Receptes
Zemes cepeškrāsnī kūpināta baltā zivs
Zemes cepeškrāsnī kūpināta baltā zivs
Ēdiena gatavošanai zemes cepeškrāsnī ir gadu tūkstošiem sena tradīcija, ko atkal tautās ceļ Rūjienā dzimušais un augušais fon Stricka villas šefpavārs Aldonis Elksnis. Viņš zina, kā izcelt zivs dabisko garšu un maltītes pagatavošanā izmanto vien to, kas tuvumā atrodams. Recepte ir bezgala vienkārša, viss āķis slēpjas izejvielās, pagatavošanas tehnikā un attieksmē pret darāmo. Šoreiz tika kūpināts plaudis – viena no izplatītākajām Latvijas zivīm, turklāt ļoti garda. Tas rados karpai, taču plauža vietā var izmantot jebkuru citu balto zivi.
Tradicionālie Zemgales virteņi. «Pa straumei» recepte
Tradicionālie Zemgales virteņi. «Pa straumei» recepte
Šo tradicionālo Zemgales ēdienu - virteņus - vari pagatavot gan mājās uz plīts, gan svaigā gaisā uz ugunskura. Dzīvā uguns, protams, ēdienam piešķir īpašu aromātu. Un brīvā dabā pēc patīkama piedzīvojuma baudīta maltīte allaž ir gardāka par ikdienišķo. Piedāvājam Dairas Jātnieces virteņu recepti.