Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 2". Kūciņas uz kociņa

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Kūciņas uz kociņa

Ralfs gatavo. Ravioli

Gatavojam ravioli. Ierādi recepti bērnam!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ravioli ir izsmalcināts ēdiens, paskatieties, kā to iesaka gatavot bērni, un izmēģiniet recepti arī jūs!

Ravioli

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 300g “00” tipa miltu.
  • 3 olas.

Pildījumam:

  • 75 g cūkas krūtiņas / nekūpināta bekona / pancettas.
  • 350 g liesas liellopa maltās gaļas.
  • 150 g gaļas buljona.
  • 1 rozmarīna zariņš.
  • 100 g parmezāna.
  • 1 ola.
  • ¼ tējk. kanēļa.
  • Sāls.
  • Pipari.
  • Olīveļļa cepšanai.
  • Pesto pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Miltus liek uz galda virsmas un izveido “vulkāniņu” ar dziļu bedrīti vidū. Tajā iesit 3 olas un ar dakšu sāk tās kult.
  2. Kad olas sakultas, pakāpeniski – joprojām kulšanās procesā – pievieno apkārt esošos miltus. To var darīt arī ar pirkstiem, lai vieglāk kontrolēt šķidro masu.
  3. Kad olas vairs nav šķidras (ir gana daudz sajaukušās ar miltiem), tad sāk mīcīt mīklu, līdz olas un milti ir savstarpēji kārtīgi savienojušies un mīkla nav lipīga. 
  4. Notīra galda virsmu, nomazgā rokas un ķeras klāt lielajai mīklas mīcīšanai – izveidoto bumbu mīca ar delnas pamatni, ik pa laikam pagriežot bumbu uz citu pusi. Ja izmanto pastas mašīnu, tad mīkla jāmīca 2–3 minūtes, bet, ja izmanto mīklas rulli, tad mīcīšanai jāvelta 10 minūtes.
  5. Samīcīto mīklu liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm!
  6. Tikmēr pagatavo ravioli pildījumu – uzsildītā pannā liek smalki sagrieztu pančetu un pēc 5 minūtēm pievieno malto gaļu, visu apcep apmēram 5 minūtes.
  7. Tad pievieno buljonu, rozmarīna zariņu un garšvielas, gatavo uz nelielas uguns apmēram 15–20 minūtes, regulāri maisot.
  8. Kad gaļa ir gatava, izņem ārā rozmarīna zariņu un ieliek masu traukā, lai atdziest. Tad pievieno 50 g siera, olu un kanēli – visu samaisa un notestē garšu. 
  9. Kad mīkla atpūtusies, to izņem no ledusskapja un sāk veidot ravioli.
  10.  Sākumā paņem ceturtdaļu no mīklas un sāk rullēt uz visām pusēm. Kad izveidojies aplis, tad no abām malām uz vidu ieloka sānus tā, lai tie vidū satiekas. Un tad turpina rullēt tikai vertikālā virzienā (prom no sevis un atpakaļ uz sevi), to vairs nemainot. Rezultātā izveidojas tāda kā gara mīklas strēmele.
  11.  Ja izmanto pastas mašīnu, tad rullē to, pakāpeniski samazinot biezumu, soli pa solim.
  12.  Izrullēto mīklu apsedz ar dvieli, un tad tieši tāpat rullē nākamo devu. 
  13.  Uz mīklas taisnās līnijās izkārto pildījumu – ½ tējkaroti gaļas masas, atstājot apmēram 4cm brīvu vietu starp katru bumbiņu un mīklas malām. 
  14.  Starp gaļas bumbiņām ar ūdenī samitrinātu slotiņu novelk tādu kā restīti (ūdens kalpos kā mīklas līme).
  15.  Uzliek pāri otru mīklas kārtu un sagriež četrkantainus ravioli gabaliņus.
  16.  No katra gabaliņa izspiež lieko gaisu un ar mitriem pirkstiem kārtīgi aizlīmē ciet, lai ravioli vāroties nepārsprāgst.
  17.  Gatavos ravioli noliek uz tīra virtuves dvielīša, lai tie nedaudz apkalst.
  18.  Lielā katlā uzvāra ūdeni un pievieno sāli.
  19.  Kad ūdens kārtīgi burbuļo, liek tajā ravioli, nedaudz apmaisa un samazina temperatūru – lai ravioli nesaplīstu, ūdenim ir jāburbuļo, bet ne pārāk intensīvi.
  20.  Vāra 3–4 minūtes – tā, lai ravioli ir mīksti, bet ar nelielu cietumiņu pašā mīklas vidiņā. 
  21.  Nokāš lieko ūdeni un pasniedz ar pesto. Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti