Zviedru zivju zupa Dzintara Kristovska interpretācijā. «Pa straumei» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šo zupu var gatavot gan mājās uz plīts, gan dabā uz dzīvās uguns. Otrā gadījumā zupas aromāts, protams, būs piesātinātāks. Turklāt, ja esi nobraucies ar laivu vai nostaigājies kārtīgā pārgājienā, no pašu ķertām zivīm gatavota zupa garšos fantastiski.

4 porcijām nepieciešams: 

Zivju zupa
Zivju zupa

  • 400 g svaigu zivju (kas nu saķeras vai nopirktas)
  • 1 l liellopa buljona
  • 4 sīpoli
  • 1 puravs
  • 2 burkāni
  • 5 kartupeļi
  • pāris šķēles laba bekona
  • 50 ml citronu sulas
  • 50 ml "Aquavit" vai "Allažu ķimeļa"
  • šķipsniņa safrāna
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 lauru lapa
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 buntīte loku

Pagatavošana

Dzintars Kristovskis
Dzintars Kristovskis

Vispirms uzvāri buljonu. Dzintaram vislabāk pie sirds iet kārtīgs liellopa gaļas buljons.

Kamēr buljons vārās, sagatavo pārējās zupas sastāvdaļas:

  • iztīri un sagriez palielos gabalos zivis,
  • sagriez bekonu, dārzeņus (tas pēc patikas – dažiem patīk lielāki gabali, dažiem rasols),
  • sasmalcini garšaugus.

Kad viss sagatavots, var ķerties pie vārīšanas.

Katlā apcep bekonu un dārzeņus (izņemot kartupeļus), pievieno garšvielas un cep aptuveni minūti. Visam pāri lej sagatavoto buljonu un pievieno kartupeļus. Vāri, līdz dārzeņi gandrīz gatavi. Tad pievieno citrona sulu, liķieri, sāli un piparus, liec klāt arī zivs gabalus. Vāri pāris minūtes. Pasniedz ar sasmalcinātiem garšaugiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti