Ekonomika
Piedāvā valstij zaudēt kontroli pār LMT un akcijas kotēt biržā; EM informāciju noliedz
(papildināts)
Piedāvā valstij zaudēt kontroli pār LMT un akcijas kotēt biržā; EM informāciju noliedz (papildināts)
Telekomunikāciju un tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" jāsadala un tā telekomunikāciju bizness jāpārdod mobilo sakaru kompānijai SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), kas turpmāk vienādās daļās piederētu Latvijas valstij un Zviedrijas uzņēmumam "Telia Company" ("Telia"), kamēr valsts pilnībā paturētu "Tet" grupas būvkompāniju "Citrus Solutions" un elektroenerģijas tirdzniecības jomu. Nākamais solis būtu vismaz 20% LMT akciju publiskais piedāvājums (IPO) un kotēšana biržā, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākušais ierobežotas pieejamības informatīvs ziņojums. Ekonomikas ministrija (EM) gan šo informāciju noliedz. 
Jauniešu vidū joprojām populāras ir arī uzņemējdarbības studiju programmas
Jauniešu vidū joprojām populāras ir arī uzņemējdarbības studiju programmas
Tuvojas laiks, kad jauniešiem jāizvēlas, kādā augstskolā un studiju programmā mācīties. Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, jauniešu vidū joprojām populāras ir arī studiju programmas, kas saistītas ar uzņēmējdarbību. Piemēram, par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes programmām interese pēdējos gados ir pieaugusi, un uz vienu budžeta vietu studiju programmā Uzņēmējdarbība un vadīšana pērn pieteikušies pat 14 jaunieši. Arī Latvijas Universitātē (LU) studiju biznesa vadības programmā konkurss ir nemainīgi liels – uz vienu budžeta vietu pretendē 19–20 jaunieši.
Latvijā daudzviet sācies labības pļaujas laiks
Latvijā daudzviet sācies labības pļaujas laiks
Labības pļaujas laiks ierasti sākās ap 25. jūliju, bet šogad lielā karstuma dēļ ziemas mieži  nobrieduši krietni ātrāk nekā citus gadus. Zemgalē un dažviet Vidzemē un Kurzemē jau sākusies labības novākšana. Šobrīd tiek lēsts, ka ziemāju graudu kvalitāte varētu būt sliktāka, arī iepirkumu cenas ir zemākas nekā pērn. 
Vilcienu Tartu–Rīga sāks testēt pēc mēneša, pirmie reisi plānoti oktobrī
(papildināts)
Vilcienu Tartu–Rīga sāks testēt pēc mēneša, pirmie reisi plānoti oktobrī (papildināts)
Vilcienu satiksmi Tartu-Rīga testēt sāks pēc mēneša, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs. Plānots, ka kaimiņvalstij piederoši dīzeļvilcieni pasažierus sāks pārvadāt katru dienu no oktobra, Latvijas Radio noskaidroja uzņēmumā "Pasažieru vilciens", kas šajā maršrutā Latvijas teritorijā vilcienos apņemas nodrošināt savus mašīnistus un konduktorus.
Ziņojums: ES pilsoņu profesionālās kvalifikācijas atzīšana citās dalībvalstīs arvien ir apgrūtināta
Ziņojums: ES pilsoņu profesionālās kvalifikācijas atzīšana citās dalībvalstīs arvien ir apgrūtināta
Eiropas Savienības (ES) pilsoņi, kuri vēlas strādāt vai dibināt uzņēmumu citā dalībvalstī, arvien saskaras ar daudziem šķēršļiem, un profesionālo kvalifikāciju atzīšana joprojām ir problēma, ziņojumā secinājusi Eiropas Revīzijas palāta. Lai atvieglotu atzīšanu un novērstu to, ka dalībvalstis uzliek pilsoņiem pārmērīgus nosacījumus, ES 2005. gadā pieņēma direktīvu, taču ir atšķirības, kā valstu iestādes un Eiropas Komisija (EK) to piemēro, un iedzīvotājiem pieejamā informācija bieži vien nav uzticama. 
LSM aptauja: Vairums atvaļinājumu bauda ārzemēs; atpūtu tikai Latvijā biežāk izvēlas vidzemnieki
LSM aptauja: Vairums atvaļinājumu bauda ārzemēs; atpūtu tikai Latvijā biežāk izvēlas vidzemnieki
Savu atvaļinājumu pavadīt tikai Latvijā šogad lēmuši 30% iedzīvotāju, bet 14% šogad nemaz nedosies atvaļinājumā, liecina pēc LSM.lv pasūtījuma veiktā "Norstat" aptauja. Tikmēr vairākums – 56% – izmanto no darba brīvās dienas, lai apceļotu ārvalstis. Kā norādīja ekonomisti, ceļošana ir viena no šī brīža iedzīvotāju prioritātēm, un ir iepriecinoši, ka vairākums cilvēku var tērēt vairāk nekā tikai pamata vajadzībām.
Latvijas eksports maijā – par 1,3% mazāks nekā pirms gada; importam kritums par 13,8%
Latvijas eksports maijā – par 1,3% mazāks nekā pirms gada; importam kritums par 13,8%
Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2024. gada maijā veidoja 3,29 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 8,4% mazāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība samazinājās par 1,3%, bet importa vērtība par 13,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Maijā Latvija eksportēja preces 1,52 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 1,77 miljardiem eiro.
Enerģētikas ministri: Baltijas valstis ir gatavas sinhronizācijai ar kontinentālās Eiropas elektrotī...
Enerģētikas ministri: Baltijas valstis ir gatavas sinhronizācijai ar kontinentālās Eiropas elektrotīklu
Baltijas valstis ir pilnībā gatavas sinhronizēties ar kontinentālās Eiropas elektrotīklu nākamā gada februārī. To trešdien, 10. jūlijā, Jūrmalā, Latvijā, paziņoja Lietuvas, Latvijas un Igaunijas enerģētikas ministri. Viņi apsprieda sinhronizācijas projektu īstenošanas gaitu un pēdējos sagatavošanās darbus, informēja Latvijas Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM). 
Kartupeļi aug labi, tāpēc cenas varētu kristies
Kartupeļi aug labi, tāpēc cenas varētu kristies
Mainīgā laikapstākļu situācija atšķirīgu ainu rāda arī dažādu reģionu kartupeļu laukos, taču lielākoties līdz šim laiks bijis ar pienācīgu mitruma daudzumu, kas savukārt ļauj cerēt uz jēdzīgām gan ēdamo, gan sēklas kartupeļu ražām. Pašlaik stādījumos intensīvi barojas lapgraužu kāpuri un arī sagaidāma lakstu puves izplatība, tāpēc zemnieku vienīgās raizes ir par sarūkošo augu aizsardzības līdzekļu klāstu. Jau sāk iezīmēties arī jauno ēdamo kartupeļu cenu kritums, jo kartupeļi labi aug gan pie mums, gan importētājiem kaimiņiem.
Valdība dod zaļo gaismu Nacionālā enerģētikas un klimata plāna iesniegšanai Eiropas Komisijā
Valdība dod zaļo gaismu Nacionālā enerģētikas un klimata plāna iesniegšanai Eiropas Komisijā
Noslēdzies apjomīgs kopdarbs ar nozaru asociācijām, nevalstiskajām organizācijām un ministrijām pie Nacionālā enerģētikas un klimata plāna (NEKP) atjaunošanas. Ministru kabinets otrdien, 9. jūlijā, apstiprināja NEKP un atbalstīja tā iesniegšanu Eiropas Komisijai (EK). Latvija NEKP iesniegs EK šonedēļ kā sestā dalībvalsts pēc kārtas, informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).
Bulgārijas ceļš uz eirozonu – kad valsts tai beidzot varētu pievienoties?
Bulgārijas ceļš uz eirozonu – kad valsts tai beidzot varētu pievienoties?
Bulgārija, kas Eiropas Savienībā iestājusies 2007. gadā, joprojām nav pievienojusies eirozonai. Par to, cik ilgi bulgāriem vēl būs jāgaida, līdz viņi savos maciņos ieraudzīs eiro banknotes un monētas, viedokļi atšķiras. Taču skaidrs ir tas, ka pievienoties 2025. gadā, kā to paredzēja valdības izvirzītais mērķis, visticamāk, nebūs iespējams. Joprojām augstā inflācija ir galvenais kavēklis.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd