Sadaļas Sadaļas

Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Rīsu deserts ar kanēli un ananāsiem

Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Auzu pārslu, medus un kakao cepumi

Ralfs gatavo. Mazās omletītes ar dārzeņiem

Ierādi bērnam, kā virtuvē droši darboties ar tosteri!

Tosteris palīdz tikt pie gardas maizītes, bet, darbojoties ar tosteri virtuvē, jāievēro drošības noteikumi.

Tostera galvenais uzdevums ir apgrauzdēt maizīti. Tad tā patīkami kraukšķ un šķiet garšīgāka. Vispopulārākie ir divu veidu tosteri – vieni paredzēti plikas maizes grauzdēšanai, bet otri – tostermaižu pagatavošanai. Tajos starp divām šķēlēm parasti tiek likts siers, reizēm arī gaļa vai citas iecienītas sastāvdaļas.

 

Izprintējams materiāls sarunai ar mazākiem bērniem:

Dokumenti

tosteris kontura.pdf

Lejuplādēt

590.04 KB

 

 

 

 

Iegaumē:

  • Ieslēgts tosteris no iekšpuses ir ļoti karsts. Tāpēc, liekot tajā iekšā maizi, esi uzmanīgs un neskaries klāt virsmai.
  • Arī maizīte pēc pagatavošanas būs ļoti karsta. Tāpēc to nekad neņem ar plikām rokām, bet izmanto speciālas standziņas.
  • Gadījumā, ja šķēle ir bijusi par lielu un maize tosterī iesprūst, nemēģini to izvilkt laukā ar pirkstiem. Vislabāk – pasauc palīgā vecākus.
  • Sviestmaižu tostera iekšpuse ir darināta no īpaša materiāla, kuru nedrīkst saskrāpēt, tāpēc, ņemot ārā maizīti, izmanto koka lāpstiņu vai standziņas. Jo, lietojot dakšu vai nazi, virsma sabojāsies, kā rezultātā produkti lips tai klāt un ātri piedegs.
  • Kad esi beidzis darboties ar tosteri, vienmēr atceries to izslēgt. Visdrošāk būs, ja atvienosi arī elektrības vadu.

Virtuves piederumi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt