Francijas restorāni izmēģina antivīrusa kupolus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 11 mēnešiem.

Otrdien, 2. jūnijā, Francijā pēc ilgas pauzes durvis atkal varēs vērt kafejnīcas, restorāni un bāri. Apvienojot dizainu un praktiskumu, daži nolēmuši izmēģināt lampveidīgus griestos iekārtus kupolus. Tajos apmeklētājiem būs jāsēž, lai maltīti baudītu droši.

Francijas restorāni, kafejnīcas un bāri koronavīrusa dēļ bijuši slēgti jau divus ar pusi mēnešus. Bet nu tiem atkal ļauts vērt savas durvis. Joprojām ar ierobežojumiem – jānēsā sejas maskas un starp galdiņiem jābūt vismaz metra distancei.

Ir restorāni, kas nolēmuši izmēģināt griestos iekārtus lampveidīgus plastikāta kupolus, lai viesus pēc iespējas pasargātu no saslimšanas ar Covid-19. Šis ir tikai viens no eksperimentiem, kurus kafejnīcas izmēģina visā pasaulē, cenšoties atkal pievilināt klientus.

Šī dizaina autors, Francijas dizainers Kristofs Žernigons (Christophe Gernigon),  iedvesmu guva no veikala, kuru reiz apmeklēja ceļojumā Taizemē. “Bangkokā biju iegājis nelielā konceptveikalā, kurā bija trīs atsevišķi kupoli ar krēsliem, kuros var sēdēt un klausīties mūziku. Sāku strādāt pie šīs idejas. Šajās dienās visur apkārt redzam lielus sejas aizsargvairogus. Un izdomāju, ka varētu vienā konceptā apvienot kupolus, sejas vairogus un lampu abažūrus,” pastāstīja dizainers.

Kupola aizmugurējā daļa ir atvērta, lai tajā var ērti iekļūt un apsēsties. Kupolus var viegli atkabināt, nomazgāt un uzlikt atpakaļ. Restorānu īpašniekiem tas ir arī iespējams risinājums, kā neupurēt sēdvietu skaitu distancēšanās nodrošināšanai. 

Jauninājumu vērtē kāda restorāna menedžeris Matjē Manzoni: “Jānodrošina distances ievērošana, tādēļ valda neliela panika, jo nozīmē sēdvietu skaita samazināšanu vai kādu barjeru uzlikšanu, kas varētu nebūt pietiekami efektīvi un glīti.

Bet šo risinājumu es uzskatu par glītāku, poētiskāku. Galu galā man varbūt pat nevajadzēs atteikties no sēdvietām un galdiņiem.” 

Notiek darbs arī pie divvietīga kupola izstrādes. Tas paredzēts cilvēkiem, kuri dzīvo kopā, lai varētu sēdēt pretim viens otram bez barjeras pa vidu, bet vienlaikus esot pasargātiem no citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti