Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo". Maize un biezpiena plācenīši

Ralfs gatavo

Burkāni

Rīve

Ierādi bērnam, kā virtuvē droši darboties ar rīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Raidījumā "Ralfs gatavo"mazie pavāri Ralfs un Martins gatavo gardus un vienkāršus ēdienu, katrā raidījumā iepazīstinot skatītājus ar kādu virtuvē izmantojamu rīku. Šoreiz ierāda, kā virtuvē droši darboties ar rīvi.

Rīve ir darbarīks, kas palīdz ātri un ērti sarīvēt dažādus produktus. Tās asmeņi darbojas kā mazi nazīši, kas visu pārvērš smalkās skaidiņās vai šķēlītēs. Ar rīvi var sasmalcināt burkānus salātiem, sieru picai un pat šokolādi saldajam ēdienam.

Izprintējams krāsojamais zīmējums sarunai ar mazākiem bērniem:

Dokumenti

Rīve

Lejuplādēt

645.3 KB

 

 

 

 

Iegaumē:

  1. Rīves asmenīši ir ļoti asi, tāpēc uzmani pirkstus.
  2. Produkts ir jāpiespiež tikai virzot to uz leju, bet uz augšu – vienkārši jāpaceļ.
  3. Nekad necenties sarīvēt produktu līdz galam, pēdējo gabaliņu droši atstāj lielāku un - vienkārši apēd.

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.

Rīve ir darbarīks, kas palīdz ātri un ērti sarīvēt visdažādākos produktus. Tās rokturis paredzēts, lai rīve stabili turētos savā vietā, bet daudzie asmeņi darbojas kā mazi nazīši. Ar tiem var sarīvēt burkānus salātiem, sieru picai un pat šokolādi saldajam ēdienam. Bet gadījumos, kad jārīvē ļoti liels daudzums kāda produkta, roka ātri piekūst. Tāpēc mūsdienās bieži vien tiek lietotas arī elektriskās rīves, kur visas kustības rokas vietā paveid speciāls, ar elektrību darbināms motoriņš. Un, piemēram, restorānos, kur ēdiens jāpagatavo uzreiz 100 cilvēkiem, pavāri lielākoties izmanto tieši elektriskās rīves.

Taču arī ar parasto rīvi produktu lielākoties var sagriezt vairākos veidos – rupjākās un smalkākās skaidiņās vai šķēlītēs.

Tā kā rīves asmenīši ir asi – esi uzmanīgs. Atceries, ka produkts ir jāpiespiež tikai virzot to uz leju, bet uz augšu – vienkārši jāpaceļ. Un galvenais - nekad necenties sarīvēt produktu līdz galam, pēdējo galiņu droši atstāj lielāku un vienkārši apēd. Jo ierīvēt ādā – tici man – tas ir ļoti sāpīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti