Jābrīdina, ka recepte ir sarežģīta, tāpēc mazajiem pavāriem būs nepieciešama pieaugušo palīdzība.
Sastāvdaļas:
- 200 g mandeļu.
- 20 gab. svaigu dateļu.
- 150 g zemesriekstu sviesta (bez pievienota cukura un eļļām).
- 8 ēd.k. kokosriekstu eļļas.
- 150 g tumšās šokolādes.
- 10 ēd.k auzu piena (krēmīga, piemēram, Oatly).
- 1 šķipsniņa sāls.
- 100 g grauzdētu zemesriekstu (var arī pats apgrauzdēt).
Pagatavošana:
Ralfs gatavo
Raidījums mazajiem gardēžiem!
- Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
- Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
- Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
- Vispirms jāapgrauzdē zemesrieksti. Uz sausas pannas, tāpat bez cepampapīra uzber zemesriekstus un 180 grādos cep apmēram 20 - 25 minūtes, ik pa laikam samaisot. Un vaktē, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši, bet nav sadeguši.
- Blenderī/virtuves kombainā samaļ mandeles līdz miltu konsistencei.
- Pievieno 8 dateles bez kauliņiem un turpina malt, līdz izveidojusies vienmērīga masa, kas pa gabaliņiem turas kopā.
- Cepamtraukā ieklāj cepamo papīru un izlīdzina masu vienmērīgi apmēram 1-1,5 cm biezā kārtā, piespiežot ar pirkstiem.
- Liek saldētavā uz 20 minūtēm.
- Gatavo zemesriekstu karameli - 14 dateles, zemestriekstu sviestu, 6 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, augu pienu un sāli liek blenderī un blenderē, līdz iegūta vienmērīga, karamelīga masa. Ja masa sanākusi pārāk bieza, pievieno vēl mazliet augu piena.
- Masu uzklāj atdzesētajai pamatnei, uzber grauzdētus zemesriekstus un ar pirkstiem viegli iespiež virsējā masā.
- Uz 30 minūtēm liek saldētavā.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, samaisa.
- Pārklāj visu ar šokolādi un ieliek atkal uz pāris stundām saldētavā.
- Kad šokolāde ir gana sacietējusi, ņem ārā no saldētavas un ar nazi sagriež batoniņu izmēra gabalos.
- To, kas netiek uzreiz apēsts, uzglabā ledusskapī. Labu apetīti!