Dace Pēkšēna

Latvijas Radio raidījumu vadītāja

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, ka bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa pozīcijas partijā vairs nav tik stabilas. Reaģējot uz sākto kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu, "Jaunā Vienotība" nedēļas nogalē sanāca uz slēgtu sēdi, uz kuru tika aicināts ierasties arī Kariņš, bet viņš neieradās. Partijas valde pirmdien lēma, ko darīt tālāk, un neoficiāla informācija liecina, ka viens no variantiem paredz arī prasīt Kariņa demisiju.
Eiropas Savienība gatavo jaunas sankcijas pret Baltkrieviju
(papildināts)
Eiropas Savienība gatavo jaunas sankcijas pret Baltkrieviju (papildināts)
Eiropas Savienība (ES) ir sagatavojusi jaunu sankciju paketi pret Baltkrieviju par tās līdzdalību Krievijas pilna mēroga iebrukumā Ukrainā. Vienlaikus Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja pieprasa izveidot starptautisku kara noziegumu tribunālu Krievijas un arī Baltkrievijas līderu tiesāšanai.
Lielākā daļa stiprā reibumā pieķerto dzērājšoferu brauc ar svešu auto
Lielākā daļa stiprā reibumā pieķerto dzērājšoferu brauc ar svešu auto
Neraugoties uz izmaiņām Krimināllikumā, paredzot auto konfiskāciju stiprāk iereibušiem šoferiem, nav mainījusies tendence, ka lielākā daļa pieķerto dzērājšoferu ir reibumā virs 1,5 promilēm. Turklāt vairāk nekā puse no viņiem braukuši ar citai personai piederošu transportlīdzekli, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Andris Rinkevics.
NBS komandieris: Latvijas zemessargu skaits šogad sasniedzis 10 000
NBS komandieris: Latvijas zemessargu skaits šogad sasniedzis 10 000
Šajā gadā ļoti aktīvi piepildījās Zemessardzes rindas, zemessargu skaitam sasniedzot 10 000,  intervijā Latvijas Radio atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, norādot, ka interese par dienēšanu Zemessardzē pieaugusi, redzot Krievijas šā gada februārī sākto plaša mēroga iebrukumu Ukrainā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd