Panorāma

Narkoloģe: alkohols pašlaik ir pārāk viegli iegūstams

Panorāma

Koalīcija vienojas par stingrākiem ierobežojumiem

Ģimenes ar bērniem aktīvi izmanto ALTUM atbalsta programmu

Ģimenes ar bērniem aktīvi izmanto «Altum» atbalsta programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Spītējot Covid-19 pandēmijai, ģimenes ar bērniem aizvien aktīvi izmanto finanšu institūcijas "Altum" programmu mājokļa iegādei. Piemēram, 2020. gadā atbalstu pirmajai iemaksai izmantoja vairāk nekā 3000 mājsaimniecību. Programmas aktivitāte nav apsīkusi, jo iedzīvotāji izmanto pandēmijas laikā uzkrāto naudu.

"Altum" atbalsts ģimenēm ar bērniem palīdz vieglāk saņemt aizdevumu mājokļa iegādei. Turklāt tas palīdz arī gadījumos, ja nepietiek naudas pirmajai iemaksai. Atbalsta  nosacījumi ir skaidri: ģimenē jābūt vismaz vienam bērnam un darījuma summa nedrīkst pārsniegt 250 000 eiro.

Vidēji gadā institūcija palīdz apmēram 3000 mājsaimniecību. Programmai ir vairāk nekā 20 000 klientu.

"Tie uzkrājumi Covid-19 laikā ģimenēm ir pieauguši, un ģimenes tiešām arī atļaujas šos īpašumus, un tajā skaitā, kad pērk, tad arī pērk biežāk jaunos projektos. Tāpat mēs redzam, ka arī vidējais aizdevums no bankām ir pieaudzis. Ja agrāk tie bija 60–70 tūkstoši, tad šobrīd runājam par vidēji 88 tūkstošiem [eiro]," atzina finanšu institūcijas "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Tādu, kas netiek galā ar aizdevuma atmaksu, ir maz. Bērziņš norādīja, ka runa varētu būt par dažiem desmitiem mājsaimniecību.

Lielāka interese ir par dzīvokļiem jaunceltnēs Rīgā un Pierīgā, jo ērta vide un infrastruktūra ir galvenie kritēriji, pēc kuriem cilvēki izvēlas jauno mājvietu.

"Tur, kur apkārt ir ērta infrastruktūra, tur, kur ir skolas, ja mēs runājam par ģimeni. Skolas, bērnudārzi, kāds parks, sabiedriskais transports. Tad, protams, kur atrodas tavs darbs. Katrs izvēlas pēc tā, kur šis viss nepieciešamais dzīvošanai katrai ģimenei ir," sacīja "Latio" Mājokļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Evija Dzenīte.

Interese par atbalstu privātmāju iegādei ir neliela. Pamazām aug arī iedzīvotāju interese par apbūves zemes gabaliem. Dzenīte norādīja, ka pērn iedzīvotāji sākuši aktīvi interesēties par apbūves zemes gabaliem Rīgas reģionā, Saulkrastos un Jelgavā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti