Linda Spundiņa

Linda Spundiņa

Latvijas Radio raidījuma "Atvērtie faili" žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Dod pieci!»: Sper pirmos soļus vardarbības mazināšanai ģimenēs
(papildināts)
«Dod pieci!»: Sper pirmos soļus vardarbības mazināšanai ģimenēs (papildināts)
Labdarības maratonā "Dod pieci!" sabiedriskie mediji sadarbībā ar Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru "Re:Baltica" pievērsa sabiedrības uzmanību vardarbības ģimenē mazināšanas tēmai. Izgaismojot vairākas problēmas, maratona noslēgumā atbildīgajām amatpersonām tika nosūtīta atklāta vēstule, kurā apkopoti vairāk nekā 10 priekšlikumi un ieteikumi vardarbības mazināšanai. 
NEPLP: «Tet» lēmums pārtraukt sadarbību ar 5 Krievijas TV kanālu pārstāvjiem ir pareizs
(papildināts...
NEPLP: «Tet» lēmums pārtraukt sadarbību ar 5 Krievijas TV kanālu pārstāvjiem ir pareizs (papildināts)
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) telekomunikācijas uzņēmuma “Tet” lēmumu pārtraukt pārraidīt televīzijas kanālus "PBK", "NTV Mir", "Ren TV Baltija", "Kinokomedija" un "Kinomiks" vērtē kā pareizu. Uzņēmums šādu soli spēris, jo esot neskaidrība par televīzijas kanālu pārstāvības tiesībām un pastāv bažas par sankciju režīma neievērošanu.
Jēkabpils mērs Kraps pēc KNAB aizdomām par nelikumībām iepirkumos atkāpjas no amata
(papildināts)
Jēkabpils mērs Kraps pēc KNAB aizdomām par nelikumībām iepirkumos atkāpjas no amata (papildināts)
Aivars Kraps nolēmis atkāpties no Jēkabpils mēra amata un arī lūdzis apturēt savu darbību partijā "Latvijas attīstībai". Šāds solis sperts pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paustajām aizdomām par Jēkabpils pašvaldības amatpersonu iespējamām nelikumībām iepirkumos. Krapam saistībā ar šo lietu tika piemērots drošības līdzeklis – aizliegums pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus. 
Latvijas Korupcijas uztveres indekss būtiski neuzlabojas
(papildināts)
Latvijas Korupcijas uztveres indekss būtiski neuzlabojas (papildināts)
Latvijas Korupcijas uztveres indekss, salīdzinot ar 2019. gadu, pērn pieaudzis par vienu punktu, sasniedzot 57 punktus no 100, un Latvija ieņem 42. vietu pasaulē kopā ar Kipru un Kostariku, liecina Starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" publiskotie dati.
Kādas blaknes var izraisīt Covid-19 vakcīna?
Kādas blaknes var izraisīt Covid-19 vakcīna?
Kādas blaknes var izraisīt Covid-19 vakcīna, kā zināt par iespējamām alerģiskām reakcijām, un vai jābrīdina ģimenes ārsts pirms vakcinācijas? Uz šiem Latvijas Radio klausītāju jautājumiem pirms masveida vakcinācijas pret Covid-19 atbildēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, kā arī Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska. 
Ruks: Policijas amatpersonu rotācija gaidāma arī Latgales iecirkņos
Ruks: Policijas amatpersonu rotācija gaidāma arī Latgales iecirkņos
Ieņemot Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu oktobrī, Armands Ruks jau minēja, ka policijā būs gaidāma amatpersonu rotācija. Pirmās izmaiņas notika jau tajā pašā mēnesī, mainot VP koledžas direktoru. Rotēja arī reģionu pārvalžu kriminālpolicijas priekšnieki. Nesen janvārī mainījās Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks. Ruks paredz, ka pārmaiņas gaidāmas arī Latgales reģiona iecirkņos. 
Vai vakcīnas pasargās no visiem Covid-19 paveidiem, un vai potēs bērnus?
Vai vakcīnas pasargās no visiem Covid-19 paveidiem, un vai potēs bērnus?
Vai visas vakcīnas nodrošina imunitāti pret Covid-19 paveidiem un vai bērnu vakcinācija ir droša, uz šiem Latvijas Radio klausītāju jautājumiem pirms masveida vakcinācijas pret Covid-19 atbildēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, kā arī Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska. 
Vai vakcinācija pret Covid-19 nodrošina pret tālāku vīrusa pārnesi?
Vai vakcinācija pret Covid-19 nodrošina pret tālāku vīrusa pārnesi?
Vai vakcinācija pret Covid-19 nodrošina cilvēku no tālākas vīrusa pārneses, un cik ilgi vakcīna pilda savu funkciju, uz šiem Latvijas Radio klausītāju jautājumiem pirms masveida vakcinācijas pret Covid-19 atbildēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, kā arī Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska. 
Mednieki: Vilku populācija Latvijas mežos pieaug
Mednieki: Vilku populācija Latvijas mežos pieaug
Mednieki secinājuši, ka vilku populācija Latvijā ir ne tikai stabila – vilku skaits pat sāk pieaugt. Piemēram, šajā medību sezonā atļauto 280 vilku medīšanas robeža sasniegta jau pērnā gada beigās.
Arhibīskaps Vanags: Lai nekad vairs nebūtu vajadzīgas barikādes, kurās mirt
Arhibīskaps Vanags: Lai nekad vairs nebūtu vajadzīgas barikādes, kurās mirt
Par godu Barikāžu atceres dienai trešdien Rīgas Doma baznīcā notika ekumēniskais dievkalpojums, kurā piedalījās Latvijas tradicionālo kristīgo konfesiju mācītāji. Dievkalpojumu vadīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Viņš pauda, ka šī diena pirms 30 gadiem bija kā īpaša Dieva dāvana tiem, kas to varēja piedzīvot. 
Pērn nelaimes gadījumos cieta 176 policisti, ugunsdzēsēji un robežsargi. Kādas garantijas viņiem pie...
Pērn nelaimes gadījumos cieta 176 policisti, ugunsdzēsēji un robežsargi. Kādas garantijas viņiem pienākas
Glābjot un aizsargājot citu cilvēku dzīvības, pērn iekšlietu nozarē nelaimes gadījumos cieta 176 personas. Savukārt 2019. gadā – 245. Visbiežāk traumas gūst policisti, seko ugunsdzēsēji un robežsargi. Par laimi pēdējo trīs gadu laikā letālo gadījumu nav bijis. Kādas garantijas pēc traumu gūšanas, pašaizliedzīgi pildot darba pienākumus, valsts nodrošina šiem cilvēkiem? Ko darīt tiem glābējiem, policistiem vai citiem darbiniekiem, kuri vairs nevar atgriezties dienestā.
Tūrisma kompānijas jaunu uzņēmuma stratēģiju neplāno ieviest
Tūrisma kompānijas jaunu uzņēmuma stratēģiju neplāno ieviest
Tūrisma nozare ir viens no darbības veidiem, ko vissmagāk skārusi pandēmija. Ceļojumu kompānijās uz pusi samazināts darbinieku skaits, un no strādājošajiem daļa saņem dīkstāves pabalstus. Tūrisma aģentūras jaunu uzņēmuma stratēģiju neplāno attīstīt, taču ir skaidrs, ka ceļošanas paradumi pēc pandēmijas būs mainījušies. Līdz ar to cilvēkiem būs jāpiedāvā citi ceļojumu galamērķi un atpūtas iespējas.
PTAC uzliek 7000 eiro sodu «Julianus Inkasso Latvija» par agresīvu un maldinošu komercpraksi
PTAC uzliek 7000 eiro sodu «Julianus Inkasso Latvija» par agresīvu un maldinošu komercpraksi
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), saņemot patērētāju sūdzības, vērtēja SIA “Julianus Inkasso Latvija” komercpraksi – valstī izsludinātā ārkārtējā situācijā izdarīts spiediens uz parādniekiem, radot iespaidu, ka tieši šis laiks ir labvēlīgākais parāda samaksai bez tiesas. Šāda negodīgā komercprakse ir skārusi vismaz 511 patērētājus, informēja PTAC.
VUGD atgādina par drošību apkures sezonas laikā
VUGD atgādina par drošību apkures sezonas laikā
Iestājoties aukstākam laikam, iedzīvotāji daudz aktīvāk izmanto apkures ierīces. Tāpēc glābēji atgādina, ka skursteņi ir regulāri jātīra. Sodrēju degšana ir bīstama ar to, ka veidojas ļoti augsta temperatūra, kas bojā dūmvada konstrukciju un var izraisīt aizdegšanos.
Covid-19 pandēmija būtiski ietekmējusi arī taksometru nozari
Covid-19 pandēmija būtiski ietekmējusi arī taksometru nozari
Taksometru nozarē ir skaudra situācija. Pasažieru pārvadājumi krietni samazinājušies. Kompānijas dažādi plāno, kā ieekonomēt izdevumus, piemēram, samazinot autoparku vai mainot darbības veidu. Par pārvadājumu skaita samazināšanos liecina arī izsniegto iebraukšanas atļauju skaits lidostā. Tas sarucis pat par 60%.
Pandēmijas laikā cilvēki daudz vairāk vēlas apmeklēt slēpošanas trases
Pandēmijas laikā cilvēki daudz vairāk vēlas apmeklēt slēpošanas trases
Šogad slēpotājgribētāju ir daudz vairāk nekā citus gadus. Gaiziņkalna sniega trases vadītājs Juris Stradiņš to skaidro ar iedzīvotāju ierobežotajām atpūtas iespējām pandēmijas laikā. Tomēr ārkārtējās situācijas ierobežojumi liedz visiem slēpošanas aktīvistiem apmeklēt trases. Lai kontrolētu cilvēku plūsmu, ieviesta iepriekšēja reģistrācija.
Spītējot Covid-19 ierobežojumiem, autoskolās mācīties gribētāju skaits pieaug
Spītējot Covid-19 ierobežojumiem, autoskolās mācīties gribētāju skaits pieaug
Pērn Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izsniegusi mazāk transportlīdzekļa vadītāju apliecību nekā citus gadus. Savukārt pirms šobrīd esošajiem pandēmijas ierobežojumiem bija vērojams braukšanas eksāmenu skaita pieaugums. Šobrīd praktiskās nodarbības autoskolās nenotiek, tikmēr teorētiskās zināšanas topošie šoferīši apgūst attālināti. 
Šajās brīvdienās atkal būs jāievēro mājsēdes noteikumi
Šajās brīvdienās atkal būs jāievēro mājsēdes noteikumi
No šī vakara līdz 10. janvāra rītam atkal spēkā komandantstunda. Tās laikā iedzīvotājiem no pulksten 22.00 vakarā līdz 5.00 rītā jābūt dzīvesvietās. Atrasties ārpus mājām komandantstundas laikā varēs ar atsevišķiem izņēmumiem – ja nepieciešams doties no darba un uz darbu, kā arī, ja nepieciešami ārkārtēji ārstniecības pakalpojumi vai mājdzīvniekiem veterinārā palīdzība.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd