Dienas ziņas

Saeima sāk izskatīt nākamā gada budžetu

Dienas ziņas

Mājražotāji neizprot Ziemassvētku tirdziņu aizliegumu

Lielajos veikalos – tikai vakcinētie

«Zaļajā režīmā» strādājošie veikali saskaras ar apmeklētāju neizpratni par jauno kārtību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē pie lielākajiem pārtikas veikaliem veidojās rindas. Iemesls – no pirmdienas, 15. novembra, tajos ieeja ļauta tikai ar Covid-19 sertifikātu. Jāpiebilst – aizvien bez sertifikāta pieejami mazākie veikali.

Visi veikali, kuru tirdzniecības platība pārsniedz 1500 kvadrātmetrus, pirmdien sāka darbu “zaļajā režīmā” jeb pieejami tikai Covid-19 pārslimojušajiem un vakcinētajiem apmeklētājiem. Pie lielākajiem “Rimi” un “Maxima” veikaliem ikkatram tiek pārbaudīts Covid-19 sertifikāts. Derīgs gan izdrukāts, gan kā attēls telefonā, jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments.

Tirgotāji pastāstīja, ka cilvēkiem ir daudz jautājumu par izmaiņām.

“Telefoniski mēs saņemam to, ka cilvēki neizpratnē. Nākt uz veikalu ar sertifikātu, bez sertifikāta, kā kurš veikals strādā. Īpaši reģionos cilvēki ir neizpratnē, un ir apmulsums par to  – “sarkanais”, “zaļais” režīms –, ko tas īsti nozīmē,” sacīja “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

“Kopējā sajūta ir tāda, ka bieži vien pircēji nezina, kurš ir izdomājis šos ierobežojumus. Tie ir valdības noteikti ierobežojumi. Bieži vien mūsu darbinieki saskaras ar jautājumu: kāpēc “Rimi” ir izdomājis šādus ierobežojumus?” pastāstīja “Rimi Latvija” sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Veikalniekiem daudz darba bijis nedēļas nogalē. “Redzējām, ka cilvēki stāv rindās. Bija pieprasījums. Kā minēju, nepārtikas precēm bija lielāks pieprasījums,” atklāja “Maxima” pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka visiem arvien ir pieejami aptuveni 80% veikalu. Covid-19 sertifikāts nepieciešams tikai, lai ieietu lielākajos tirdzniecības centros.

Tāpat no 15. novembra veikali drīkst strādāt ilgāk, nekā tas bija mājsēdes nedēļās.

“Zaļajā režīmā”, apmeklētājiem uzrādot sertifikātu, darbu atsāk citu veidu veikali. Piemēram, durvis atkal vēris “Depo”.

“Stāvlaukums ir diezgan pilns, rindas neveidojās. Strādā visas kases, un arī apsargi operatīvi pārbauda sertifikātus,” pastāstīja SIA “Depo DIY” mārketinga direktors Rimants Jugans.

Pieprasījums esot visā Latvijā. “Depo” pārstāvis sacīja, ka veikals bija gatavs atvērties un sertifikātu pārbaude vairs nav jauns izaicinājums. Tikmēr pārtikas preču veikalu tīklu pārstāvji pauda, ka sarežģījumi ir, īpaši reģionos.

KONTEKSTS:

Covid-19 saslimstībai Latvijā sasniedzot visu laiku augstāko atzīmi, medicīnas nozarē izsludināja ārkārtējo situāciju. Mediķi cēla trauksmi par tūlītēju nepieciešamību pēc stingriem ierobežojumiem valstī. Valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, nosakot ierobežojumus ar mērķi palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri. Tomēr redzot, ka vīrusa izplatība aug un Latvija ir pirmajā vietā pasaulē Covid-19 izplatības ziņā, valdība no 21. oktobra līdz 15. novembrim ieviesa tā dēvēto "lokdaunu" un mājsēdi.

Beidzoties "lokdaunam", no 15. novembra iedzīvotāji var brīvāk iepirkties, pulcēties un saņemt pakalpojumus varēs "zaļajā režīmā", proti, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bet cilvēkiem bez sertifikāta jeb "sarkanajā režīmā" ir pieejams pakalpojumu minimums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti