Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Saldējums un smūtiji

Ralfs gatavo

Skrīveru saldējums

Virtuves dēlītis

Virtuves dēlītis. Iemāci bērnam droši strādāt virtuvē!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dēlītis ir liels palīgs ikvienam pavāram virtuvē. Uz tā produktus var ne tikai griezt, bet arī rīvēt, klapēt un smalcināt. Mūsdienās dēlīši visbiežāk ir izgatavoti no koka vai plastmasas, bet tie var būt veidoti arī no akmens, pocelāna un pat stikla. 

Izprintējams materiāls sarunai ar mazākiem bērniem:

Dokumenti

Dēlītis

Lejuplādēt

737.59 KB

Iegaumē:

  1. Jo lielāks dēlītis, jo mazāka nekārtība, tāpēc labāk – izvēlies lielāko.
  2. Lai dēlītis turētos stabili un neslīdētu, zem tā apakšā vajag paklāt dvieli.
  3. Ik pēc pusgada dēlīti ieteicams nomainīt pret jaunu, jo iegriezuma vietās ar laiku ieperinās dažādi mikrobi.
  4.  Lai izvairītos no nepatīkamas smakas, piemēram, pēc sīpolu griešanas, dēlīti vajag ne tikai nomazgāt ar ūdeni, bet rūpīgi noberzt ar citrona sulu.
  5. Vislabāk, ja katrai produktu grupai mājās ir savs dēlītis: viens dārzeņiem, viens gaļai, viens – augļiem, un tie netiek jaukti. 

Dēlītis, lai arī izskatās pavisam vienkāršs, patiesībā ir liels palīgs ikvienam pavāram virtuvē. Jo tas kalpo par pamatu, virs kura pārtikas produktus var ne tikai griezt, bet arī rīvēt, klapēt un smalcināt. Pārsvarā dēlīši mūsdienās ir izgatavoti no koka vai plastmasa, bet tie var būt veidoti arī no citiem materiāliem – piemāram, akmens, pocelāna, marmora un pat stikla. 

Viens no galvenajiem likumiem, kuru tev vajadzētu iegaumēt: jo lielāks dēlītis, jo mazāka nekārtība. Tāpēc, neatkarīgi no tā, kādu produktu esi paredzējis griezt, vienmēr labāk izvēlies izmērā lielāku dēlīti. Vēl viens triks, ko zina visi īsti pavāri, – lai dēlītis turētos stabili un neslīdētu, zem tā apakšā vajag paklāt dvieli. Tad darbošanās būs daudz stabilāka un drošāka. Un iegaumē, ka virtuves dēlīti  ik pēc pusgada ieteicams nomainīt pret jaunu, jo iegriezuma vietās ar laiku ieperinās dažādi mikrooganismi. Bet, lai izvairītos no nepatīkamas smakas, kāda noteikti radīsies, piemēram, pēc sīpolu griešanas, dēlīti vajag ne tikai nomazgāt ar ūdeni, bet rūpīgi noberzt ar citrona sulu. Tā ir sena pavāru viltība. Un vēl vislabāk ir, ja katrai produktu grupai mājās ir savs dēlītis – viens dārzeņiem, viens augļiem, viens gaļai, un tie netiek jaukti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti