AS «Diena» reģionālās preses izdevēju nopircis Uldis Salmiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koncernā AS "Diena" esošo reģionālās preses izdevēju SIA „RPD” iegādājies kādreizējais SIA "Dienas mediji" un arī RPD valdes loceklis Uldis Salmiņš, kurš oktobra beigās kļuva par valdes locekli Nacionālā gāzes termināļa biedrībā.

Pirms nedēļas viņš kļuva par vienīgo īpašnieku un  valdes locekli uzņēmumam, kas toreiz arī tika pārdēvēts par SIA „Reģionu mediji”.

Salmiņš norādīja, ka plašākus komentārus pagaidām nesniegšot, jo „lieta vēl nav līdz galam nokārtota,” tomēr atzina, ka sakars ar „RPD” pirkšanu viņam esot.

"Lursoft" piektdien pēc pusdienas laika veiktas izmaiņas "RPD" īpašnieku struktūrā, saskaņā ar kurām par šīs kompānijas vienīgo īpašnieku kļuvis Salmiņam piederošā SIA "Reģionu mediji", bet Salmiņš kļuvis par "RPD" valdes locekli.

Jau vēstīts, ka kompānija "Diena" pirms valsts svētkiem otrdien, 17.novembrī, paziņoja, ka ir pārdevusi vairākus tai piederošus uzņēmumus - "Dienas mediji", "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", "Izdevniecība "Dienas Bizness"" un "RPD". Kompāniju jaunie īpašnieki tobrīd netika atklāti.

Pēc svētkiem paziņots, ka koncerna "Diena" uzņēmumus -  "Dienas Bizness" un "Izdevniecība Dienas Žurnāli" - iegādājušies divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Jānis Maršāns un Jānis Svārpstons.

Savukārt SIA "Dienas mediji", kas izdod laikrakstu "Diena" un arī nedēļas žurnālu "Sestdiena", pilnībā pārņēmis līdzšinējais AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots.

"RPD" jaunais īpašnieks līdz šim oficiāli nav atklāts. "RPD" izdod vairākus reģionālos laikrakstus, piemēram, "Alūksnes Ziņas", "Dzirkstele", "Kursas Laiks", "Ziemeļlatvija", "Staburags" un "Bauskas Dzīve".

Darījumu summa netiek atklāta.

"Dienas" koncernā palikusi SIA "Dienas grāmata", kas nodarbojas ar grāmatu izdošanu. Savukārt peļņu nesošie uzņēmumi - SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas Māja" - jau iepriekš izdalīti no koncerna - tie pieder AS "Žurnāli un diena", kas ir "Rīgas Tirdzniecības ostas" īpašumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti