Ivo Leitāns

LTV "De facto" žurnālists

Agrāk strādājis Latvijas Radio Ziņu dienestā.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Grib paredzēt iespēju atteikt žurnālistiem akreditāciju
Grib paredzēt iespēju atteikt žurnālistiem akreditāciju

Valsts kancelejā ir tapuši grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas regulē žurnālistu akreditācijas kārtību. To mērķis ir paredzēt iespēju atteikt žurnālistam akreditēties valdībā, Saeimā vai Valsts prezidenta kancelejā, jo šobrīd var vien apturēt vai anulēt jau piešķirto akreditāciju. Grozījumi tiek pamatoti ar drošības apsvērumiem, tomēr žurnālisti pret tiem iebilst, jo nav pārliecības, ka izmaiņas nedos iespēju drošības iestādēm nepamatoti ierobežot mediju darbu.

NEPLP kandidātu iztaujāšana beigusies; lēmums varētu būt decembrī(papildināts)
NEPLP kandidātu iztaujāšana beigusies; lēmums varētu būt decembrī(papildināts)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 25.novembrī, pabeidza uzklausīt kandidātus uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatu. Deputātus ar savu redzējumu nu ir iepazīstinājuši visi septiņi pretendenti uz vietu, kas ir vakanta kopš vasaras, kad Saeima no padomes priekšsēdētāja amata atlaida Aināru Dimantu. Gala lēmumu par to, kuru virzīt uz padomi, komisija pieņems decembrī. 

«Dienas» mediju uzņēmumi izpārdoti bijušajiem menedžeriem; nauda bijusi pašiem
«Dienas» mediju uzņēmumi izpārdoti bijušajiem menedžeriem; nauda bijusi pašiem

Akciju sabiedrības „Diena” koncernā agrāk esošie mediju uzņēmumi turpmāk nepiederēs SIA „Rīgas tirdzniecības osta” (RTO). Tagad koncerns ir sadalīts trīs daļās, kuras ir nonākušas vairāku „Dienas” esošo un bijušo menedžeru īpašumā. Viņi apgalvo, ka medijus nopirkuši par saviem līdzekļiem, darījumos nepārstāvot nevienu citu. 

Politiķi sašutuši par mediju pārstāvju nepiedalīšanos NEPLP diskusijā
Politiķi sašutuši par mediju pārstāvju nepiedalīšanos NEPLP diskusijā

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotā diskusija par sabiedriskā pasūtījuma izpildi un mediju tiesībām izraudzīties raidījumu dalībniekus par īstu diskusiju tomēr neizvērtās. Ne žurnālistu organizācijas, ne Latvijas Televīzijas redakcijas un vadība pārstāvji uz to neieradās, līdz ar to par Ilariona Girsa uzaicināšanu uz LTV7 raidījumu „Točki nad i” un tās sekām galvenokārt runāja politiķi un daži padomes locekļa kandidāti. 

Pārsteigumi «Saskaņas» kongresā nav gaidāmi
Pārsteigumi «Saskaņas» kongresā nav gaidāmi

Sociāldemokrātiskā partija „Saskaņa” sestdien, 14.novembrī, pulcējas uz ikgadējo kongresu, kurā šoreiz paredzētas arī vadības vēlēšanas. Tomēr pārsteigumi nav gaidāmi – visticamāk, amatā tiks pārvēlēts gan partijas vadītājs, Rīgas mērs Nils Ušakovs, gan viņa vietnieks Jānis Urbanovičs, kurš vada Saeimas lielāko, tomēr allaž opozīcijā paliekošo frakciju.

NEPLP pēc politiķu sūdzībām par Girsu grib diskusiju par mediju tiesībām aicināt raidījuma viesus(pa...
NEPLP pēc politiķu sūdzībām par Girsu grib diskusiju par mediju tiesībām aicināt raidījuma viesus(papildināts)

Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes (NEPLP) aicinājums politiķiem un mediju pārstāvjiem uz diskusiju “par sabiedriskā pasūtījuma izpildi un mediju tiesībām izraudzīties raidījumu dalībniekus” izraisījis žurnālistu neizpratni, jo demokrātiskajā sabiedrībā šādas mediju tiesības ir pašsaprotamas. Padome gan skaidro, ka vienkārši grib ieviest šajos jautājumos pilnīgu skaidrību.

Āboltiņa: Koalīcijā nav atbalsta 80 miljonu eiro aizdevumam «airBaltic»; jāmeklē cits investors (pap...
Āboltiņa: Koalīcijā nav atbalsta 80 miljonu eiro aizdevumam «airBaltic»; jāmeklē cits investors (papildināts)

Koalīcijas partneru iebildumu dēļ šobrīd juristiem būtu jāmeklē citi risinājumi nacionālās lidsabiedrības „airBaltic” finansēšanas jautājumā, jo koalīcijā nav atbalsta 80 miljonu eiro aizdevumam lidsabiedrībai un, iespējams, būtu jāmeklē cits stratēģiskais investors, to pēc „Vienotības” valdes sēdes paziņoja partijas vadītāja Solvita Āboltiņa. 

Montāgs-Girmess: Investīcija «airBaltic» - mana nauda; neuzskata sevi par draudu drošībai
Montāgs-Girmess: Investīcija «airBaltic» - mana nauda; neuzskata sevi par draudu drošībai

Vācijas investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, kuram Latvijas valdība nolēmusi pārdot 20% nacionālās lidsabiedrības „airBaltic” akciju, apgalvo, ka darījumam nepieciešamie 52 miljoni eiro ir viņa paša nauda, kas neesot saistīta ar personām, pret kurām vērstas Eiropas Savienības sankcijas. To Montāgs-Girmess paziņoja savā pirmajā preses konferencē Latvijā.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd