Māris Klūga

"De facto" redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
No 1.jūnija pret Covid-19 vakcinētie un izslimojušie varēs klātienē vērot hokeja čempionāta spēles
(...
No 1.jūnija pret Covid-19 vakcinētie un izslimojušie varēs klātienē vērot hokeja čempionāta spēles (papildināts)
No 1. jūnija Rīgā notiekošā pasaules hokeja čempionāta spēlēs drīkstēs piedalīties pret Covid-19 vakcinētie un Covid-19 izslimojušie skatītāji, ceturtdien, 27. maijā, nolēma valdība. Tas nozīmē, ka skatītāji varēs būt klāt pēdējā Latvijas izlases grupu turnīra spēlē pret Vāciju, kā arī izslēgšanas spēlēs. Biļetes būs personalizētas, un tās būs derīgas tikai uzrādot personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu
Skaidrības par skatītājiem pasaules hokeja čempionāta spēlēs joprojām nav
Skaidrības par skatītājiem pasaules hokeja čempionāta spēlēs joprojām nav
Pasaules čempionāts hokejā strauji rit uz priekšu, taču skaidrības, vai spēles varēs klātienē vērot skatītāji, joprojām nav. Saeima uzdevusi valdībai atļaut spēles apmeklēt pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem, tomēr Saeimas juristi atzīst, ka juridiskas sekas valdībai no šāda deputātu paziņojuma nav. Vai skatītājus spēlēs ielaist, premjers uzdevis vērtēt Veselības ministrijai, kas atbildi vēl gatavo.  
KNAB izbeigtajā «būvnieku karteļa» lietā bijušas aizdomas par kukuļiem Saeimas deputātiem
KNAB izbeigtajā «būvnieku karteļa» lietā bijušas aizdomas par kukuļiem Saeimas deputātiem
Krimināllietā par iespējamu karteli būvniecības jomā, kas nu jau ir izbeigta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierakstītās sarunas liecināja, ka lielie būvuzņēmēji vienojas par valsts iepirkumu sadali un dod kukuļus augstām valsts amatpersonām, tajā skaitā vairākiem Saeimas deputātiem un pilsētu mēriem. KNAB citus pierādījumus gan nav guvis, tāpēc izmeklēšana izbeigta. Tomēr iespējamo karteli turpinās izmeklēt Konkurences padome.
Bijušajiem «Parex bankas» valdes locekļiem liek valstij atmaksāt 124 miljonus eiro
Bijušajiem «Parex bankas» valdes locekļiem liek valstij atmaksāt 124 miljonus eiro
Senāta Civillietu departaments nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību civillietā, kurā otrās instances tiesas spriedums uzdod bijušajiem “Parex bankas” valdes locekļiem solidāri samaksāt 124 miljonus eiro par labu SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" (iepriekš - Privatizācijas aģentūra) un kādreizējās Privatizācijas aģentūras meitassabiedrībai SIA "Reap".
Grupā līdz 20 vakcinētiem un Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem darbā, sporta komandās un amatierkole...
Grupā līdz 20 vakcinētiem un Covid-19 pārslimojušiem cilvēkiem darbā, sporta komandās un amatierkolektīvos nebūs jālieto maskas (papildināts)
Cilvēki, kas vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19, varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē pastāvīgos kolektīvos grupā līdz 20 cilvēkiem, otrdien lēma valdība. Grozījumi noteikumos attieksies uz darba kolektīviem darba telpās un sanāksmēs, amatiermākslas kolektīviem, sporta komandām.
IZM rosina vakcinētos ielaist hokeja čempionāta spēlēs, veselības ministrs skeptisks
IZM rosina vakcinētos ielaist hokeja čempionāta spēlēs, veselības ministrs skeptisks
Ministrijas apkopo idejas priekšrocībām tiem, kurus no saslimšanas ar Covid-19 sargā vakcīna vai kuri slimību nesen pārslimojuši. Sākumā vakcinētie varētu dažādās vietās pārtraukt masku valkāšanu, savukārt apmeklēt pasākumus viņiem plānots atļaut pēc mēneša. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gan neatmet cerību, ka vakcinētie jau šonedēļ varētu klātienē vērot pasaules hokeja čempionāta spēles Rīgā, tomēr veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai”/”Par!”) ir skeptiski noskaņots. 
Partijas atskaitās KNAB par valsts finansējuma izlietojumu
Partijas atskaitās KNAB par valsts finansējuma izlietojumu
Pagājis vairāk nekā gads kopš partijām gandrīz astoņas reizes palielināts valsts finansējums. Naudu no valsts budžeta saņem desmit partijas, un tām tikko par naudas izlietojumu bijis jāatskaitās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Partiju iesniegtie gada pārskati liecina, ka valsts nauda ļāvusi segt parādus, kā arī audzēt biroju izdevumus.
Eksporta uzņēmumu atbalsta programmā naudu saņēmusi arī Ventspils brīvostas pārvalde
Eksporta uzņēmumu atbalsta programmā naudu saņēmusi arī Ventspils brīvostas pārvalde
Covid-19 pandēmijas sākumā valsts eksportējošo uzņēmumu atbalstam piešķīra 51 miljonu eiro. Tomēr pieteikumu bijis mazāk, nekā prognozēts, un 20 miljoni palikuši pāri. Lai gan mērķis bija atbalstīt eksportējošos uzņēmumus, naudu saņēmusi arī Ventspils brīvostas pārvalde. Par programmu atbildīgā aģentūra norādīja, ka uzņēmums atbilst kritērijiem.  
Rīgas autoostā nomainīta padome; Burovs zaudē amatu
Rīgas autoostā nomainīta padome; Burovs zaudē amatu
AS “Rīgas starptautiskā autoosta” padomē iecelti trīs jauni locekļi, tajā skaitā bijušais uzņēmuma “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Aldis Lukašinskis. Līdz ar to padomes priekšsēdētāja amatu zaudējis Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs no partijas “Gods kalpot Rīgai”. Padome nomainīta tāpēc, ka līdz šim tā strādājusi nepilnā sastāvā.
No 7.aprīļa plāno atvērt visus veikalus; tirdzniecības centros ierobežojumus saglabās
(papildināts)
No 7.aprīļa plāno atvērt visus veikalus; tirdzniecības centros ierobežojumus saglabās (papildināts)
Uzklausot ekspertu grupas vērtējumu par Operatīvās vadības grupas (OVG) piedāvāto četru soļu plānu pakāpeniskai Covid-19 ierobežojošo pasākumu mazināšanai, valdība sēdē piektdien, 26. martā, konceptuāli vienojās ļaut pēc ārkārtējās situācijas strādāt visiem tirgotājiem, izņemot tos, kas darbojas tirdzniecības centros un tur netirgo pirmās nepieciešamības preces.
Šlesers solās nākamgad startēt Saeimas vēlēšanās
(papildināts)
Šlesers solās nākamgad startēt Saeimas vēlēšanās (papildināts)
Līdz ar apsūdzības uzrādīšanu krāpšanā bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers paziņojis par atgriešanos politikā. Šlesers gatavojas kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās 2022. gadā. Viņš gan vēl nenosauca partiju, kuru grasās pārstāvēt. Apsūdzību Šlesers uzskata par safabricētu, ko prokuratūra noliedz. 
Valdība atliek lemšanu par 4 soļu plānu Covid-19 ierobežojumu mazināšanai
(papildināts)
Valdība atliek lemšanu par 4 soļu plānu Covid-19 ierobežojumu mazināšanai (papildināts)
Ministru kabinets sēdē trešdien, 24. martā, atlika lemšanu par Operatīvās vadības grupas (OVG) piedāvāto četru soļu plānu pakāpeniskai Covid-19 ierobežojošo pasākumu mazināšanu pēc ārkārtējās situācijas, kas beigsies 7. aprīlī. Valdība šo jautājumu varētu skatīt sēdē piektdien, 26. martā, uzklausot ekspertu grupas vērtējumu par OVG piedāvājumu.
Pēc Rīgas dzelzceļa stacijas problēmām sola atmaksāt naudu par biļetēm
Pēc Rīgas dzelzceļa stacijas problēmām sola atmaksāt naudu par biļetēm
Uzņēmums “Pasažieru vilciens” atmaksās iedzīvotājiem naudu par neizmantotajām biļetēm un segs citus zaudējumus, kas pasažieriem radās piektdien vakarā vilcienu kavējumu dēļ. Piecas stundas vilcieni nevarēja pārvietoties Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā tehnisku problēmu dēļ.
Sāk pārbaudi par plaģiātismā pieķertā prokurora Cinkmaņa atbilstību amatam
Sāk pārbaudi par plaģiātismā pieķertā prokurora Cinkmaņa atbilstību amatam
Plaģiātismā pieķertais prokurors Uldis Cinkmanis pagaidām darbu turpinās, bet par viņa atbilstību amatam uzsākta pārbaude, taču prokuratūrā norāda, ka Cinkmani atlaist vai uz laiku atstādināt nav pamata, jo Latvijas Universitāte (LU) plaģiātisma dēļ anulējusi viņa bakalaura, nevis maģistra diplomu.  
Arī Latvijā izmeklē aizdomas par «AstraZeneca» Covid-19 vakcīnu blaknēm un saistību ar cilvēku nāvi
Arī Latvijā izmeklē aizdomas par «AstraZeneca» Covid-19 vakcīnu blaknēm un saistību ar cilvēku nāvi
Zāļu valsts aģentūra pašlaik pārbauda ziņas par mūziķa Ikara Ruņģa tēva negaidīto nāvi, kurā mūziķis vaino vakcīnas pret Covid-19  blakusparādības. Kopumā par visu Covid-19 vakcīnu radītajām blakusparādībām Latvijā tiek ziņots vienā no 100 vakcinācijas gadījumiem. Tiek izmeklēti arī seši nāves gadījumi, taču līdz šim saistība ar vakcīnu nav atklāta.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd