Mušļa batoniņi
Produkti:
- 1 glāze auzu pārslu (parastās).
- 1 glāze mandeļu.
- ½ glāzes zaļo griķu.
- ½ glāzes žāvētu dzērveņu.
- ½ glāzes sēklu (ķirbju, saulespuķu, mix).
- ½ glāzes sukāžu.
- 1 glāze žāvētu aprikožu.
- ½ glāzes medus vai kļavu sīrupa.
- ¼ glāzes ūdens.
Pagatavošana:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, uzber mandeles un ieliek uz 5 minūtēm grauzdēties.
- Pēc tam turpat blakus izkārto auzu pārslas, sēklas un griķus. Liek krāsnī un visu kopā grauzdē vēl 15 minūtes, pēc tam kārtīgi atdzesē.
- Blenderī liek aprikozes, izkausētu medu un ūdeni. Sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
- Sukādes sagriež mazos gabaliņos.
- Bļodā liek visas apgrauzdētās sastāvdaļas, pievieno sablendēto masu, kā arī sukādes un dzērvenes, un visu kārtīgi samaisa.
- Cepamtraukā ieklāj cepampapīru. Sagatavoto masu vienmērīgi izklāj, izlīdzina un kārtīgi piespiež, lai visas sastāvdaļas turētos kopā.
- Liek cepeškrāsnī uz apmēram 30–40 minūtēm.
- Kad masa kļuvusi zeltaini brūna, izņem no krāsns un kārtīgi atdzesē. Tad sagriež masu batoniņu izmērā! Labu apetīti!