Dzīve & stils / Virtuve
Deserta izvēlei nekad nevajadzētu paviršai, jo tas ir maltītes noslēgums, kas viesiem nereti paliek atmiņā vislabāk. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas siera kūka ar melleņu ievārījumu noteikti būs lieliska saldēdiena izvēle – auzu pārslu pamatne, vidū krēmsiers un jogurts, bet virsū kārdinoša melleņu ievārījuma kārtiņa.
Cūkgaļa apvienojumā ar maltu meža gaļu šos rullīšus padarīs īpaši smeķīgus. Savukārt dažādi dārzeņi un pākšaugi ierasto kartupeļu vietā piešķirs ēdienam dažādību un kārdinošu aromātu. Izmēģini pagatavot gaļas rullīšus ar sautētiem dārzeņiem pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas receptes!
Grilēts laša steiks ar kartupeļiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem nepievils nevienās viesībās. Visas ēdiena sastāvdaļas gatavo salīdzinoši vienkāršā veidā, nepārspīlējot ar garšvielām. Pārsteidz savus viesus vai ģimeni ar šo gardo maltīti pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Rūgtenā rukola apvienojumā ar sulīgiem tomātiem, sātīgu šķiņķi un kraukšķīgiem zemesriekstiem būs lieliska kombinācija, lai sāktu svētku maltīti vai vienkārši nedaudz iestiprinātos, kad gribas ko vieglāku. Pagatavo rukolas salātus pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Sen nebiju dzirdējusi tik aizrautīgus un lipīgus smieklus. Aulejiete Janīna Dzalbe smej garšīgi, skaļi un no sirds – tikpat īsti un smeķīgi kā viņas gatavotās godu maltītes, ar kurām krustīta, laulāta, sumināta un izvadīta ne viena vien paaudze Krāslavas novada Aulejā. Īpaši leģendāras ir Janīnas kļockas. Lūk, recepte!
Studējot senās pavārgrāmatas, Signe Meirāne atklājusi, ka tādas šķietami modernas un eiropeiskas garšvielas kā rozmarīnu, timiānu, salviju un baziliku mūsu senči pazinuši jau pagājušā gadsimta sākumā, bet ēdienu gatavošanas ilgums pavārgrāmatās netika norādīts, jo tās bija domātas muižas pavāriem, kuriem jau bija pamatīgas priekšzināšanas ēdienu gatavošanā, Latvijas Radio raidījumā "Monopols" sacīja uzņēmēja, pavārgrāmatu autore un bloga „Storyaboutfood.com” veidotāja.