higiēnas normu dēļ ciemiņus iekšā nelaiž. Taču Covid laiks mums iemācīja vienu vērtīgu dzīves gudrību – ja mēs nevaram darīt lietas tā, kā esam iztēlojušies un pieraduši, tad jāizdomā, kā tās darīt citādāk.
Pasaules hokeja čempionāts Rīgā notiek bez skatītājiem klātienē, lai nepieļautu Covid-19 plašāku izplatību. Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels pastāstīja Latvijas Televīzijai, ka tomēr cer uz Latvijas valdības apstiprinātu risinājumu, kas atvērtu līdzjutējiem čempionāta arēnu durvis.
Kurš gan būtu varējis iedomāties, ka Latvijā reiz notiks pasaules čempionāts hokejā un tribīnēs nebūs neviena skatītāja? Tā, protams, ir Covid-19 diktētā realitāte, par ko noskumuši ir ne vien hokeja fani, bet arī spēlētāji. Taču, neraugoties uz apstākļiem, viņiem ir kāds vēstījums, ko nodot līdzjutējiem arī ārpus "Arēnas Rīga" sienām.
Kad Latvija 2017. gadā ieguva tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā, nevienam pat prātā nenāca, ka tas izpaudīsies šādi – ar dzīvi burbuļos, tukšām tribīnēm un karstām diskusijām, kas pat sašūpo valdības stabilitāti. Hokejisti saka, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ jūtas apmēram tā, it kā čempionāts notiktu nevis Latvijā, bet kaut kur ārzemēs.
Veselīgo našķu atbalstītāju klubiņš, šķiet, pēdējo gadu laikā var lepoties ar ļoti strauju dalībnieku skaita pieaugumu. Un ja vēl pirms kāda laika Latvijas informācijas telpa nebija īpaši pārsātināta ar ziņām par to, cik kaitīgs ir kaut vai tas pats cukurs, tad nu jau kādu laiku ejam pareizajā virzienā. Sākot ar izmaiņām izglītības iestāžu ēdienkartēs un beidzot ar dažādiem televīzijas raidījumiem, kuros vienkāršākā vai sarežģītākā veidā tiek skaidrots, ko pārmērīga sāls, cukura, tauku vai pusfabrikātu lietošana nodara cilvēka organismam. Šajā ziņā Ralfs ļoti iecienījis LTV raidījumu “Pārtikas revidents”, un pēc katras epizodes nāk pie mums – vecākiem – ar lielo patiesību, ko nu šoreiz ir atklājis un uzzinājis.
Ja kādreiz esat mēģinājuši programmā ''Google'' ierakstīt kaut ko no sērijas “Kur brīvdienās aizbraukt ar bērniem?”, tad droši vien zināt, ka neko jaunu vismaz pirmajās pāris lapās neatradīsiet. Taču – tas nebūt nenozīmē, ka Latvijā viss jau ir redzēts un piedzīvots. Visticamāk, tas nozīmē tikai to, ka neesat izvēlējušies pareizos atslēgvārdus, kurus “iegūglēt”.
Mīklas rullis ir darbarīks, kas paredzēts mīklas rullēšanai. Vispopulārākie ir koka mīklas ruļļi. Taču mūsdienās tos bieži gatavo arī no plastmasas un pārklāj ar silikonu. Tas ir materiāls, kuram mīkla nelīp klāt, un to ir arī vieglāk mazgāt. Un, kaut arī no malas viss izskatās ļoti vienkārši, patiesībā mīklas rullēšana ir smags darbs.
Katls ir paredzēts silta ēdiena gatavošanai – vārīšanai un sautēšanai. Tā kā cilvēkam vismaz reizi dienā ir ieteicams ēst siltu maltīti, tad droši vien arī tavās mājās pusdienas vai vakariņas tiek gatavotas tieši katlā. Mūsdienās tos pārsvarā izgatavo no nerūsējošā tērauda, kas spēj izturēt gan lielu karstumu, gan mitrumu.
Bērnu darbošanās virtuvē ir apsveicama, dažādi virtuves palīgi atviego darbu, tāpēc arī bērni tos izmanto. Pirms sākt strādāt ar virtuves rīkiem, ar bērniem ir jāpārrunā drošības pamatnoteikumi un jāierāda, kā ar rīkiem darboties droši. Te idejas, kā parādīt, ka blenderis ir lielisks palīgs, bet prasa uzmanīgu rīcību, lai nesavainotos.