Kakao cepumi
Sastāvdaļas:
- 2 olas.
- 100 g pilngraudu auzu pārslu.
- 6 sulīgas dateles.
- 20 g kakao bez cukura.
- 80 g četrgraudu vai piecgraudu pārslu (šīs neblenderējam).
- 40 g kokosriekstu eļļas (ja nav, var ņemt jebkuru citu eļļu).
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera.
- 80 g medus.
- 50 g piena vai tumšās šokolādes dekorēšanai.
Pagatavošana:
- Pilngraudu auzu pārslas liek blenderī un sasmalcina, pēc tam ieber bļodā.
- Blenderī lej izkausētu kokosriekstu eļļu, pievieno dateles bez kauliņiem un sablenderē, tad liek tajā pašā bļodā.
- Pievieno olas, kakao, četrgraudu pārslas, cepamo pulveri un medu (ja ir ciets – izkausē) un visu kārtīgi sajauc viendabīgā masā.
- Pannā ieklāj cepampapīru un ar 2–3 cm atstarpīti saliek uz tā mīklas piciņas nelielu bumbiņu izmērā.
- Ar ūdenī samitrinātiem pirkstu galiem katru piciņu viegli izspaida uz visām pusēm tā, lai izveidojas apaļš plācenīties (augstumā apmēram 1 cm).
- Šokolādi sagriež mazos gabaliņos un katru cepumiņu izrotā ar dažiem gabaliņiem.
- Cep 180 grādos ar ventilatoru 10–12 minūtes (tas var aizņemt vairāk/mazāk laika atkarībā no cepeškrāsns, tāpēc pirmajā reizē labāk nepārtraukti uzraudzīt cepšanos, lai nepiedeg)
- Izkārto cepumus uz restītes un ļauj atdzist, lai tie kļūst kraukšķīgi. Labu apetīti!