Dzīve & stils / Virtuve
Siera kūka ar melleņu ievārījumu «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Siera kūka ar melleņu ievārījumu «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Deserta izvēlei nekad nevajadzētu paviršai, jo tas ir maltītes noslēgums, kas viesiem nereti paliek atmiņā vislabāk. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas siera kūka ar melleņu ievārījumu noteikti būs lieliska saldēdiena izvēle – auzu pārslu pamatne, vidū krēmsiers un jogurts, bet virsū kārdinoša melleņu ievārījuma kārtiņa.
Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Cūkgaļa apvienojumā ar maltu meža gaļu šos rullīšus padarīs īpaši smeķīgus. Savukārt dažādi dārzeņi un pākšaugi ierasto kartupeļu vietā piešķirs ēdienam dažādību un kārdinošu aromātu. Izmēģini pagatavot gaļas rullīšus ar sautētiem dārzeņiem pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas receptes!
Gvakamole «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Gvakamole «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Krēmīgi atspirdzinošā gvakamole vienmēr atgādina vasaru, taču tā iederēsies jebkurā gadalaikā. Uzziesta uz svaigas maizes vai grauzdiņa, gvakamole būs lieliska uzkoda. Izmēģini pagatavot to pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas receptes!
Pavārs: Brūklenes der arī fermentēšanai un salātu mērcēm
Pavārs: Brūklenes der arī fermentēšanai un salātu mērcēm
Ja kādā ēdienā ir sabalansēts skābums, saldums vai sāļums, bieži brūklenes rūgtums, sīvums un pikantums spēj to padarīt vēl garšīgāku, Latvijas Radio raidījumā "Piecas garšas" atklāja pavārs Ritvars Toms Logins. 
Pavārs: Eļļā vislabāk marinēt zivi un dārzeņus
Pavārs: Eļļā vislabāk marinēt zivi un dārzeņus
Eļļas marinādes neder gaļai, taču zivis tajā var marinēt, savukārt, gatavojot dārzeņus, jāievēro pavisam cits princips – dārzeņi jāmarinē pēc izcepšanas, to Latvijas Radio 5 raidījumā "Piecas garšas" atklāja pavārs Ritvars Toms Logins. 
Žāvētu ābolu saldēdiens «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Žāvētu ābolu saldēdiens «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Izrādās, žāvēti āboli var būt ne tikai vienkāršs ziemas našķis, bet arī galvenā sastāvdaļa kārdinošam desertam. Izmēģini pagatavot saldēdienu “Ābolu sniegs” pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kandavnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Laša steiks ar kartupeļiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Laša steiks ar kartupeļiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Grilēts laša steiks ar kartupeļiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem nepievils nevienās viesībās. Visas ēdiena sastāvdaļas gatavo salīdzinoši vienkāršā veidā, nepārspīlējot ar garšvielām. Pārsteidz savus viesus vai ģimeni ar šo gardo maltīti pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Kārtainie rukolas salāti «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Kārtainie rukolas salāti «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Rūgtenā rukola apvienojumā ar sulīgiem tomātiem, sātīgu šķiņķi un kraukšķīgiem zemesriekstiem būs lieliska kombinācija, lai sāktu svētku maltīti vai vienkārši nedaudz iestiprinātos, kad gribas ko vieglāku. Pagatavo rukolas salātus pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Leģendārās Aulejas kļockas. Vislabāk ēst ar rokām!
Leģendārās Aulejas kļockas. Vislabāk ēst ar rokām!
Sen nebiju dzirdējusi tik aizrautīgus un lipīgus smieklus. Aulejiete Janīna Dzalbe smej garšīgi, skaļi un no sirds – tikpat īsti un smeķīgi kā viņas gatavotās godu maltītes, ar kurām krustīta, laulāta, sumināta un izvadīta ne viena vien paaudze Krāslavas novada Aulejā. Īpaši leģendāras ir Janīnas kļockas. Lūk, recepte!
Pavārgrāmatu autore Meirāne: Rozmarīnu, timiānu un baziliku latvieši lietoja arī pirms 100 gadiem
Pavārgrāmatu autore Meirāne: Rozmarīnu, timiānu un baziliku latvieši lietoja arī pirms 100 gadiem
Studējot senās pavārgrāmatas, Signe Meirāne atklājusi, ka tādas šķietami modernas un eiropeiskas garšvielas kā rozmarīnu, timiānu, salviju un baziliku mūsu senči pazinuši jau pagājušā gadsimta sākumā, bet ēdienu gatavošanas ilgums pavārgrāmatās netika norādīts, jo tās bija domātas muižas pavāriem, kuriem jau bija pamatīgas priekšzināšanas ēdienu gatavošanā, Latvijas Radio raidījumā "Monopols" sacīja uzņēmēja, pavārgrāmatu autore un bloga „Storyaboutfood.com” veidotāja.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd