Ivo Leitāns

LTV "De facto" žurnālists

Agrāk strādājis Latvijas Radio Ziņu dienestā.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Straujuma: Valdība Latvijas pozīciju par bēgļu uzņemšanu pieņems pēc divām nedēļām
Straujuma: Valdība Latvijas pozīciju par bēgļu uzņemšanu pieņems pēc divām nedēļām

Otrdien noslēdzās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa sarunas ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām par bēgļu jautājumu. Partiju paustais liecina, ka savas domas bēgļu uzņemšanas pretinieki vismaz šobrīd nav mainījuši. Tikmēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") paziņojusi, ka valdība Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanas jautājumā pieņems pēc divām nedēļām.

Bēgļu uzņemšanu prezidents apspriedīs ar visām Saeimas partijām un sasauks NDP(papildināts)
Bēgļu uzņemšanu prezidents apspriedīs ar visām Saeimas partijām un sasauks NDP(papildināts)

Reaģējot uz „Vienotības” aicinājumu iesaistīties iekšpolitiskās situācijas noregulēšanai pēc tam, kad koalīcijai neizdevās vienoties par Latvijas pozīciju bēgļu jautājuma risināšanā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis aicināt visas Saeimā pārstāvētās partijas uz sarunām, bet trešdien diskutēt par bēgļu jautājumu Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē.

Koalīcija nespēj vienoties par bēgļu papildu uzņemšanu; Straujuma lūgs prezidenta iesaisti(papildinā...
Koalīcija nespēj vienoties par bēgļu papildu uzņemšanu; Straujuma lūgs prezidenta iesaisti(papildināts)

Koalīcijai nav izdevies vienoties par 526 bēgļu papildu uzņemšanu, ko paredz jaunais Eiropas komisijas vadītāja bēgļu uzņemšanas plāns. Valdības vadītāja gan pārliecināta, ka agri vai vēlu koalīcija nonāks pie vienošanās. Jautājuma risināšanā "Vienotība" aicinājusi iesaistīties arī Valsts prezidentu, lūdzot sasaukt Nacionālās drošības padomes sēdi. 

«Saskaņa» prasa Rasnača demisiju(papildināts)
«Saskaņa» prasa Rasnača demisiju(papildināts)

Opozīcijā esošās partija „Saskaņa” deputāti šodien Saeimā iesnieguši Nacionālās apvienības deleģētā tieslietu ministra Dzintara Rasnača demisijas pieprasījumu. „Saskaņa” uzskata, ka pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā esot kliedējuši mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā.

Bankas nepiekrīt politiķu pārmetumiem par gauso kreditēšanu(papildināts)
Bankas nepiekrīt politiķu pārmetumiem par gauso kreditēšanu(papildināts)

Politiķi un komercbanku pārstāvji, kas valdību veidojošo partiju koalīcijas sanāksmē apsprieda tautsaimniecības kreditēšanu, pirmdien, 7.septembrī, nāca klajā ar pretrunīgiem secinājumiem par kreditēšanas apjomiem Latvijā. Vieni apgalvo, ka situācija ar kreditēšanu ir bēdīga, citi - kreditēšanas apjomi Latvijā uzrāda būtisku pieaugumu. Konkrētus priekšlikumus, kā situāciju uzlabot, abas puses gan nepārrunāja, tomēr koalīcija vienojās šādas atskaites no bankām turpmāk pieprasīt regulāri.

Latkovskis: Tagad jādiskutē nevis par bēgļu uzņemšanu, bet gan par viņu integrāciju
Latkovskis: Tagad jādiskutē nevis par bēgļu uzņemšanu, bet gan par viņu integrāciju

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (Nacionālā apvienība)  aicināja komisijas deputātus beigt diskusijas par valdības jau pieņemto lēmumu uzņemt Latvijā 250 patvēruma meklētājus no kara Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīs, bet gan domāt  par viņu integrāciju. 

Mazo interesi par darbu NEPLP Saeimas komisijā skaidro ar neuzticību padomei vai parlamentam
Mazo interesi par darbu NEPLP Saeimas komisijā skaidro ar neuzticību padomei vai parlamentam

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) valdes locekļa amata vakanto vietu Saeimas atbildīgā komisija iecerējusi aizpildīt septembra vidū. Komisijas deputāti trešdien, 2.septembrī, vienojās pēc divām nedēļām uzklausīt visus trīs kandidātus un tad lemt, kuru virzīt Saeimas balsojumam. Savukārt komisijas vadītāja Inese Laizāne atzīst - mazā interese par darbu padomē varētu būt saistīta arī ar neuzticēšanos politiķiem.

ES prezidentūra Latvijai izmaksāja 80 miljonus eiro; ietaupīti 27 miljoni
ES prezidentūra Latvijai izmaksāja 80 miljonus eiro; ietaupīti 27 miljoni

Šī gada pirmajā pusē aizvadītā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē izmaksājusi nedaudz vairāk kā 80 miljonus eiro, liecina Ārlietu ministrijas provizoriskie aprēķini. Tiešie prezidentūras izdevumi no 2013. līdz 2015.gadam bija 45 miljoni eiro, bet netiešie – visas valsts pārvaldes personāla izmaksas saistībā ar prezidentūru trīs gadu periodā – 36 miljoni eiro. Līdz ar to no sākotnēji ieplānotā prezidentūras budžeta kopumā ir ietaupīti vairāk nekā 27 miljoni eiro.

Magonis aizturēts saistībā ar kādu darījumu; viņa pēctecis LDz varētu būt Edvīns Bērziņš(papildināts...
Magonis aizturēts saistībā ar kādu darījumu; viņa pēctecis LDz varētu būt Edvīns Bērziņš(papildināts)

Satiksmes ministrija piektdienas rītā no amata atlaida "Latvijas Dzelzceļa" vadītāju Uģi Magoni, kuru ceturtdienas vakarā bija aizturējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība") piektdienas vakarā atklājis, ka Magoņa aizturēšana saistīta ar kādu saimniecisku darījumu. Magoņa pēctecis LDz varētu būt uzņēmuma viceprezidents Edvīns Bērziņš.  

Drošības policija: Saukļi piketā pret bēgļiem vērtējami pretrunīgi, bet neviena kriminālprocesa nav(...
Drošības policija: Saukļi piketā pret bēgļiem vērtējami pretrunīgi, bet neviena kriminālprocesa nav(papildināts)

Otrdienas vakarā pie Ministru kabineta notikušajā protesta akcijā pret bēgļu uzņemšanu tikuši demonstrēti arī saukļi, kas balansējuši uz rasu un reliģiskā naida kurināšanas robežas. Eksperti vērtē, ka Drošības policijai būtu pamats veikt padziļinātu pārbaudi. Arī pati Drošības policija atzīst, ka dažu protesta laikā izmantoto plakātu saturs vērtējams pretrunīgi, tomēr neviens kriminālprocess par to nav sākts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd