Ekonomika
Ievēlēta «Latvijas pasta» pagaidu padome
Ievēlēta «Latvijas pasta» pagaidu padome
VAS "Latvijas pasts" akcionāru sapulcē ceturtdien, 15. februārī, ievēlēta pagaidu padome – to vadīs Kaspars Rokens, bet padomē strādās Māris Macijevskis, informēja Satiksmes ministrijā.
Hipotekāro kredītu pārkreditēšana būs vienkāršāka un lētāka
(papildināts)
Hipotekāro kredītu pārkreditēšana būs vienkāršāka un lētāka (papildināts)
Pāreja no viena hipotekārā kredīta devēja pie cita būs lētāka un vienkāršāka – to paredz Saeimā galīgajā lasījumā apstiprinātie likuma grozījumi. Paredzēts bankām pilnībā atcelt kompensāciju par pārkreditēšanu un konkurences veicināšanai atcels reklāmas ierobežojumus hipotekārajiem kredītiem. Atbalsts šīm izmaiņām ir arī banku jomā.
FOTO. Latvijas aldari ar gājienu uz Saeimu aicina atbalstīt nozari
FOTO. Latvijas aldari ar gājienu uz Saeimu aicina atbalstīt nozari
Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrība (LNAB), nesot lielizmēra mucas, ceturtdien, 15. februārī, devās gājienā no Aldaru ielas Vecrīgā līdz Saeimai un Rīgas domei, lai amatpersonām nodotu aldaru vēstules ar aicinājumu rīkoties Latvijas interesēs un glābt vietējā amata alus nozari, informēja LNAB.
LTV būs skatāma uzņēmējdarbības raidījuma «Tava darīšana» otrā sezona
LTV būs skatāma uzņēmējdarbības raidījuma «Tava darīšana» otrā sezona
No ceturtdienas, 15. februāra, katru ceturtdienu Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā programmā un LMT Viedtelevīzijā būs skatāma uzņēmējdarbības raidījuma "Tava darīšana" otrā sezona, kas iedvesmos un stāstīs par Latvijas cilvēkiem – darītājiem. Raidījuma stāsti būs lasāmi portālā LSM.lv.
Influenceru komercprakses pārbaudēs PTAC konstatē deviņus pārkāpumus
Influenceru komercprakses pārbaudēs PTAC konstatē deviņus pārkāpumus
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) no pērnā gada 27. oktobra līdz 27. novembrim pārbaudīja influenceru jeb satura veidotāju komercpraksi sociālajos medijos, galveno uzmanību pievēršot sniegtās komerciālās informācijas nošķiršanai. Veikta 21 influencera pārbaude, un pārkāpumi konstatēti deviņos gadījumos, informēja PTAC.
Lietuvā izskan aicinājumi pievienot papildu pieturas Viļņas–Rīgas vilcienam
Lietuvā izskan aicinājumi pievienot papildu pieturas Viļņas–Rīgas vilcienam
Viļņas–Rīgas pasažieru vilciens, kas sāka kursēt pagājušā gada nogalē, Lietuvā izraisījis lielu ažiotāžu, un vairāku pilsētu iedzīvotāji pauduši vēlmi, lai vilcienam būtu papildu pieturas Lietuvas teritorijā. Taču uzņēmuma "LTG Link" pārstāvji atzinuši, ka pašlaik jaunas pieturas netiek plānotas, jo līnijas galvenais uzdevums ir nodrošināt ērtu satiksmi starp Viļņu un Rīgu.
Būvniecības nozarē pērn 3,2 miljardu apgrozījums; šogad turpinās lielie objekti, bet mazāk jaunu pie...
Būvniecības nozarē pērn 3,2 miljardu apgrozījums; šogad turpinās lielie objekti, bet mazāk jaunu piedāvājumu
Pērn būvniecības nozares apgrozījums bija 3,2 miljardi eiro, un, salīdzinot ar 2022.gadu, pieaugums bija par vairāk nekā pusmiljarda eiro. Šis gads nozarei, visticamāk, nenesīs tik būtisku apgrozījuma izaugsmi, drīzāk stabilizāciju – atzīst Latvijas Radio aptaujātie eksperti. Tomēr pati nozare jau zvana trauksmes zvanus, sakot, ka vismaz gada sākums iezīmējies ar strauju piedāvājumu sarukumu, kas veicina pārāk lielu konkurenci iepirkumos un līdz ar to sekmē cenu dempingu.
Ziedu audzētāji jau rosās siltumnīcās; caur Latviju miljonos mērāms ziedu reeksports uz Krieviju
Ziedu audzētāji jau rosās siltumnīcās; caur Latviju miljonos mērāms ziedu reeksports uz Krieviju
Vietējiem ziedu audzētājiem sezona jau sākusies, un siltumnīcās plaukst pirmie pavasara vēstneši – hiacintes un prīmulas, bet tulpes uzziedēs pēc dažām nedēļām. Dārzniekiem šis pavasaris nāk ar jaunām rūpēm, tostarp bažas raisa lielais ziedu imports. Oficiālie statistikas dati liecina – ziedu importa vērtība strauji augusi. Tikmēr izbrīna tas, ka pagājušajā gadā palielinājies ziedu eksports uz Krieviju – sasniegts rekordliels apgrozījums.
Ministrs: Krievijas graudu importa liegums būtu pirmais solis
Ministrs: Krievijas graudu importa liegums būtu pirmais solis
Ja Latvijai izdosies panākt Krievijas graudu importa aizliegumu, tas būtu pirmais solis, tā intervijā LTV raidījumā "Viens pret vienu" ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība) komentēja iespēju plašākam pārtikas produktu ievešanas aizliegumam no agresorvalsts.
Rēzeknei nebūs valdības prasītā bezdeficīta budžeta valsts aizdevuma saņemšanai
Rēzeknei nebūs valdības prasītā bezdeficīta budžeta valsts aizdevuma saņemšanai
Finanšu grūtībās nonākušajai Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai uzkrāti parādi vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā. Lai par tiem norēķinātos, palīgā ar aizdevumu uz neierasti ilgu laiku – 15 gadiem – nākt gatava bija valsts. Tomēr ar nosacījumu, ja Rēzekne šogad pieņem bezdeficīta budžetu jeb tādu, kur izdevumi nepārsniedz ieņēmumus. Tomēr izskatās, ka tas nenotiks.
Latvijas uzņēmējam piederoša maiznīca Krievijā atbalsta armiju; īpašnieks saka – kļuvis par situācij...
Latvijas uzņēmējam piederoša maiznīca Krievijā atbalsta armiju; īpašnieks saka – kļuvis par situācijas ķīlnieku (papildināts)
Internetā uzmanību pievērsis video, kurā Krievijas karavīri pateicas saviem atbalstītājiem. Viens no tiem ir uzņēmums "Rīgas maize", kura līdzīpašnieks ir Latvijā labi zināmas maiznīcas "Lielezers" īpašnieks Normunds Bomis. Tas jau izraisījis sašutumu, un daļa Latvijas iedzīvotāju aicina nepirkt "Lielezera" maizi. Viņš gan uzsver – no Krievijas uzņēmuma norobežojies pēc kara un ir kļuvis par situācijas ķīlnieku.
Valdība Rēzeknei piešķir 5 miljonu eiro aizdevumu ar nosacījumu par bezdeficīta budžetu
(papildināts...
Valdība Rēzeknei piešķir 5 miljonu eiro aizdevumu ar nosacījumu par bezdeficīta budžetu (papildināts)
Valdība otrdien, 13. februārī, atbalstīja 5 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu uz bankrota sliekšņa nonākušajai Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai ar nosacījumu, ka pašvaldība aizdevumu saņems tikai tad, kad tā būs iesniegusi Finanšu ministrijā apstiprinātu 2024. gada budžetu bez deficīta. Tas jāizdara līdz 21. februārim. Ja tas netiks izdarīts, tiks vērtēta pašvaldības rīcībspēja, atzina finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība").
Eiropas Savienībā būs obligāti ātrie jeb 10 sekunžu bankas maksājumi
Eiropas Savienībā būs obligāti ātrie jeb 10 sekunžu bankas maksājumi
Gandrīz katrs iedzīvotājs un uzņēmums, kas regulāri veic bezskaidras naudas maksājumus no viena bankas konta uz citu, ir saskārušies ar situāciju, ka naudas pārskaitījums aizkavējas vairākas dienas. Taču drīzumā tas mainīsies, jo Eiropas Parlaments (EP) pagājušajā nedēļā pieņēma regulu, kas nodrošinās, lai pārskaitītie līdzekļi nekavējoties nonāktu privātpersonu un uzņēmumu bankas kontos visā Eiropas Savienībā (ES). Regula arī uzdos uzlabot pārskaitījumu drošību. 
Preiļu novadā plāno sabalansētu budžetu; dome grib aizņemties miljonu eiro pils sakārtošanai
Preiļu novadā plāno sabalansētu budžetu; dome grib aizņemties miljonu eiro pils sakārtošanai
Šī gada budžets Preiļu novada pašvaldībai būs 32 miljonu eiro apmērā. Visam naudas nepietiks – trūks līdzekļu lauku ceļiem un pašvaldības policijas tehniskajam aprīkojumam. Viena no budžeta prioritātēm vietvarai būs Preiļu pils pārbūves pabeigšana, lai nākamgad varētu pilnībā vērt vaļā pils durvis apmeklētājiem. Domes opozīcijas deputāti šādu budžetu neplāno atbalstīt, arī daļai iedzīvotāju ir šaubas par šādu prioritāti un aizņēmumu tai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd