Hardijs Ventnieks

Latvijas Radio

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
ANO komisārs aicina izvērtēt Izraēlas armijas rīcību pie Gazas joslas
ANO komisārs aicina izvērtēt Izraēlas armijas rīcību pie Gazas joslas
Pēc ziņām par jauniem palestīniešu bojāgājušajiem sadursmēs ar Izraēlas drošības spēkiem uz robežas starp Gazas joslu un Izraēlu, ANO augstais cilvēktiesību komisārs aicina izvērtēt, vai sadursmēs ar protestētājiem izraēliešu drošības dienesti nepārkāpj starptautiskās tiesības. Turklāt pēc vakardienas sadursmēm, kuras tika Izraēlas spēki atklāja uguni pret protestētājiem, sestdienas rītā miris kāds pusaudzis.
Kims Čenuns pēc tikšanās ar Dienvidkorejas līderi sola atteikties no kodolprogrammas
(papildināts)
Kims Čenuns pēc tikšanās ar Dienvidkorejas līderi sola atteikties no kodolprogrammas (papildināts)
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pēc vēsturiskās tikšanās ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu paudis gatavību atteikties no kodolprogrammas. Puses arī apņēmušies meklējumos pēc miera aktīvāk iesaistīt starptautisko kopienu un pasaules valstis. Šo kopīgo paziņojumu atzinīgi novērtējuši lielvalstu līderi, to skaitā ASV, Krievijas un Ķīnas, visiem norādot, ka tas ir pirmais pozitīvais solis ceļā uz situācijas uzlabošanos Korejas pussalā.
Armēnijā vienojas par sarunām krīzes risināšanā
(papildināts)
Armēnijā vienojas par sarunām krīzes risināšanā (papildināts)
Trešdien, 25. aprīlī, starp Armēnijas vadību un opozīciju notiks sarunas, lai risinātu politisko krīzi valstī. Par to otrdien, 24. aprīlī, paziņoja parlamenta spīkers Eduards Šarmazanovs pēc tam, kad no amata plašo protestu dēļ pirmdien atkāpās Armēnijas premjerministrs un valsts līdzšinējais līderis Seržs Sargsjans.
Toronto uzbrucējs skolā bijis kluss un agresiju neesot izrādījis
Toronto uzbrucējs skolā bijis kluss un agresiju neesot izrādījis
Jaunietis, kurš Toronto apzināti ar autofurgonu nogalināja 10 cilvēkus, vidusskolā mācījās programmā jauniešiem ar īpašām vajadzībām, jo viņam bijuši mācīšanās un uzvedības traucējumi. Lai arī policija joprojām izmeklē 25 gadus vecā jaunieša rīcības iemeslu, Kanādas drošības iestādes notikušajā nav saskatījušas apdraudējumu nacionālajai drošībai.
Par Kubas jauno līderi kļūs līdzšinējais viceprezidents Diass-Kanels
Par Kubas jauno līderi kļūs līdzšinējais viceprezidents Diass-Kanels
Kubā ceturtdien, 19.aprīlī, beigsies teju 60 gadus ilgušā Kastro dinastijas valdīšana, par jauno valsts prezidentu apstiprinot līdzšinējo viceprezidentu Migelu Diasu-Kanelu. Viņš valsts galvas amatā nomainīs 86 gadus veco Raulu Kastro, kurš šodien svinīgās ceremonijas laikā jaunajam prezidentam nodos valsts līdera pilnvaras.
ASV sūtnes ANO paziņojums par sankcijām pret Krieviju izsauc Baltā nama kritiku
ASV sūtnes ANO paziņojums par sankcijām pret Krieviju izsauc Baltā nama kritiku
ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijā izcēlušās domstarpības par paziņojumu saistībā ar jaunām sankcijām pret Krieviju, par kurām informēja ASV sūtne ANO Nikija Heilija. Reaģējot uz notikušo, amatpersonas Vašingtonā norādījušas uz Heilijas sasteigtu lēmumu, kā arī nesaskaņotu rīcību ar administrāciju, paziņojot par sankcijām.
Krievijā neskaidros apstākļos miris pētnieciskais žurnālists Maksims Borodins
Krievijā neskaidros apstākļos miris pētnieciskais žurnālists Maksims Borodins
Krievijā nomiris pētnieciskais žurnālists Maksims Borodins, kurš rakstījis par Krievijas "privātās" armijas algotņiem Sīrijā. Viņš pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ nokritis no sava dzīvokļa 5. stāva balkona Jekaterinburgā, pēc kā ticis hospitalizēts. Taču vēlāk no gūtajām traumām Borodins slimnīcā mira. Lai arī izmeklētāji neizslēdz nevienu no versijām par žurnālista nāvi, pagaidām nekas neliecinot par slepkavību, tā pirmdien, 16.aprīlī, paziņoja Krievijas izmeklēšanas komiteja.
Katalonija atkal nevēlē jaunu premjeru
Katalonija atkal nevēlē jaunu premjeru
Katalonijas parlaments atlicis piektdien, 13. aprīlī, paredzēto sēdi par Džordi Sančesu, kurš tiek virzīts reģiona valdības premjerministra amatam. Uz to viņš tiek nominēts atkārtoti pēc tam, kad ANO Cilvēktiesību komiteja norādījusi, ka viņam ir tiesības piedalīties politikas procesos par spīti apcietinājumam.
Pēc aviokatastrofas Alžīrijā ziņo par 257 bojāgājušajiem
(papildināts)
Pēc aviokatastrofas Alžīrijā ziņo par 257 bojāgājušajiem (papildināts)
Netālu no Alžīrijas galvaspilsētas, nogāžoties militārajai transportlidmašīna „Il-76”, dzīvību zaudēja 257 cilvēki, galvenokārt militārpersonas. Šobrīd lidmašīnas nogāšanās iemesls nav skaidrs un uzsākta izmeklēšana, norādīts Alžīrijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.
«Lufthansa» un «Air France» darbinieku streiki ietekmē tūkstošiem pasažieru
(papildināts)
«Lufthansa» un «Air France» darbinieku streiki ietekmē tūkstošiem pasažieru (papildināts)
Otrdien, 10.aprīlī, streikojot divu Eiropas lielāko lidsabiedrību "Lufthansa" un "Air France" darbiniekiem, tika atcelti simtiem reisu, ietekmējot ceļojumus tūkstošiem pasažieru. Ņemot vērā, ka Francijas lidsabiedrības darbinieki streikos arī trešdien, 11.aprīlī, un vēl četras dienas kādās no atlikušajām aprīļa mēneša dienām, tad aviokompānija "Air France" aicina savlaicīgi pasažieriem pārbaudīt savas iegādātās biļetes, vai nav notikušas izmaiņas.
Krievijas valdībai uzdod sagatavot atbildes soļus ASV sankcijām
Krievijas valdībai uzdod sagatavot atbildes soļus ASV sankcijām
Krievijas valdībai uzdots izstrādāt atbildes pasākumus nesenajām Amerikas Savienoto Valstu (ASV) sankcijām. Par to pirmdien, 9. aprīlī, paziņoja premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Pēc ASV sankcijām Krievijas rubļa vērtība piedzīvojusi straujāko kritumu pēdējos gados, bet Krievijas alumīnija giganta "Rusal" akciju vērtība piedzīvoja kritumu pat par 50%.
Izraēlas spēki gatavojas jauniem palestīniešu protestiem Gazas joslā
Izraēlas spēki gatavojas jauniem palestīniešu protestiem Gazas joslā
Piektdien, 6.aprīlī, Gazas joslā pie Izraēlas robežas gaidāmi jauni palestīniešu protesti pret ASV vēstniecības atklāšanu Jeruzalemē. Plānots, ka tajos varētu piedalīties vairāki tūkstoši. Tikmēr Izraēlas militārpersonas norādījušas, ka spēkā ir pavēle par uguns atklāšanu pret iespējamajiem agresijas izraisītajiem, kā arī uz robežas patrulē snaiperu vienības.
ASV nopratināti Krievijas oligarhi
(papildināts)
ASV nopratināti Krievijas oligarhi (papildināts)
ASV īpašā prokurora Roberta Millera komanda, kas izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos prezidenta vēlēšanās, spērusi neparastu soli – nopratinājusi Krievijas oligarhus, kas ieradušies ASV.
Lielbritānija noraida Krievijas piedāvājumu izmeklēt Skripaļu saindēšanu kopā
Lielbritānija noraida Krievijas piedāvājumu izmeklēt Skripaļu saindēšanu kopā
Lielbritānija noraidījusi Krievijas ierosinājumu kopīgi izmeklēt bijušā krievu dubultaģenta un viņa meitas saindēšanu Anglijas pilsētā Solsberi. Tā pēc abu pušu tikšanās, ko sasauca Starptautiskā Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija, paziņoja Londona. Tā arī uzskata, ka Maskava šādā veidā mēģina radīt dezinformāciju un cenšas izvairīties no britu varasiestāžu jautājumiem saistībā ar notikušo.
Maskavā ugunsgrēkā tirdzniecības centrā viens bojāgājušais
Maskavā ugunsgrēkā tirdzniecības centrā viens bojāgājušais
Trešdien, 4.aprīlī, Maskavā tirdzniecības centrā „Persejs bērniem” izcēlies ugunsgrēks. Tajā dzīvību zaudēja viens cilvēks – kāds 45 gadus vecs veikala darbinieks, bet aptuveni 600 cilvēkiem izdevās veiksmīgi evakuēties.
Itālijas jaunās valdības izveide – smaga un neparedzama
Itālijas jaunās valdības izveide – smaga un neparedzama
Mēnesi pēc parlamenta vēlēšanām, kuru iznākums radījis politisko strupceļu, Itālija trešdien, 4. aprīlī, ķersies pie jaunās valdības veidošanas. To centīsies izveidot Itālijas prezidents Serdžo Matarella, kurš nākamo divu dienu laikā tiksies ar abu parlamentu spīkeriem un partiju līderiem. Savukārt ceturtdien paredzēta tikšanās ar lielāko partiju pārstāvjiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd