Ralfs gatavo

Bišu dzīve

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Saldējums un smūtiji

Mīklas rullis

Izrādi bērnam virtuves rīkus! Mīklas rullis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mīklas rullis ir darbarīks, kas paredzēts mīklas rullēšanai. Vispopulārākie ir koka mīklas ruļļi. Taču mūsdienās tos bieži gatavo arī no plastmasas un pārklāj ar silikonu. Tas ir materiāls, kuram mīkla nelīp klāt, un to ir arī vieglāk mazgāt. Un, kaut arī no malas viss izskatās ļoti vienkārši, patiesībā mīklas rullēšana ir smags darbs.

Izprintējams zīmējums sarunai ar mazākiem bērniem:

Dokumenti

Mīklas rullis

Lejuplādēt

698.71 KB

Iegaumē:

  1. Lai mīkla neliptu pie ruļļa, vispirms apbārsti to ar miltiem.
  2. Mazliet miltu vari uzkaisīt arī uz rokām un pa virsu mīklai, tad rullēšana, visticamāk, izdosies.
  3. Atceries, ka kokam nepatīk mitrums. Tāpēc, ja pēc gatavošanas rullis nav apķepis ar mīklu un ir tikai nedaudz balts no miltiem, to nevajag mazgāt.
  4. Vienkārši noslauki miltus nost ar dvieli vai papīra salveti un liec rulli atpakaļ plauktā. 

Mīklas rullis – kā jau parāda tā nosaukums – ir darbarīks, kas paredzēts mīklas rullēšanai. Tāpēc tas bieži vien tiek likts lietā tieši pirms svētkiem – gatavojot pīrāgus, kūkas, cepumus un, protams, arī piparkūkas. Tradicionāli vispopulārākie mīklas ruļļi ir izgatavoti no koka. Bet mūsdienās tiek izgudroti arvien jauni veidi, kā mīklas rulli padarīt vieglāku un praktiskāku. Tāpēc šobrīd tos arvien biežāk izgatavo no plastmasas un pārklāj ar silikonu, jo tas ir materiāls, kuram mīkla nelīp klāt, un to ir arī vieglāk mazgāt.

Taču arī tad, ja tev mājās ir koka rullis, īstas saimnieces jau sen ir izgudrojušas trikus, kā panākt, lai mīkla paliktu savā vietā, nevis pieliptu pie ruļļa. Un, tātad, pirms liec rulli pie mīklas, vispirms apbārsti to ar miltiem. Mazliet miltu vari uzkaisīt arī pa virsu mīklai un uz rokām – tad diezgan droši, ka tev rullēšana izdosies. Tā ir ļoti sena un slavena metode. Tikai brīdinājums – kaut arī no malas viss izskatās ļoti vienkārši, patiesībā mīklas rullēšana ir smags darbs.

Un vēl atceries, ka kokam nepatīk mitrums. Tāpēc, ja pēc gatavošanas rullis nav apķepis ar mīklu un ir tikai nedaudz balts no miltiem, to nevajag mazgāt. Vienkārši noslauki miltus nost ar dvieli vai papīra salveti un – liec rulli atpakaļ plauktā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti