Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo". Pavasara dārzeņu rullīši

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Pavasara dārzeņu rullīši

Ralfs gatavo. Musli batoniņi

Veselīgs našķis – mušļa batoniņi. Gatavo bērni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pavāri Ralfs un Martins ierāda, kā pagatavot veselīgu našķi – musli kā batoniņu. Tā pagatavošanai izmanto dažādas veselīgas un gardas sastāvdaļas – riekstus, žāvētus augļus un ogas un veselīgus saldinātājus, Izmēģiniet šo recepti!

Mušļa batoniņi

Produkti:

  • 1 glāze auzu pārslu (parastās).
  • 1 glāze mandeļu.
  • ½ glāzes zaļo griķu.
  • ½ glāzes žāvētu dzērveņu.
  • ½ glāzes sēklu (ķirbju, saulespuķu, mix).
  • ½ glāzes sukāžu.
  • 1 glāze žāvētu aprikožu.
  • ½ glāzes medus vai kļavu sīrupa.
  • ¼ glāzes ūdens.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. 
  2. Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, uzber mandeles un ieliek uz 5 minūtēm grauzdēties.
  3. Pēc tam turpat blakus izkārto auzu pārslas, sēklas un griķus. Liek krāsnī un visu kopā grauzdē vēl 15 minūtes, pēc tam kārtīgi atdzesē.
  4. Blenderī liek aprikozes, izkausētu medu un ūdeni. Sablendē līdz viendabīgai konsistencei. 
  5. Sukādes sagriež mazos gabaliņos.
  6. Bļodā liek visas apgrauzdētās sastāvdaļas, pievieno sablendēto masu, kā arī sukādes un dzērvenes, un visu kārtīgi samaisa. 
  7. Cepamtraukā ieklāj cepampapīru. Sagatavoto masu vienmērīgi izklāj, izlīdzina un kārtīgi piespiež, lai visas sastāvdaļas turētos kopā. 
  8. Liek cepeškrāsnī uz apmēram 30–40 minūtēm. 
  9. Kad masa kļuvusi zeltaini brūna, izņem no krāsns un kārtīgi atdzesē. Tad sagriež masu batoniņu izmērā! Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti