Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Saldējums un smūtiji

Ralfs gatavo

Karameļu darbnīca

Ralfs gatavo. 6. sērija. Karameles un snikers

Veselīgie «Snickers» batoniņi. Recepte no raidījuma «Ralfs gatavo»

Raidījuma "Ralfs gatavo" pavāri Ralfs un Martins gatavo veselīgus ēdienus - arī "Snicers" batoniņus var pagtavot mājās, un tie var būt veselīgi.

Jābrīdina, ka recepte ir sarežģīta, tāpēc mazajiem pavāriem būs nepieciešama pieaugušo palīdzība.

Sastāvdaļas:

  • 200 g mandeļu.
  • 20 gab. svaigu dateļu.
  • 150 g zemesriekstu sviesta (bez pievienota cukura un eļļām).
  • 8 ēd.k. kokosriekstu eļļas.
  • 150 g tumšās šokolādes.
  • 10 ēd.k auzu piena (krēmīga, piemēram, Oatly).
  • 1 šķipsniņa sāls.
  • 100 g grauzdētu zemesriekstu (var arī pats apgrauzdēt).

Pagatavošana:

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
  1. Vispirms jāapgrauzdē zemesrieksti. Uz sausas pannas, tāpat bez cepampapīra uzber zemesriekstus un 180 grādos cep apmēram 20 - 25 minūtes, ik pa laikam samaisot. Un vaktē, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši, bet nav sadeguši.
  2. Blenderī/virtuves kombainā samaļ mandeles līdz miltu konsistencei.
  3. Pievieno 8 dateles bez kauliņiem un turpina malt, līdz izveidojusies vienmērīga masa, kas pa gabaliņiem turas kopā. 
  4. Cepamtraukā ieklāj cepamo papīru un izlīdzina masu vienmērīgi apmēram 1-1,5 cm biezā kārtā, piespiežot ar pirkstiem.
  5. Liek saldētavā uz 20 minūtēm.
  6. Gatavo zemesriekstu karameli - 14 dateles, zemestriekstu sviestu, 6 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, augu pienu un sāli liek blenderī un blenderē, līdz iegūta vienmērīga, karamelīga masa. Ja masa sanākusi pārāk bieza, pievieno vēl mazliet augu piena.
  7. Masu uzklāj atdzesētajai pamatnei, uzber grauzdētus zemesriekstus un ar pirkstiem viegli iespiež virsējā masā.
  8. Uz 30 minūtēm liek saldētavā.
  9. Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, samaisa.
  10. Pārklāj visu ar šokolādi un ieliek atkal uz pāris stundām saldētavā. 
  11.  Kad šokolāde ir gana sacietējusi, ņem ārā no saldētavas un ar nazi sagriež batoniņu izmēra gabalos.
  12.  To, kas netiek uzreiz apēsts, uzglabā ledusskapī. Labu apetīti!

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt