Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 2". Kūciņas uz kociņa

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Ravioli

Ralfs gatavo. Auzu pārslu, medus un kakao cepumi

Veselīgs kārums – auzu pārslu, medus un kakao cepumi! Gatavo bērni!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kakao cepumi ar veselīgām sastāvdaļām ir labs našķis. Te recepte, kā tos pagatavot; ierādiet recepti bērniem, gatavojot kopā!

Kakao cepumi

Sastāvdaļas:

  • 2 olas.
  • 100 g pilngraudu auzu pārslu.
  • 6 sulīgas dateles.
  • 20 g kakao bez cukura.
  • 80 g četrgraudu vai piecgraudu pārslu (šīs neblenderējam).
  • 40 g kokosriekstu eļļas (ja nav, var ņemt jebkuru citu eļļu).
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera.
  • 80 g medus.
  • 50 g piena vai tumšās šokolādes dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Pilngraudu auzu pārslas liek blenderī un sasmalcina, pēc tam ieber bļodā.
  2. Blenderī lej izkausētu kokosriekstu eļļu, pievieno dateles bez kauliņiem un sablenderē, tad liek tajā pašā bļodā.
  3. Pievieno olas, kakao, četrgraudu pārslas, cepamo pulveri un medu (ja ir ciets – izkausē) un visu kārtīgi sajauc viendabīgā masā.
  4. Pannā ieklāj cepampapīru un ar 2–3 cm atstarpīti saliek uz tā mīklas piciņas nelielu bumbiņu izmērā.
  5. Ar ūdenī samitrinātiem pirkstu galiem katru piciņu viegli izspaida uz visām pusēm tā, lai izveidojas apaļš plācenīties (augstumā apmēram 1 cm).
  6. Šokolādi sagriež mazos gabaliņos un katru cepumiņu izrotā ar dažiem gabaliņiem.
  7. Cep 180 grādos ar ventilatoru 10–12 minūtes (tas var aizņemt vairāk/mazāk laika atkarībā no  cepeškrāsns, tāpēc pirmajā reizē labāk nepārtraukti uzraudzīt cepšanos, lai nepiedeg)
  8. Izkārto cepumus uz restītes un ļauj atdzist, lai tie kļūst kraukšķīgi. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti