Ralfs gatavo

Kā top kūka

Ralfs gatavo

Rīve

Ralfs gatavo 3. sērija

Lavaša trijstūrīši ar paštaisītu kečupu. Gatavojiet kopā ar bērniem!

Raidījumā "Ralfs gatavo" mazie šefpavāri Ralfs un Martins gatavo lavaša trijstūrīšus ar paštaisītu kečupu. Gards ēdiens, ko var pagatavot bērni.

Kečups

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.

Sastāvdaļas: (ja grib taisīt tikai tūlītējai apēšanai, tad sastāvdaļas var ņemt uz pusi mazāk)

  • 8 vidēji lieli tomāti.
  • 1 liels sīpols.
  • 15 lapiņas bazilika.
  • 1 tējk. oregano.
  • 3 daiviņas ķiploka.
  • 1 tējk. sāls.
  • 1 tējk. cukura.
  • 1 tējk. melno, drupināto piparu.
  • 2–3 smaržīgie pipari.

Pagatvošana:

  1. Sīki sagriež sīpolu un apcep uz lēnas uguns, jo nevajag, lai peliek brūns, bet tikai caurspīdīgs.
  2. Tomātus noblanšē (aplej ar verdošu ūdeni), nomizo uz sagriež mazos kubiņos.
  3. Katliņā ielej ½ glāzi ūdens un liek iekšā tomātus un apceptos sīpolus.
  4. Pievieno sāli, cukuru, melnos piparus, smaržīgos piparus un samaisa.
  5. Sagaida, līdz sāk vārīties, tad samazina karstumu un ļauj uz lēnas uguns burbuļot apmēram 2 stundas.
  6. Kad mērce sabiezējusi, pievieno sakapātu ķiploku, baziliku un oregano.
  7. Pavāra vēl 15 minūtes un var atdzesēt.
  8. Ja grib, lai konsistence ir kā kečupam, beigās var sablenderēt.

Lavaša trijsūrīši

Sastāvdaļas:

  • 120g Čedaras siera.
  • 4 lielās tortillas (pannas izmērā).
  • 200 g desas.
  • 200 g kukurūzas.
  • + pēc izvēles var pievienot papriku, malto gaļu, šampinjonus, pupiņas u.tml.

Pagatavošana:

  1. Sarīvē Čedaras sieru, desu sagriež nelielos kubiņos.
  2. Vienmērīgi izkārto sieru uz diviem lavaša apļiem.
  3. Tad uzber desu, papriku vai jebko citu, kas garšo.
  4. Liek pa virsu otru lavašu un uzmanīgi uzceļ uz sakarsētas pannas (bez eļļas).
  5. Apcep no abām pusēm uz lēnas uguns, no katras puses 2–3 min (kamēr siers lēnām izkūst un apbrūninās).
  6. Atdzesē, sagriež trijstūrīšos un, pamērcējot kečupā, ēd. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt